Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
C.H.U.D. - Douglas Cheek - 1984
Autor Wiadomość
SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Czw 25 Maj, 2006   C.H.U.D. - Douglas Cheek - 1984

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1029

zapraszam do dyskusji

PeSPe2k6 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 25 Maj, 2006   

Oglądałem ten film jakieś 15 lat temu :shock: , na początku podstawówki. Jeżeli chodzi o wrażenia to wspominam go bardzo pozytywnie, na pewno zrobię sobie powtórkę, jeżeli uda mi się go zdobyć. Chociaż kto wie, po tylu latach mogę mieć o nim zdecydowanie inne zdanie.

[ Dodano: Czw 17 Sie, 2006 ]
Wreszcie zdobyłem. Dobra muzyka, niezłe aktorstwo, klimatyczne sceny w kanałach, trochę długo się rozkręca, ale później jest już ciekawiej, fajne acz trochę lipne stworki :D ; ogólnie nie nudziłem się, film był ciekawy i dosyć dobrze wykonany - 6,5-7/10.

evilmg 
Współpracownik HO

Wysłany: Czw 05 Paź, 2006   

wizerunek Kanibalistycznego Humanoidalnego Mieszkańca Podziemi utkwił głęboko w najdalszych zapomianych uliczkach mojej świadomości. któz do licha stworzył to "dzieło" (czyt. kostiumy stworów)? :hannibal: poza tym film naprawdę mi się podobał. ładna muzyczka w trakcie prysznica blondyny. facet grający "Wielebnego" występował bodajże w Kevinie jako jeden z oprychów :mrgreen: chyba jedna z pierwszych ról Goodmana (pan policjant), btw świetna fryzurka :) 7/10

Chudy 
Żywy trup

Wysłany: Czw 05 Paź, 2006   

bardzo fajny film, momentami zalatujacy kiczem ale mi to w ogole nie przeszkadza no i posiada ten specyficzny urok horrorow z lat '80. potworki byly calkiem fajnie wykonane choc widac bylo, ze tworcy nie mieli zbyt duzej kasy na efekty. jednak film polecam wszystkim milosnikom monster movies i kina lat '80, jak dla mnie to solidne 7/10.

Jack Nicholson 
W agonii

Wysłany: Sro 01 Lis, 2006   

Spodziewałem się czegoś bardziej mocnego, z pewnością potwory wyglądały super jak na lata 80, ale niewiele było porządnych scen morderstw, aktorstwo nijakie w filmach z serii "Home Alone" aktorzy Daniel Stern i John Heard byli bardziej przekonywujący. Fajny pomysł z kanałami i znajdującymi się tam potworami. Ja tam daje 4/10 nie jest to film wysokich lotów nie wywarł na mnie wrażenia.

Patison 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 09 Sie, 2007   

Film raczej średni. Zapamiętam go głównie dzięki stworom. Wyglądają one kiczowato w pozytywnymn znaczeniu tego słowa. Dobrze wypadają także sceny w kanałach, które dodają filmowi mroku i napięcia. Element fabularny nie za bardzo wciąga; cały czas czekałem az zacznie sie dziac cos konkretnego, ale trzeba przyznać że ciekawie rozwiązano pomysł z tytułowym akronimem...Najlepsze w filmie jest ostatnie 30 minut. Pojawia sie nawet wtedy parę scenek soft-gore'owych...5,5/10

cichy 
Powstały z martwych

Wysłany: Nie 03 Sty, 2010   

Mi poczatkowo (podczas rozkrecania sie) film przypadl do gustu, jednak w miare postepowania akcji (czekania na cos konkretnego) coraz mniej sie podobal. Ogolnie raczej srednio mi sie ten film podobal.

Stworki nawet niezle wygladaja (no moze z wyjatkiem tych swiecacych oczu). Sam final historii calkowicie nie przypadl mi do gustu.
Spoiler:
Spodziewalem sie ze ostatnie sceny beda toczyc sie w kanalach gdzie bohaterowie beda uciekac przed stworami i gdzie nastapi konfronatacja z nimi) Bylo inaczej Glownym czarnym charakterem byl czlowiek kierujacy akcja "zagazowywania".

Mozna obejrzec ale czegos nadzwyczajnego nie mozna sie spodziewac. :leatherface:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu