Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
FRAGILE - Jaume Balagueró - 2005
Autor Wiadomość
SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006   FRAGILE - Jaume Balagueró - 2005

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1000

zapraszam do dyskusji

hellraiser 
W agonii

Wysłany: Pią 06 Paź, 2006   Re: FRAGILE - Jaume Balagueró - 2005

Ten film jest nieco słabszy od Darkness i Bezimmiennych ale nadal trzyma poziom.

konrad666 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 06 Paź, 2006   

Film trzyma poziom dzieki Caliscie Flockhart ,jednak za duzo dramatyzowania glownych bohaterow i miejscami zawialo nudą ,ocena 7/10
Forever... And the rate is accelerating."

RUTEK 
Powstały z martwych

Wysłany: Sro 13 Gru, 2006   

Film niezly ale nierowny !!Pierwsze 40 minut to nudy na pudy ale potem nabiera nieoczekiwanie rozpedu i naprawde robi sie dobry !!!Pomysl moze nie jest jakis oryginalny ale wszystko trzyma sie jako tako kupy !!!Fajna charakteryzacja ducha (naprawde wyglada upiornie) i swietnie zrobione sceny na opuszczonym pietrze szpitalu ,ktore sa calkiem klimatyczne i niepokojace !!!Nawet Calista Flockhart wypada niezle tak jak final ktory trzyma fason i tylko szkoda tej poczatkowej dluzyzny ktora mnie mocno na wstepie zniechecila do tego filmu !!Tak czy siak najlepszy film Balaguero jaki widzialem (a widzialem jeszcze "Ciemnosc" i "Bezimienni")!!!6/10

Jeżu 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 17 Maj, 2007   

rzeczywiscie tak jak napisano w recenzji film podobny do Saint Ange i to nie tylko ze wzgledu na lokalizacje akcji bo akurat stare szpitale i sierocince to doskonaly pomysl na umiejscowienie akcji filmu o duchach , ale rowniez co zauwazylem to zachowanie glownej bohaterki ktora zbyt pewnie jak na moj gust czuje sie w nowym otoceniu i zbyt latwo dochodzi do rozwiazania zagadki choc w Fragile nie bylo to juz tak strasznie bezsensowne to i tak wszystkie slady znowu podano jak na tacy .... sama historia jakos trzyma sie kupy ale zdecydowanie za malo w niej prawdziwego horroru co wynika znowu z zbyt wolnego tempa akcji poczatek filmu przynudza pozniej jest juz naszczescie lepiej... maly plus za zakonczenie ktore nie bylo tak do konca pewne i naszczescie spraw nie byla do konca tak prosta jakby sie wydawalo .Zdecydowanie jednak wiekszy plus za nietypowy wyglad zjawy i bardzo dobrze ze pokazano ja w calej okazalosci pod koniec filmu no i dodatkowo jeszcze wyglad zamknietego pietra widac ze scenografowie naprawde sie postarali czyli zaniedbane , mroczne wlasnie tak jak wygladac powinno .... szkoda jeszcze tylko , ze nie pokazano jak duch pastwi sie nad wszystkimi swoimi ofiarami wiecej takich scen napewno wyszloby na dobre temu obrazowi i pewnie napedziloby troche tempo akcji.... pomimo tych wad film jest calkiem niezly oceniam 6/10 bo jednak troche za malo w nim jump scenek i mocniejszych momentow jak na horror

Olka 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 17 Maj, 2007   

Z regóły wolę filmy, w których coś się dzieje od samego początku, a ten jest zdecydowanie inny, mimo to bardzo mi się podobał. Zaczyna sie bardzo spokojnie i etapami buduje klimat, aż na sam koniec osiąga punkt kulminacyjny i właśnie dla niego warto ten film obejrzeć :devil: Ciekawa historja, dobre miejsce akcji, a zjawa (swoją drogą bardzo orginalna) i to nieuzywane piętro zrobione są rewelacyjnie. Można było się momentami przestraszyć i dać zaskoczyć. Mam bardzo pozytywne odczucia w stosunku do tego filmu.

herrlich 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 04 Sie, 2007   

Niezły film. Jak dla mnie trochę za mało ducha, a za duzo mówienia o nim, tzn ducha jako postaci, nie hałasu, poniewaz charakteryzacja jego była udana. Po filmie koszmarów nikt nie będzie miał, ale polecić do obejrzenia mozna. Udana produkcja.

Kapitanos 
Świeże mięso

Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008   

Mi się podobał. Już dawno nie oglądałem horroru który by tak trzymał w napięciu. Momentami można było się wystraszyć ale jednak tych strasznych scen brakowało. Gdyby dodać jeszcze kilka ostrzejszych, straszniejszych scen byłoby już naprawdę bardzo dobrze.

satx666 
W agonii

Wysłany: Pon 28 Kwi, 2008   

Film niezły - zwłaszcza sam początek bardzo zachęcający - później niestety jest słabiej. Nie zrobiła na mnie wrażenia ta postać ducha. Strasznie mi się to skojarzyło ze sztampowymi duchami z azjatyckich produkcji. Byłem natomiast zaskoczony pozytywnie grą Callisty, która generalnie dała radę...
Uważam że Darkness i Los Sin Nombre to filmy o wiele lepsze...

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu