Świetne, wykonane z ogromnym rozmachem kino. Mroczna atmosfera (choć już nie tak jak w cz. 1 ) dużo akcji, strzelanin i dużo samych Alienów (co troszeczkę, ale tylko troszeczkę odbiło się na klimacie- brak tej klaustrofobicznej atmosfery z jedynki). Mimo tego historia Alienów to cały czas film z najwyższej półki! 8,5-9/10 Koniecznie!
_________________ I Like It When The Red Water
Comes Out
Alines to swietny przyklad jak powinno sie robic kontynuacje. Cameron nie powiela pomyslow z jedynki, dodaje nowe w tym cala masa strzelania, niezlych efektow specjalnych i alienow. Sporo ciekawych bohaterow typu cyborg Bishop. Doskonaly film. 9/10
_________________ The Brain - "Gdy mózg jest głodny zaczyna się HORROR"
sakooL [Usunięty]
Wysłany: Sob 11 Lut, 2006
Jak dla mnie zdecydowanie najlepsza czesc. Doskonala kontynuacja bedaca logiczym rozwinieciem Alien, posiadajaca do tego swietny klimat ( to ladowanie na opustoszalej(z ludzi ) planecie w strugach deszczu...) W pelni zasluzone 10/10
Dla mnie to była, jest i bedzie najlepsza cześć z serii. ten film moge ogladac raz za razem i nigdy mi sie nie nudzi, do tego całe stada obcych I like it
Moze nie trzyma juz w takim napieci jak jedynka, za to jest to swietny film akcji.
Wysłany: Wto 14 Lut, 2006
Świetna kontynuacja. Zmiana klimatu w stosunku do części pierwszej tylko podnosi jakość filmu, bo brak tutaj niepotrzebnych powtórzeń. Dobra ekipa aktorska i realizatorska. Wciągająca, szybka akcja, niezły klimat. Czego chcieć więcej. Może tylko więcej tak udanych kontynuacji. 9/10
film naprawdę dobry, ale to tylko kontynuacja. większa, szybsza i bardziej efektowna niż jedynka. tyle tylko, że niekoniecznie przemawia to na korzyść tego filmu. w Alien mieliśmy fantastyczny, klaustrofobiczny klimat i niesamowite trudności z zabiciem jednego młodego przedstawiciela obcej rasy, a tu mamy dzielnych marines, zabijających całe rzesze potworów trochę to razi. ale poza tym film zrealizowany wzorcowo, doskonała rozrywka. 7/10
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
Hm moim zdaniem dorównanie atmosferki jaka stworzy ridley w swoim filmie było by rzecza diabelnie trudno . Cameron postanowił zrobic to po swojemu , z odpowiednim budżetem . Świetne efetky , duuużo obcyh, fajny klimat , aktorstwo tez niczego sobie . Wymietajace sceny ataku obcyh , no i Ripley pokazana jako twarda laska. Świetny Michael Biehn , jeden z mniej znanych i docenianych ( niestety ) aktorów. Cameron stworzył nowa jakość, film może i nie straszy za bardzo , ale mimo wszsytko jest klasą w samą w sobie. Zupełnie nowa jakość , niestety teraz już nie robią takich filmów. Nic tylko ogladać 10/10
Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006
Film świetny, wg. mnie dorównuje części pierwszej. Dobre efekty specjalne, gra aktorska na wysokim poziomie, dużo obcych i całe gniazdo z kokonami i królową , no i jest jeszcze atmosfera ścisku i odcięcia od świata. Klasyk jakich mało, jeżeli ktoś jeszcze nie widział, to musi to szybko nadrobić. 9/10
_________________ "Przed nami bitwa. Nie będzie z niej ani pieniędzy, ani sławy... pójdziesz ze mną?"
"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."
"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"
Jak już gdzieś chyba pisałem, to zdecydowanie mój najlepszy film z serii.
Bardzo fajnie zrealizowany, dobry pomysł całej grupy broniącej się przed obcymi i wraz z każdym kolejnym atakiem coraz mniej licznej :P
Polubiłem także postać androida grana przez Lance'a Henricksen gwiadę świetnej serii Pumpkinhead. Finałowa walka z Królową Obcych to wspanialy kąsek.
Jeden z lepszych filmów S/F moim skromnym zdaniem.
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006
Dobry film, ale w zupelnie innym klimacie niz 1-ka i 3-ka. Durne obcuchy rzucajace sie dziesiatkami na dzialko automatyczne, zamiast wybrac inna droge. Co jak co, ale jesliby ten gatunek byl taki tepy, to nie mial by prawa bytu we wszechswiecie. Zupelnie inaczej zachowuja sie Obce w innych czesciach. Sa sprytne. Ten motyw mi sie w filmie nie podoba najbardziej. Ogolnie film to bardzo dobra akcja sci-fi z elementami horroru.
jeden z moich najukochańszych horrorów, praktycznie posiada wszystko to co posiadałą poprzednia część + jeszcze więcej miodnej akcji i jeszcze lepsze efekty
10/10