Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
OMEN - Richard Donner - 1976
Autor Wiadomość
bufik 
Redaktor Naczelny

Wysłany: Pią 25 Sie, 2006   OMEN - Richard Donner - 1976

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=340

Zapraszamy do dyskusji.
Darmowe Pozycjonowanie

MISKOV 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sob 26 Sie, 2006   

jest to jeden z moich ulubionych horrorow i czesto do niego wracam.. o niebo lepszy od remaku

maly_iwan 
W stanie rozkładu

Wysłany: Nie 27 Sie, 2006   

Film naprawde dobry. Gra aktorska na wysokim poziomie z niesmiertelnym Gregory Peck'iem. Pomysl i wykonanie dobre, trzyma klimat jaki oczekujesie po filmie o antychryscie. 9/10
Zanim zduszę w sobie wstyd,
Zanim nabiorę nowych sił.

Piotrek 
W stanie rozkładu

Jeden z moich ulubionych horrorow i jeden z najlepszych w historii kina . Film dla mnie nie ma minusow , tylko same plusy. Niesamiowity klimat , swietna gra aktorow , kapitana atmosfera no i kultowa , niezapomniana muzyka Jerrego Goldsmitha . Kazdy fan horroru musi obejrzec ten film gdyz naprawde warto zapoznac sie z tym arcydziełem .Dla mnie najlepsza czesc trylogii. 10/10 i miejsce na stałe w historii kina.
Ostatnio zmieniony przez SmołA Pon 28 Sie, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

Rotten 
Powstały z martwych

Bardzo dobry i klimatyczny horror, jeden z lepszych. Fajna fabuła oraz wykonanie. Gra aktorska też dobra. Jak dla mnie 8/1O

SoLo 
Żywy trup

Wspaniały film jeden moich ulubionych horrorów, świetny pomysł, dobra gra aktorów ciekawa fabuła i lekkie zwroty akcji :) i ogólnie ta „antychrystowa” tematyka którą uwielbiam :devil: Poza tym nie zapominajmy o wspaniałej muzyce! Ten film to prawdziwy klasyk jak dla mnie należy się mu nawet 9\10 + znaczek jakości (czyli każdy powinien zobaczyć choć raz) :fire:

Nie płakałem po żółwiu zabitym w Cannibal Holocaust.

Jakub Wędrowycz 
Zainfekowany

Wysłany: Wto 29 Sie, 2006   

Spodziewałem się ze juz był temat o tym filmie :?: Troche dziwne patrze sie jeden z najlepszych horrorów a tu dopiero 5 postów... :? Co do samego filmu jest to dla mnie jeden z najlepszych horrorów jakie oglądałem, no i trzeba przyznać iż podczas pierwszego seansu na prawde byłem troche przerażony :P Nie moge sie doszukać minusów tego filmu, a co do ciekawostek nie wiem czy ktoś wspominał, ze w Omenie była ukazana pierwsza scena dekapitulacji (ścięcia głowy) w histori kinematografi :)

SoLo 
Żywy trup

Jakub Wędrowycz napisał/a:
ukazana pierwsza scena dekapitulacji (ścięcia głowy)
Dekapitacja! a nie dekapitulacjia :) ;)

[ Dodano: Wto 29 Sie, 2006 ]
Nie żebym był złośliwy ale jednak błędne nazwy na forum trzeba wyłapywać ;) . A co do pierwszej sceny ścięcia głowy to ktoś powinien to umieścić w ciekawostkach do filmu. Zresztą to bardzo fajna scena........... :devil:

Nie płakałem po żółwiu zabitym w Cannibal Holocaust.

zoltar 
Zainfekowany

OMEN jest to bardzo niedoceniany horror w naszym kraju,a jest tak znakomity! W tym filmie jest wszystko,co w gatunku grozy najwazniejsze,znakomicie budowane napiecie,wspaniala muzyka Jerry Goldsmitha no i swietny Gregory PECK.Mocny i sugestywny horror, dzis otoczony kultem .polecam !!!

raczek666 
Zainfekowany

Omen jest to film po prostu kultowy. Według mnie zasługuje na 9,5/10 pod każdym względem. Pozycja obowiązkowa. Dlatego boje sie obejrzec omen z 2006 coby sobie nie zepsuc obrazu jedynki.

MISKOV 
W stanie rozkładu

raczek666 napisał/a:
boje sie obejrzec omen z 2006 coby sobie nie zepsuc obrazu jedynki.

jak dla mnie nie warto , mnie ten remake zupelnie nie przypadl do gustu :?

Jakub Wędrowycz 
Zainfekowany

SoLo napisał/a:
Jakub Wędrowycz napisał/a:
ukazana pierwsza scena dekapitulacji (ścięcia głowy)
Dekapitacja! a nie dekapitulacjia :) ;)

[ Dodano: Wto 29 Sie, 2006 ]
Nie żebym był złośliwy ale jednak błędne nazwy na forum trzeba wyłapywać ;) . A co do pierwszej sceny ścięcia głowy to ktoś powinien to umieścić w ciekawostkach do filmu. Zresztą to bardzo fajna scena........... :devil:

LOL, chciałem to poprawić tuż po wysłaniu posta, ale cholera nie moge :( Czasami mi sie zdarzają takie maxymalnie głupie błędy :oops: najlepsze że wiem co mam na myśli a pisze co innego :P

Bartek15 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 30 Sie, 2006   

Film też mi się podobał. Nie zaliczam go do najlepszych. Nie przywiązuje często roli do gry aktorskiej, ale ta była dobra i bardzo dobrze pasowała do sytuacji. Niektóre sceny też pmysłowe ( odciecie glowy szybą, przedziurawienie księdza metalowym prętem ) FIlm fajnie zrealizowany. Nie dostrzegam tam jakich kolwiek dużych minusów. :D 8/10

aLunia4a 
Świeże mięso

Wysłany: Pią 01 Wrz, 2006   

Omen:-) Mój ulubiony horrorrr, prawie:-) Naprawde straszny, jak go ogladalam pierwszy raz w nocy nie moglam wyjsć wogóle z łózka później, brrrr 10/10

[ Dodano: Pią 01 Wrz, 2006 ]
a i nie oglądałam tej nowszej wersji, jakos wole te starsze horrory, nie wiem wydaja mi sie straszniejsze i wogoole ;-)

catherine_wheel 
Redaktor

Wysłany: Sob 02 Wrz, 2006   

Klasyka, która wcale się nie zestarzała. Zaciekawiła mnie postać Damiena: mimo że okazuje się potomkiem szatana, to tak właściwie zachowuje się – poza incydentem z kościołem czy zwierzakami – jak normalne dziecko (JESZCZE), a wszelkie złe czy morderczne poczynania wypływają ze strony jego opiekunów (nawet w scenie z rowerkiem, wydaje się że Damien po prostu bawi się, a to jego urocza „niania” kieruje go w stronę matki); być może dlatego, miałam trochę mieszane uczucia w finałowej scenie, kiedy to Peck usiłował zabić chłopca. Co do wspomnianej niani, dla mnie była to najbardziej przerażająca postać w tym filmie :hannibal:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu