Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
SLUGS - Juan Piquer Simon - 1987
Autor Wiadomość
Ash J. Williams 
W agonii

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006   SLUGS - Juan Piquer Simon - 1987

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=537

Zapraszamy do dyskusji

Jack Nicholson 
W agonii

Wysłany: Czw 26 Paź, 2006   

No cóż spodziewałem się mocniejszego filmu, czegoś co bardziej przypomina film "The Swarm" a jak wiadomo jest to dużo starsza produkcja , mimo to rewelacyjna, genialna film świetnie zrealizowany trzymający w napięciu od początku do końca afrykańskie pszczoły górą :!: .
W rezultacie tutaj ogromnie się zawiodłem. Same ślimaki były fajne ale niektóre sceny śmieszne ( wręcz tragiczne ) osobiście bardzo lubie filmy ze zwierzętami w roli głównej ale ta produkcja to nic specjalnego, poprostu film niskich lotów tak to nazwę. Nie znam opini innych, ale sądze że nie jest to jakaś świetna produkcja zresztą zobaczcie i oceńcie ją sami. Ja oceniam ją 4.5/10 a co wy sądzicie o tym filmie :?: .

sakooL
[Usunięty]

Wysłany: Czw 26 Paź, 2006   

film ogladalem daawno temu, jako dzieciak. Z calosci zapamietalem tylko scenke, w ktorej slimaki zzeraja naga pare, no i moze jeszcze odrabywanie saobie reki przez jakiegos kolesia. Ale jakos filmem wtedy wstrzasniety nie bylem, wiec teraz nawet nie chcialbym do niego wracac.

fitmax 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 28 Paź, 2006   

sakooL napisał/a:
Z calosci zapamietalem tylko scenke, w ktorej slimaki zzeraja naga pare

Ta scenka to było coś. Ja pamiętam jeszcze scenę w restauracji gdy kolesiowi ślimaki wychodzą z żoładka. A film wcale nie jest taki zły. Może nie grzeszy jakimś wykonaniem czy aktorstwem ale przynajmniej wciąga. Jest to chyba najlepszy ze zwierzęcych horrorów jakie pamiętam. Chyba go sobie odświeżę w najbliższym czasie....

konrad666 
W stanie rozkładu

Ja z ta produkcja zapoznalem sie calkiem niedawno,i przyznam,ze troche sie rozczarowalem ,w zasadzie efekty gore itd byly calkiem niezle ,jednak jak na horror z lat 80 spodziewalem sie czegos lepszego, moja ocena 4/10
Forever... And the rate is accelerating."

M@rio 
Redaktor

Ja stanę w obronie tego filmu. Dla mnie jest to jeden z lepszych monster-movie. Oglądając go, nie sądziłem, że w produkcji tej będzie tyle gore. "Slugs" poza akcentami grozy, posiada również elementy humorystyczne (patrz scena, kiedy bo skończonej zabawie łóżkowej, para głównych bohaterów zostaje osaczona przez ślimaki - oczywiście ku ich zaskoczeniu :mrgreen: ). Same ślimaki pod względem technicznym są naprawdę dobrze wykonane. I pal licho, że mają zębiska ostre jak brzytwy :lol: . I tak wypadają bardzo przekonywująco :) . Oglądając "Slugs" jakiś czas temu, naprawdę miło zostałem zaskoczony.

8/10

Dead Fruit 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 08 Lis, 2006   

Bardzo fajny film. NIe ma większych zastrzeżeń co do wykonania. Krwawe sceny( w tym pamiętna z parką) dobrze zrealizowane. Tylko mam jedno ale. Była scena kiedy gł. bohater zauważył ślimaki w ogródku i gdy chciał dotkanąć jednego palcem tamten go użarł. Pomijając fakt że ślimak wtedy zrobił się jakiś sztuczny i mało ruchliwy to zamurował mnie widok ślimaka otwierającego pyszczek i syczącego. Nie wiedziałem czy mam się śmiać czy wkurzać, że ktoś chce ze mnie zrobić idiotę ;)
Here it comes, here it comes
Reaching out somewhere from inside your TV

Przemo 
Żywy trup

Wysłany: Czw 06 Mar, 2008   

W sumie zgadzam się z recenzją Sabbatha. Muszę pochwalić przy tym sceny gore, może nie było ich super dużo ale kilka jest i są takie jak lubię. Na początku film się nie zapowiadał najciekawiej, coś tam niby atakuje, nic nie widać... ale potem robi się dużo lepiej. Dialogi faktycznie jakieś takie nijakie, muzyczka trochę mi się skojarzyła z Piątkami 13. Fabuła trochu naiwna
Spoiler:
szkoda że całe miasto sie po tym wybuchu nie zawaliło haha
Fajny wygląd ślimaków i krwawe scenki. Miłośnicy atakujących stworzeń powinni sięgnąć po Slugs, reszta też o ile ma ochotę na nie wymagające kino :jason:

cichy 
Powstały z martwych

Wysłany: Pon 03 Lis, 2008   

Zawiodlem sie i to bardzo. Najbardziej przeszkadzalo mi aktorstwo i durne dialogi. :candyman:

Te pare kilka krwawych scenek nie za bardzo poprawilo mi ogolny poglad o tym filmie. :kosa:

Co do zakonczenia to spodziewalem sie czegos mocniejszego,
Spoiler:
np olbrzymiego zmutowanego slimaka lub jakiejs hybrydy pomiedzy czlowiekiem a slimakiem.

Podobnie bylo ze scena z facetem w restauracji,
Spoiler:
ktory zjadl slimaka w salatce- spodziewalem ze zacznie sie zmieniac podobnie jak bohater filmu Mucha.

Ogolnie slabiutki filmik z kilkoma poprawnie wykonanymi scenami gore. I tyle. :luzak:

Muflon 
Świeże mięso

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010   

jeśli ktoś lubi oldschoolowy, kiczowaty klimat horrorów klasy B z lat 80tych to na pewno nie zawiedzie się na "Slugs". drewniane aktorstwo, czerstwe dialogi i naiwny scenariusz sprawiają, że nie sposób nie oglądać tego filmu z uśmiechem na ustach. sceny ze ślimakami wypadają nadspodziewanie dobrze w stosunku do ogólnej jakości (ale nie fajności) filmu. są wystarczająco obrzydliwe, a że nikogo nie przestraszą, co najwyżej rozśmieszą, to też nie wada, bo taka przecież specyfika takiego kina. jeden z tych filmów, który ładnie się starzeje i dzięki swoim walorom humorystycznym oraz ciekawym scenom gore do dziś wart jest obejrzenia. dla mnie 8/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu