Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
SENTINEL, THE - Michael Winner - 1977
Autor Wiadomość
Ash J. Williams 
W agonii

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006   SENTINEL, THE - Michael Winner - 1977

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=861

Zapraszamy do dyskusji

NightCrawler 
W agonii

Wysłany: Pon 23 Lip, 2007   

...
Ostatnio zmieniony przez NightCrawler Wto 31 Mar, 2009, w całości zmieniany 2 razy  

KrOOlik 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pon 23 Lip, 2007   

W Sentinelu urzekł mnie duszny klimat całej opowieści. Całość może przywodzić na myśl "Dziecko Rosemary" (kamienica, nietypowi mówiąc delikatnie sąsiedzi) z jeszcze bardziej zakręconą atmosferą. Rzeczywiście było w nim kilka krwawych momentów i kawał świetnej muzy. Kino dosyć ciężkie i wymagające ale jeśli mamy akurat ochotę pobawić się w coś bardziej wymagającego to sięgnięcie po sentinela będzie dobrym wyborem.

Pestka777 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 05 Mar, 2008   

Filmik całkiem całkiem i zgadzam się z przedmówcą ,że klimatem delikatnie przypomina "Dziecko Rosemary" Pamiętam go z perspektywy 12 letniej dziewczynki ale powiem szczerze ,że zrobił na mnie nieziemskie wrażenie . Chyba 1 z pierwszych horrorów , które miałam okazje obejrzeć podczas nieobecności starych "pidżama party". Zachowałam w pamięci - niezły

Rademenes 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 07 Mar, 2008   

To ja trochę więcej w temacie. Film wywołał małe zamieszanie, bo reżyser podobnie jak w przedwojennym "Freaks" wynajął do filmu prawdziwe dziwolągi do sceny końcowej. Sam film jest bardzo dobry i ze względu na klimat i fabułę. Jest to stara szkoła horroru, której nie zastąpią nowoczesne napakowane efektami produkcje. Polecam.

I powymarły jeszcze raz, bo nigdy dość się nie umiera...

I nigdy dość, i nigdy tak, jak pragnie tego ów, co kona!...

Wendy 
Żywy trup

Wysłany: Nie 20 Lip, 2008   

Ciekawy, klimatyczny film grozy.
Mroczna zagadka, tajemniczy sąsiedzi, skąd my to znamy? ;-) Jednak tutaj wyjaśnienie jest dość zaskakujące i oryginalne.
Momentami gubiłam się w tych zagadkach, i nie przekonała mnie postać Michaela, bo wypadki ukochanej przyjmował ze stoickim spokojem jakby kierował całym "spiskiem". Scena finałowa jest najlepsza, postacie jak z sennego koszaru albo apokaliptycznego malowidła - za to duży plus.
Ogółem 7,5/10

Raq 
Moderator

Wysłany: Nie 20 Lip, 2008   

Ha! oblookałem parę dni temu...a zwlekałem kilka tygodni bo przeglądając jakosć na podglądzie jedna scena tak mnie poschizowała ze bałem się oglądać :D
Scena gdy babka biega po mieszkaniu z latarką xD Filmidło moim zdaniem naprawdę warte oblookania spokojnie 8+/10 dla mnie anwet jeden z ciekawszych w ogóle. Postacie są fajne, historia też (choć odrobinkę mnie nie złapała ale tylko odrobinkę)...nie ma co gadać poprostu solidne dobre kino!

Through the magic of future past the magician longs to see, one chants out between two worlds, fire, walk with me.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu