Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: SmołA
Sob 09 Wrz, 2006
TAMARA - Jeremy Haft - 2005
Autor Wiadomość
Bodym 
Zainfekowany

Wysłany: Pon 09 Sty, 2006   TAMARA - Jeremy Haft - 2005

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1106

Tamara, czyli pośmiertna zemsta "brzyduli". Oglądałem to przedwczoraj. Film zaliczam do wymyślonej przeze mnie kategorii "teen slaszerohorror" hrhr. Scenariusz z widoku wielbiciela horroru nie jest taki zły, natomiast gra aktorów pozostawia wiele do życzenia, no może za wyjątkiem Jenny Dewan. Film zawiera niewielką ilość gore, ale warto obejrzeć dla pewnej fajnej sceny rodem z "Cutting Moments" tudzież innego fajnego filmu, mi ten pierwszy się nasunął.

Średniak nisko-budżetowy. Spodoba się młodszym horroro-maniakom.
Ostatnio zmieniony przez SmołA Pon 28 Sie, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

Hiroto-NC 
Świeże mięso

Wysłany: Wto 10 Sty, 2006   

Ogólnie moim zdaniem to romatyczna opowieśc o nieodwzajemnionej miłości ze śmiercią w tle, zaprade cudowne :)
Jednak film w grucnie rzeczy jest spoko, nie można powiedzieć, że film nudzi, jest dośc ciekawy i świezy pod wzgledem fabuły, jednak tak jak wyżej zostało napisane, gra aktorska jest poniżej normy, no i to zakończenie.... strasznie oklepane, nie chdozi mi o scene na dachu, tlyko o scene przy samochodzie offcours, co do sceny na dachu, to również dośc ciekawa i mimo wszystko zaskakująca....

"...Ich losy były splecione..."

BOLESNE WSPOMNIENIA I BOLESNE WSPOMNIENIA 2....

Własnie pracuje nad nowym opowiadaniem.

Jason 
Świeże mięso

Wysłany: Pon 16 Sty, 2006   

Film ciekawy kolega "Bodym" dobrze nazwal ten rodzaj filmu ogulna ocena 6/10 za aktorstwo

Skaldi 
Zainfekowany

Wysłany: Wto 17 Sty, 2006   

Film, łatwy w odbiorze. Mi się podobał. 7/10

KOLOBOS 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 21 Sty, 2006   

Film jest ogólnie dobry moja ocena to 7\10, a nie wydaje się wam że scenariusz lekko nawiazuje do filmu " Carrie", ja mam takie wrażenie że Tamara to nowe wcielenie Carrie

Daniel84 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 16 Lut, 2006   

Wg mojej oceny ten film jest nieporozumieniem.

paveu 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 22 Cze, 2006   

Bardzo dobry film :D nie sieje fermentu, nie niszczy psychiki, nie jest zrobiony przez psychopate, taki filmik na rozluźnienie :D nawet lekko smieszny momentami. Za dobrą rozrywke 9/10 :D

KoloBOS: przecież to jest kopia Carrie :p tyle ze nieco ciekawsza i latwiejsza w odbiorze :P

killer clowns 
Współpracownik HO

obejrzałem ten film juz dosyć dawno, i jest to zapełniacz czasu dosyć niskich lotów, 4/10 to uważam maksymalna ocena dla tego filmu-bo ani on straszny,ani bardzo ciekawy,ani nowatorski,ani aktorstwo nie jest zbyt wysokich lotów,obejrzeć można jeśli akurat nie ma sie nic innego pod ręką,ale to film poniżej przeciętnej

zsasz 
Zombie pożeracz mięsa

Faktycznie film troche podobny do Carrie. Szkolne glupie zarty zamieniaja sie w tragedie, a potem mamy juz typowy horrorek dla nastolatkow. Swietny nie jest, ale mozna obejrzec. NAwet calkiem ladne laski wystepuja. :mrgreen:

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 23 Cze, 2006   

Film oglądałem parę miesięcy temu i nie pamiętam go dokładnie,dlatego nie napiszę co szczególnie nie przypadło mi do gustu.

Jest to słabiutka produkcja i bardzo zawodzi.Ograny schemat wyalienowanej dziewczyny z parszywym ojcem,która za pomocą czarów chce się zemścić.Zatem nie można się po nim spodziewać orginalności,czegoś ciekawego co obroniłoby to co jest nam przedstawione.

Bardzo się zawiodłem na tym filmie i nie polecam go nikomu,ale jeśli mimo to ktoś go będzie chciał zobaczyć to jego sprawa :wink:

Soul Blade 
Żywy trup

Wysłany: Sro 12 Lip, 2006   

Brzydka to ona nie była :P ale ogólnie film nie zły :) zemsta Tamary na oprawcach jest zdumiewająca i to w jaki sposób heh... np. jak z kolesi zrobiła pedziów :lol: 6,5/10

marcin2oo2 
W agonii

Wysłany: Sob 21 Paź, 2006   

Do tamary prawie nic nie mam (koncowka jakies 20 - 30 minut kiepskie )nawet ciekawy ale tez nic wielkiego taki filmik na sobotnie popołudnie jako przedsmak do innego horror movis

5/10

martinesek1 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 11 Maj, 2007   

Założyciel tematu powiedział: spodoba się młodszym horrormaniakom. Jestem młodszym horroromaniakiem i uważam, że "Tamara" to nędzna mieszanka kadrów z różnych filmów grozy, typu "Carrie", czy zwykłych slasherów. Mogę dać co najwyżej 4/10, bo jakąkolwiek miał akcję. Mimo wszystko - nie polecam.

- Up yours, granny!
- YOOU COULDN'T HANDLE IT!

Olka 
Powstały z martwych

Wysłany: Nie 13 Maj, 2007   

A mi się ten film generalnie nie podobał. Jest tandetny. Nic ciekawego, klimat średni, gra aktorska słaba.

cichy 
Powstały z martwych

Wysłany: Pon 14 Maj, 2007   

Film mi sie niezbyt spodobal. Glupia historyjka dla mlodziezy i tyle. Upokorzona i skrzywdzona dziewczyna zaczyna sie mscic na swoich niemilych kolegach. Nic specjalnego. Wrazenie zrobily na mnie tylko scenki gore - samookaleczenie oraz scenka w toalecie. :verymad:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu