Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: SmołA
Sob 09 Wrz, 2006
LEVIATHAN - George P. Cosmatos - 1989
Autor Wiadomość
phantazm 
Świeże mięso

Wysłany: Nie 24 Kwi, 2005   LEVIATHAN - George P. Cosmatos - 1989

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1048

Witam.Szukam informacji o filmie ,który dawno temu oglądałem na kasecie VHS , w czasach kiedy wymieniało sie nimi na giełdach. Chodzi mi o horror-sf LEVIATHAN George P. Cosmatosa [COMMANDO, COBRA] z 1989r z Peterem Welerem w roli głównej .Jest to zapomniany troche film w stylu Rzeczy i Obcego z fajnym klimatem i efektami specjalnymi.Do tej pory nie ukazał sie on ani na kasetach, ani nie emitiwała go żadna stacja TV.Nie wiem dlaczego?! Może ktoś ma ten film na płycie ?Prosze o jakiekolwiek informacje. Z góry dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez SmołA Czw 15 Cze, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

heysel 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Pon 25 Kwi, 2005   

Moze sprecyzuj bardziej jakich informacji o Leviathanie poszukujesz

Mam na plycie

PS Cosmatos z Commando nie mial nic wspolnego

albinusmaximus 
Zainfekowany

Wysłany: Sro 08 Cze, 2005   

Też pamiętam leviathana z VHS. Widziałem ten film wiele razy i przyznaję, że w tamtych czasach robił spore wrażenie. Utkwiła mi w pamięci akcja z koncowki filmu, jak ta wredna kobita z bialymi zrenicami dostala po gębie :D

:myers: ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

kakihara 
Zainfekowany

Wysłany: Sro 29 Cze, 2005   

noo!!! ja tez pamietam! jest to gdzies na necie w ogole???ma to ktos?

hicks 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 06 Lip, 2005   

Kakihara- jak to nie ma , ja mam ver.DVDRipa z Emulka 2CD.
Filmik fajny z lat szczenięcych.

Peter Vincent 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 24 Sie, 2005   

mam leviathana ale ten post jest juz chyba za sary - NOOO a ta babka z tymi zrenicami to pasuje idealnie do horroru - powiedzcie mi czy to nie ta sama babka co grala w tym filmie o obcych ktorzy zyli posrod ziemian i maskowali sie za pomoca specjalnych nadajnikow i anten i mozna ich bylo zobaczyc przez specjalne okulary??????????????????? tam byla bardzo podobna babka i ona zdradzila glownego bohatera

http://img213.imageshack..../dsc0026xv4.jpg

Buio Omega 
Powstały z martwych

Wysłany: Wto 30 Sie, 2005   

Peter Vincent napisał/a:
mam leviathana ale ten post jest juz chyba za sary - NOOO a ta babka z tymi zrenicami to pasuje idealnie do horroru - powiedzcie mi czy to nie ta sama babka co grala w tym filmie o obcych ktorzy zyli posrod ziemian i maskowali sie za pomoca specjalnych nadajnikow i anten i mozna ich bylo zobaczyc przez specjalne okulary??????????????????? tam byla bardzo podobna babka i ona zdradzila glownego bohatera

powiemy, powiemy :) to jedna i ta sama babka a nazwisko jej to Meg Foster - zagrała też w 2-giej części niezłego horroru "Stepfather"

albinusmaximus 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 29 Wrz, 2005   

Ciekawostka : Meg to nikt inny jak starsza siostra sławetnej Jodie Foster. Wogóle nietrudno babkę pomylić na ekranie z niejaką Kirstie Alley. Podobieństwo w niektórych filmach wręcz uderzające.

MF KA

JF

:myers: ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Deskath 
W agonii

Wysłany: Wto 19 Wrz, 2006   

Właśnie obejrzałem ten film i mam trochę mieszane uczucia. Z jednej strony duże podobieństwo do Alien :alien: a z drugiej to nawet fajnie się to oglądało. Jak dla mnie to 6/10.

bartix3 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pon 05 Lut, 2007   

Kolejny film z gatunku Alien'o podobnych tym razem akcja rozgrywa się w bezkresnych głębinach oceanicznych. A statek kosmiczny ustępuje miejsca łodzi podwodnej.
Motyw odizolowanej grupy osób zdanych na samych siebie w walce z nieznanym. Historia oklepana juz wielokrotnie w przemysle filmowym. Jednak Leviathan ma to do siebie ze wciąga, przynajmniej mnie wciągnął. Chociaż scenariusz może razić czasami głupota. To mimo wszystko film naprawde potrafi zaciekawic. Pamiętam iż gdy Leviathana ogladałem po raz pierwszy byłem przerażony, po latach może już nie rajcuje tak jak kiedyś, ale i tak chętnie sobie go odswieżam.

Moja ocena 6/10 - chociaż niestety film wtórny i oklepany. Ale pasują mi takie klimaty

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Pon 25 Cze, 2007   

Niezły film. Nie czytając nic o tym filmie już od razu w czasie oglądania skojarzyłem go z filmem "Obcy" i "Coś". Film jest słabszy od tych filmów, długo nic się nie dzieje ciekawego i miejscami wypada naprawdę średniawo i nudno, ale poza tym aktorzy grają w miarę, muzyka też jest niezła, klimat nie jest mroczny, ale klaustrofobiczny, no i najbardziej podobał mi się ten "potwór". Szkoda, że tak mało go widać, ale końcówka (scena w wodzie) jest świetna, wtedy ten potworek podoba mi się najbardziej :) 6/10.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu