Zdawaloby sie ze to swietne skonczenie trylogii, ale niee producenci musieli zrobic 'przebudzenie" ;/ no nic...
Trojeczka jest bardzo dobra. Klimatem osaczenie przypomina czesc pierwsza co uwazam za spory plus. Niezle lokacje wiezienia, barwni bohaterowie, alien zdecydowanie za bardzo komputerowy ale da sie przelknac. Obcy jest straszny i taki mial byc, a ze brakuje mu troche detali graficznych to trudno. Na plus rewelacyjne zakonczenie ktore POWINNO skonczyc te trylogie...
9/10
_________________ The Brain - "Gdy mózg jest głodny zaczyna się HORROR"
Świetny film, godnie reprezentujący serię. Osobiście stoi u mnie na miejscu drugim egzekwo z Aliens. Jego plusy to przede wszystkim mroczny, klaustrofobiczny klimat (świetne umiejscowienie akcji), groza wiejąca z każdego zakamarka oraz wartka kacja. No i oczywiście sam Alien. Bardzo przypadło mi do gustu również samo zakończenie- próba (nieudana, gdyż powstała kolejna kontynuacja) zamknięcie serii. Bardzo dobry, klimatyczny obraz- polecam każdemu! 8/10
_________________ I Like It When The Red Water
Comes Out
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006
Świetna kontynuacja części 1 i 2. Największą zaletą całej serii jest właśnie to, że każda część jest inna. Fajny klimat i ciekawe nowe postacie i oczywiście stara znajoma Ripley. niezła fabuła, choć czasami nudnawa, ale za to jakie zakończenie. Generalnie 8/10.
Godny następca poprzednich części. Różnie o tym filmie mówią, ale mi się podobał klimat więzienia, w którym mają tysiące latarek tyle że bez baterii, gromada nawróconych chromosonowców Y-Y, czy wreszcie Alien zasuwający po ścianach i suficie. Żal jest mi tylko jednego - usuniętch scen (chyba że ja mam nieaktualne dane i film nagrywany na VHS z TV)
bardzo dobry. właśnie w takim klimacie powinna być też poprzednia część, no ale i gawiedź musiała mieć swoją większą porcję obcych...
dobrze na atmosferę wpływa umieszczenie akcji po raz kolejny na ograniczonej przestrzeni a także nie dawanie głównym bohaterom jakiś arsenałów broni. muszą radzić sobie z tym co mają. trzyma w napięciu o wiele bardziej niż część poprzednia.
bohaterowie są przekonujący, obcy dobrze zrobiony. mocne 8/10
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006
tz mysle ze film jest bardzo dobry ale nie wiem czy lepszy od poprzdnika??:) ja bym powiedzial ze na tym samym poziomie tylko skierowany do innej widowni poprzednia czesc jest dla tych co lubia nowoczesne bronie i ucieczke przed tysiacami obcych a ta czesc jest raczej dla tych co wola klimat od rozwalki:) a a zakonczenie jets dla mie kultowe bo malo osob zdecydowalo by sie na smierc tak popularnej bohaterki:) dla mnie nie istnieje nastepna czesc która jest przecietna i odiega klimatem od poprzedników
Film bardzo fajny , trzyma równy poziom , fajne efekty robiły wrażenie gdy wszedl do kin i do wypożyczalni video . Klimacik swoj miał szczegolnie jak sie go ogladalo w mlodzienczym wieku ( bardzo młodzieńczym ) . Klimat inny niż w 1 czy 2 , ale właśnie to jest piękne w tej serii , ze każdy film jest inny a co najwazniejsze bardzo dobry , odstaje tu moim zdaniem troche 4 . Zasłuzone 9/10
zdecydowanie warta uwagi jest wersja reżyserka jest ciekawsza niż ta zwykła wersja... zaś co do tej części powiem że nie jest zła ... ponownie Ripley musi stawić czoła obcemu
fajny film. najbardziej wrył mi się w pamięć fragment z bieganiną i zamykaniem drzwi. swietny kawalek.. nawet nie odczuwalem tak bardzo braku panienek, bo Ripley co jak co, ale babeczką dla mnie nie jest. to raczej taki typ qmpla z ktorym idzie sie na browar.
...albo pali jointy. btw ostatnie 2 czesci obcego sa zdecydowanie gorsze od pierwszej i drugiej. choc w trojce, zamiast zwyklej dronki jest runner i to jest plusem tej czesci
Aż radość człowieka ogarnia, kiedy widzi iż mozna robić dobre Sequele.
Niestety zdarza się to niezwykle rzadko. Na szczęscie 3 część sagi o Obcych wciąż jest naprawdę niezła i każdy kto postanowi ją obejrzeć raczej się nie zawiedzie.
Mi także się bardzo podobał Alien³ . Niestety z czwartą częścią było już troszkę gorzej
Jednakże moja ocena za Alien³ - To spokojnie 7,5-8 /10
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006
Alien 3 to zupelnie inna szkola niz Aliens (czyli Obcy 2). 3-ka przypomina w duzym stopniu 1-ke. Dobre miejsce akcji. Swietne zakonczenie, ktore 4-ka psuje. Po co Replay robilaby na koncu co zrobila, jesliby mozna bylo dzieki Dna odtworzyc Obcego. Dobre aktorstwo nietylko Sigourney Weaver.
dla mnie cała seria Alien jest boska, choć podobnie jak niektórzy dziele ją na ta nieco lepszą 1 i 2 oraz neico gorszą czyli 3 i 4, z tym, że dla mnie np. 3 i 4 są na równym poziomie , 3 jest bardziej podobana do jeden a 4 do 2
3 część to poprstu zrobiona w dorym stylu kontynuacja dalszych losów Rilpey i jej walka i psychiczne zmaganie się z obcymi, jak zwykle świetne aktorstwo, wciągający scenariusz, poczucie odizolowania i ciągłego osaczenia, kapitlany klimat, choć nieco odmienny od poprzednich częsci, tak naprawde cięzko jest mi cos zarzucić temu filmowi, poprostu wiekszy sentyment mam do poprzednich częsci - 8,5-9/10
_________________ NIHIL VERUM NISI MORS
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville