Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
CURE - Kiyoshi Kurosawa - 1997
Autor Wiadomość
SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006   CURE - Kiyoshi Kurosawa - 1997

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1038

zapraszam do dyskusji

Ghost Rider 
Zainfekowany

Ostrzeżeń:
 11/2/3
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006   

Sam pomysł na film jest dosyć ciekawy, jednak jak dla mnie, wykonanie było dosyć nijakie i monotonne. Przez pierwszą godzinę właściwie nic specjalnego się nie dzieje. Fabuła się wlecze. Główny bohater mozolnie prowadzi śledztwo. Dopiero w drugiej połowie filmu akcja zaczyna nabierać tempa i bardziej przykuwa uwagę. Jako całość film niczym szczególnym nie zachwyca, choć kilka ciekawszych rozwiązań można tutaj odnaleźć. Do obejrzenia.

Golem 
W agonii

Wysłany: Sob 28 Lut, 2009   

Drugi po Siedem z filmow na mojej topliscie z gatunku thrillerow. Bardzo wciagajacy temat. Jak to Azjaci tak i w tym filmie jest troszke dluzyzn. Jednak mimo wszystko nie przeszkadzalo mi to ani troszke. Sam pomysl dobry i dajacy do myslenia.

Moze jak to bylo w Skeleton Key: nic ci sie nie stanie poki nie uwierzysz. W hipnozie pewno chodzi o to samo.

9/10

Hellblazer 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sob 12 Gru, 2009   

wysmienity thriller , z enigmatyczna i zakreconą fabułą . Ja dluzyn ze swojej strony nie uswiadczylem, moze to przez fakt ze film wchłonął mnie do swojego swiata dzięki , uwczesnemu zaaplikowaniu dzonta i utrzymujacych mnie w stanie hipnozy malboro lightow .
Ci ktorzy szukaja w nim trywialnego strszenia metodą na zaskoczenie badz okropienstwami wylewajacymi sie z ekranu nie mają na co liczyc .Dzielo Kurosawy nie ma na celu druzgotac naszej psychiki obrazami ,aczkolwiek robi to podswiadomie ,zupelnie niepostrzezenie wkradajac sie do naszej wybrazni .
Wyborna i niezrozumiala koncowka daje nam obraz kolejnego swietnego dziela azjatyckiego mistrza klimatu .
8/10

INTOKSYNATOR88

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu