Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: bufik
Sob 05 Sie, 2006
AMITYVILLE HORROR, THE - Andrew Douglas - 2005
Autor Wiadomość
Mortician 
W agonii

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   AMITYVILLE HORROR, THE - Andrew Douglas - 2005

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1045

ło ho ho może być nieźle. w końcu ten film wychdozi spod ręki tych panów co zrobili remake TCM (notabene nie taki zły). tak w ogóle nie oglądałem oryginału i mysle ze bede musial nadrobic zaległości. cała historia podobno jest oparta na faktach - jest to jedna z najlepiej udokumentowanych paranormalnych spraw. kurde czego te Amerykany nie wymyślą :P

SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   

no oryginał to całkiem niezły film, z tego co się naczytałem to Amityville Horror remake zrobiony jest całkiem konkretnie, niektórzy nawet twierdza, ze przewyższa oryginał

Blue_Girl 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 14 Kwi, 2005   

A ja się zastanawiam po co w ogóle remake, skoro oryginał się nie "przeterminował". Rimejki powinni kręcić jedynie wtedy, kiedy oryginał w jakiś rażący sposób staje się nieaktualny, wtedy rozumiem sens kręcenia powtórki, ale w innym przypadku nie. A co do Amityville, to oryginał jest świetny... wiadomo, że chodzi tylko o kasę :D

Mortician 
W agonii

taa darling?? to powiedz mi kiedy film się ewidentie przedawnia?? :D może podasz jakiś przykład?? :D POTOP??? PAN WOŁODYJOWSKI :D ??

Blue_Girl 
Zainfekowany

taa chłopie, może jeszcze Krzyżacy, czemu nie :wink:

A tak na poważnie, ciężko podać przykład jeśli chodzi o horrory, bowiem te, które są kiepsko zrobione z reguły mają banalną fabułę i w sumie nie warto byłoby kręcić ich od nowa, a te, które są dobre, wciąż ogląda się świetnie :) Ale chętnie obejrzałabym np jakiś fajnie zrobiony film o wilkołakach, w którymś z wątków była już rozmowa na ten temat, raczej większość jest zdania, że nie ma naprawdę strasznych filmów o wilkołakach, głównie dlatego, że owe potwory zamiast straszyć - śmieszą. Jestem jednak zdania, że można zrobić film tego typu, który mógłby nieźle postraszyć, w końcu możliwości są teraz ogromne przy kręceniu filmów :wink:

Mortician 
W agonii

hmm ostatnio wyszedł film z Julianem Sandsem o kolesiu co ludzi mordował i zjadał bo myślał że jest wilkołakiem no i w zasadzie jest to film na faktach. a tytuł jego grzmi Romasanta. A opowiada o wilkołaku z Allariz - koleś naprawdę się przyznał do zbrodni kiedyś - 13 morderstw a z tłuszczu swoich ofiar wyrabiał mydło (hmm...gdzieś ten pomysł się już przewinął ;) )

rataj 
Zainfekowany

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2005   

miejmy nadzieje ze remake dorowna oryginalowi bo byl calkiem calkiem. ale skoro robia go ci sami ludzie co remake TCM to jestem w miare spokojny :D i czekam niecierpliwie na sam film

Mortician 
W agonii

Wysłany: Nie 17 Kwi, 2005   

co racja to racja :]

Chorus 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Wto 19 Kwi, 2005   

Kolejny niepotrzebny remake.Tym razem ze stajni Michaela Baya ( koleś odpowiedzialny jest za chałę stulecia " Armageddon " ).Już wczesniej " straszył " nas swoją nową wersją " TCM " której był producentem i która o dziwo odniosła sukces ( w USA bowiem uwielbiają odgrzewane kotlety ).Zobaczymy jak bedzie z " Amityville ".Jesli film zbliży sie do pierwowzoru i bedzie mu wierny uznam iż niepotrzebnie go oglądałem a jesli odejdzie od wersji pierwotnej i zauroczy nas swoimi nowymi efektami z komputera które szacownie zastąpią stopniowanie napiecia i tajemnicy uznam iż nowa wersja jest zbeszczeszczeniem oryginału i wyslę ją do diabła. :twisted: Podobnie jak producenta Michaela baya któremu niewiele brakuje by dostac tytuł " Kuriozum stulecia " przyznawany niegdys przez miesięcznik FILM.

rastafarai 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005   

Mortician napisał/a:
hmm ostatnio wyszedł film z Julianem Sandsem o kolesiu co ludzi mordował i zjadał bo myślał że jest wilkołakiem no i w zasadzie jest to film na faktach. a tytuł jego grzmi Romasanta. A opowiada o wilkołaku z Allariz - koleś naprawdę się przyznał do zbrodni kiedyś - 13 morderstw a z tłuszczu swoich ofiar wyrabiał mydło (hmm...gdzieś ten pomysł się już przewinął ;) )

w fight clubie, tylko tłuszcz nie był z ofiar tylko był kradziony z kliniki odysania tłuszczu ;p

Mortician 
W agonii

Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005   

rastafarai napisał/a:

w fight clubie, tylko tłuszcz nie był z ofiar tylko był kradziony z kliniki odysania tłuszczu ;p

hmm nie myslalem o filmie a raczej o pewnej prawdzie historycznej :P

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005   

Orginału nie widziełem ,ale film mi sie podobał. :chucky:
Mam tylko jedno ale czemu nie pokazali więcej o tym księdzu ??

Mortician 
W agonii

Wysłany: Nie 08 Maj, 2005   

obejrzałem już ten remake no i generalnie to nic rewelacyjnego. dorównuje jakością TCM nowemu ale wybitny horror to nie jest. plus za scenografię :)

killer clowns 
Współpracownik HO

Wysłany: Pią 03 Cze, 2005   

Cytat:
które są kiepsko zrobione z reguły mają banalną fabułę i w sumie nie warto byłoby kręcić ich od nowa, a te, które są dobre, wciąż ogląda się świetnie
często jest tak,że pomysl horroru był niezly ale wykonanie fatalne-dlaczego uważasz że remake w formie powiedzmy lużnego nawiązania byłby zły, ja mam na to dokładnie przeciwne zdanie, problem jest jedynie taki ,że nawet bardzo dobry remake kiepskiego horroru wymagalby duzej promocji, a więc wydawania pieniążków, a remake Amityville czy TCM dzięki tytułowi nie wymaga wielkich nakladow reklamowych dlatego producenci wola iść na łatwiznę :?

Amityville 2005 mam na dysku , nie mam czasu obejrzeć poki co ale mam nadzieje ze remake trzyma jakis znośny poziom

Virakij 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 04 Cze, 2005   

A mi się ten film podobał. W zalewie ostatnio gromadzącej się szmiry wygląda całkiem ładnie. Oczywiście nie wszystko - lecz pozostaje przyjemność z oglądania. Widać zapożyczenia (Oczywiście musi być martwa dziewczynka z długimi, czarnymi włosami), ale w gruncie rzeczy nie są aż tak ordynarne... Przyjemne sceny (vide palec w czole) ;)

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu