Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
BLAIR WITCH PROJECT - Daniel Myrick - 1999
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Sro 08 Lut, 2006   BLAIR WITCH PROJECT - Daniel Myrick - 1999

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=46

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

MauZ 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Sob 11 Lut, 2006   

moim zdaniem film przereklamowany...
ciekawie było gdy sie wyjaśniło z mapą no i końcówka była dobra, a tak ogólnie to mało straszny i lekko wieje nudą... może tym którzy wierzyli, że to prawdziwe nagranie oglądało się ciekawiej...
bez oceny bo dawno film oglądałem ;)

Snejk 
Żywy trup

Wysłany: Sob 11 Lut, 2006   

Cytat:
ciekawie było gdy sie wyjaśniło z mapą no i końcówka była dobra, a tak ogólnie to mało straszny i lekko wieje nudą... może tym

moge sie pod tym podpisac. Podobnie uwazam, ze troche przynudzal, zwlaszcza kiedy akcja dziala sie w dzien. W nocy bylo zdecydowanie lepiej (scena z namiotem). A sam koniec filmu jest bardzo dobry i nawet straszny ;) 6/10
imo dwojka lepsza

KrOOlik 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Nie 12 Lut, 2006   

Mnie się ten film podobal- forma dokumentu jest tu strzałem w dziesiątkę i ludziom, którzy oglądając film byli przekonani, że jest on zapisem prawdziwych wydarzeń musiał dostarczać nie lada emocji. Osobom, które wiedzą, iż ten film nie jest prawdziwym dokumentem z pewnością nie dostarcza już tylu wrażeń- film chwilami staje się nudny, nic się nie dzieje ciekawego. Lepiej jest w scenach nocnych- wtedy chwilami wieje grozą. Zdecydowanym plusem jest też zakończenie- mroczne i tajemnicze. Jako, iż jest to forma dokumentu, można twórcom wybaczyć dlużyzny w niektórych scenach- ja z czystym sumieniem daję 7/10

Rafał 
Zainfekowany

Wysłany: Nie 12 Lut, 2006   

Dzięki 'dłużyznom' na które tak narzekacie film nabiera realizmu, przez co sceny nocne (co w nich dobrego) i zakończenie (które jest świetne) nabierają 'ognia' ;) .

Celcjusz 
Świeże mięso

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Pon 13 Lut, 2006   

Rafał napisał/a:
Dzięki 'dłużyznom' na które tak narzekacie film nabiera realizmu, przez co sceny nocne (co w nich dobrego) i zakończenie (które jest świetne) nabierają 'ognia' .

No właśnie. Ja bym dał nawet 8/10. Mało jest horrorów tego typu - więc oryginalność też wpływa na lepszą ocenę filmu.

Roanoke 
Żywy trup

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006   

MauZ napisał/a:

Otóz to!!! ja byłam bardzo rozczarowana ta produkcja, choc zakonczenie jest naprawde niezłe..

Jimmyk 
W stanie rozkładu

Czy przereklamowany? Zapewne. Czy mi się podobał? Podobał. Jaką mu dam ocene? 6,5/10 chociaz kiedyś tam dałbym mu z 8,9/10.

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

Film dobry,napewno orginalny.Kręcenie po amatorsku nadało mu realizmu i sprawiło,że większość tych którym film się podobał sprawił dużo przyjemności z oglądania.
Blair Witch Project działa na wyobraźnie i to jest jego największym atutem.Nie można zapomnieć o tym,że zagrali w nim nieznani aktorzy.Przyczyniło się do przekonania,wielu ludzi,że film jest autentyczny.

Napewno nie jest to film dlatych,którzy liczą na to,by bezprzerwy na ekranie kogoś mordowali itp. Jest to film dla widza,który jest lekko zmęczony tą amerykańską,efekciarską sieczką,która zasypuje kina na całym świecie.

Krążyły plotki,że powstanie część 3,prequel.Niestety raczej do niego nie dojdzie.
Z tej legendy można zrobić jeszcze ciekwą fabułę.Chętnie bym zobaczył ekranizację gry na podstwie filmu(pierwsza chyba,tam gdzie gra się tą agentką) Bardzo ciekawa fabuła.

Jormungand 
Powstały z martwych

Wysłany: Sro 15 Lut, 2006   

Film nie jest zły. Fakt faktem, że oglądałem go dawno, kiedy miałem jeszcze małe pojęcie o tym, co straszne, a co nie. Denerwowały mnie w nim elementy, które miały podświadomie straszyć, jak np te kupki kamieni. Dla mnie było to raczej irytujące. Udane zakończenie, bo właściwie nie wiadomo, co się stalo, musi działac wyobraźnia :devil:

so lock your doors honey crawl under your bed
the aliens are here to resurrect the dead

jahbimba 
Powstały z martwych

Wysłany: Pią 17 Lut, 2006   

fajnie zrobiony, ciekawy i sprwaiajacy wrazenie realistyczny (chociaz te kamienie to rzeczywiscie przesada).. nawet praca kawery po poczatkowej irytacji przerodzila sie w wyjatkowo podkrecajacy klimat element!! no naprawde mi sie podobal ... 8\10 :devil:

warheart 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 24 Lut, 2006   

BWP bardzo mi się podobał. Świetny klimat, gra aktorów, emocjonująca końcówka . Po oglądnięciu perspektywa pójścia do lasu samemu w nocy wydawała mi się straszna ... 10/10

Łukasz 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 01 Mar, 2006   

Jak już w jakimś innym poscie nadmieniłem, boję się filmów grozy z lasem w roli głównej (ostatnio widziałem Violent Shit :lol: :lol: ), dlatego też The Blair Witch Project cenię sobie badzo wysoko. W kinie film wywarł na mnie bardzo silne wrażenie...seryjnie byłem mocno zaniepokojony, a momentami nie lada przestraszony. Co do przereklamowania Burkitsville i wiedźmy z Blair, to na własnej skórze tego nie odczułem, ale w US mieli straszne halo na wszelakie gadżety i amatorskie wyprawy w poszukiwaniu wiedźmy :) Jak dla mnie film przetrwał póbę czasu i nadal dobrze się broni, tym samym otrzymując ode mnie mocne 8/10 za niekonwencjonalne podejście do pracy kamery i trudny do podrobienia klimat.

artur666 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006   

Ja ogladalem ten film niedawno i spodziewalem sie po nim wiele i sie rozczarowalem dluzyl mi sie "strasznie" jedynie co mi sie w nim podobalo to pomysl, sceny nocne i zakonczenie bo poza tym to to sie dzialo w dzien bylo dosyc nudnawe:) ja bym mu dal 6.6\10

Emilio 
Redaktor

Wysłany: Sob 01 Kwi, 2006   

Ja tam zadnych dłużyz nie odczówałem, wręcz przeciwnie, przy odpowiednich warunkach(Alone in the dark :D ) film jest przeazający! Moja ocena to 9/10, świetny horror :kosa:
Cytat:
Po oglądnięciu perspektywa pójścia do lasu samemu w nocy wydawała mi się straszna ... 10/10

Taa, ale kusiło mnie i zrobiłem kilka nocnych ekspedycji do lasu z kumplami...niestety, zadnych sladów wiedzmy...(ale strasznie było...) :kosa:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu