Tamara, czyli poĹmiertna zemsta "brzyduli". OglÄ daĹem to przedwczoraj. Film zaliczam do wymyĹlonej przeze mnie kategorii "teen slaszerohorror" hrhr. Scenariusz z widoku wielbiciela horroru nie jest taki zĹy, natomiast gra aktorĂłw pozostawia wiele do Ĺźyczenia, no moĹźe za wyjÄ tkiem Jenny Dewan. Film zawiera niewielkÄ iloĹÄ gore, ale warto obejrzeÄ dla pewnej fajnej sceny rodem z "Cutting Moments" tudzieĹź innego fajnego filmu, mi ten pierwszy siÄ nasunÄ Ĺ.
OgĂłlnie moim zdaniem to romatyczna opowieĹc o nieodwzajemnionej miĹoĹci ze ĹmierciÄ w tle, zaprade cudowne
Jednak film w grucnie rzeczy jest spoko, nie moĹźna powiedzieÄ, Ĺźe film nudzi, jest doĹc ciekawy i Ĺwiezy pod wzgledem fabuĹy, jednak tak jak wyĹźej zostaĹo napisane, gra aktorska jest poniĹźej normy, no i to zakoĹczenie.... strasznie oklepane, nie chdozi mi o scene na dachu, tlyko o scene przy samochodzie offcours, co do sceny na dachu, to rĂłwnieĹź doĹc ciekawa i mimo wszystko zaskakujÄ ca....
Film jest ogólnie dobry moja ocena to 7\10, a nie wydaje się wam że scenariusz lekko nawiazuje do filmu " Carrie", ja mam takie wrażenie że Tamara to nowe wcielenie Carrie
Bardzo dobry film nie sieje fermentu, nie niszczy psychiki, nie jest zrobiony przez psychopate, taki filmik na rozluźnienie nawet lekko smieszny momentami. Za dobrą rozrywke 9/10
KoloBOS: przecież to jest kopia Carrie :p tyle ze nieco ciekawsza i latwiejsza w odbiorze
_________________ "Welcome to my World, Bitch!" F.Krueger
Wiek: 27 Dołączył: 25 Maj 2004 Posty: 427 Skąd: Białystok
Wysłany: Czw 22 Cze, 2006
obejrzałem ten film juz dosyć dawno, i jest to zapełniacz czasu dosyć niskich lotów, 4/10 to uważam maksymalna ocena dla tego filmu-bo ani on straszny,ani bardzo ciekawy,ani nowatorski,ani aktorstwo nie jest zbyt wysokich lotów,obejrzeć można jeśli akurat nie ma sie nic innego pod ręką,ale to film poniżej przeciętnej
Wysłany: Czw 22 Cze, 2006
Faktycznie film troche podobny do Carrie. Szkolne glupie zarty zamieniaja sie w tragedie, a potem mamy juz typowy horrorek dla nastolatkow. Swietny nie jest, ale mozna obejrzec. NAwet calkiem ladne laski wystepuja.
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006
Film oglądałem parę miesięcy temu i nie pamiętam go dokładnie,dlatego nie napiszę co szczególnie nie przypadło mi do gustu.
Jest to słabiutka produkcja i bardzo zawodzi.Ograny schemat wyalienowanej dziewczyny z parszywym ojcem,która za pomocą czarów chce się zemścić.Zatem nie można się po nim spodziewać orginalności,czegoś ciekawego co obroniłoby to co jest nam przedstawione.
Bardzo się zawiodłem na tym filmie i nie polecam go nikomu,ale jeśli mimo to ktoś go będzie chciał zobaczyć to jego sprawa
Brzydka to ona nie była ale ogólnie film nie zły zemsta Tamary na oprawcach jest zdumiewająca i to w jaki sposób heh... np. jak z kolesi zrobiła pedziów 6,5/10
Wysłany: Sob 21 Paź, 2006
Do tamary prawie nic nie mam (koncowka jakies 20 - 30 minut kiepskie )nawet ciekawy ale tez nic wielkiego taki filmik na sobotnie popołudnie jako przedsmak do innego horror movis
5/10
_________________ Świat schodzi na psy Razem z nim ty
Wysłany: Pią 11 Maj, 2007
Założyciel tematu powiedział: spodoba się młodszym horrormaniakom. Jestem młodszym horroromaniakiem i uważam, że "Tamara" to nędzna mieszanka kadrów z różnych filmów grozy, typu "Carrie", czy zwykłych slasherów. Mogę dać co najwyżej 4/10, bo jakąkolwiek miał akcję. Mimo wszystko - nie polecam.
_________________ - Get me a vodka, rocks.
- It's breakfast, mom.
- ...and a piece of toast.
Film mi sie niezbyt spodobal. Glupia historyjka dla mlodziezy i tyle. Upokorzona i skrzywdzona dziewczyna zaczyna sie mscic na swoich niemilych kolegach. Nic specjalnego. Wrazenie zrobily na mnie tylko scenki gore - samookaleczenie oraz scenka w toalecie.
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville