Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
HOUSE - Steve Miner - 1986
Autor Wiadomość
Trym 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 19 Sie, 2004   HOUSE - Steve Miner - 1986

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=360

A jak Wam się podobał The House ? Chyba ze 4 części tego wyszło coś obiło mi się o uszy.
Ja oglądałem 3 części ale wiadome 1 była najlepsza.

Reanimator
V.I.P.

Wysłany: Pią 20 Sie, 2004   

Ja nie pamietam o czym byl ten film ale tytul jest strasznie znajomy. To bylo o pisarzu, ktory wprowadzil sie do jakiegos domu i tam nawiedzaly go duchy a na koncu jakis tam kumpel z Vietnamu, ktory wrocil zeby sie zemscic chyba za to, ze go zostawil rannego na polu walki ??

[ Dodano: 20-08-04, 01:35 ]
Jesli to ten to baaaaaaardzo dawno temu go goladalem ale podobal mi sie. Chyba nawet jakies elementy komedi mial o ile sie nie myle.

Trym 
Powstały z martwych

Nie mylisz się to ten właśnie film.

Spike 
Powstały z martwych

Reanimator napisał/a:
[ Dodano: 20-08-04, 01:35 ]
Jesli to ten to baaaaaaardzo dawno temu go goladalem ale podobal mi sie. Chyba nawet jakies elementy komedi mial o ile sie nie myle.

To chyba ten, też mi sie tak kojarzy. Jak dla mnie film całkiem całkiem, ale bez rewalcaji. Natomiast z tego co i ja pamiętam, to wiele elementów komedii tam było.

adamst85 
Powstały z martwych

Jedyneczka - calkiem zgrabna komediohorrorĂłwka (scena odwiedzin zony :) ), dwĂłjki nie pamietam, 3 - chyba z Lancem Henriksenem - srednia i bardziej na powaznie. $ nie widzialem.

BartX 
Redaktor

Jedynka - bardzo fajna. Tam horror i komedia zgrabnie się mieszają jeszcze.

Dwójka to już raczej tylko komedia... ale ja z jakichś tajemniczych powodów też ją lubię.

Trójka - niezła, choć to tak naprawdę film spoza serii podczepiony pod nią żeby skosić lepsze pieniądze. Nowsza wersja "Shockera", gdyby się dobrze przyjrzeć, z fajnymi rolami Briona Jamesa i Lance'a Henriksena.

Czwórka to niby powrót do oryginalnej serii, ale humor jest przesadnie dziwaczny a horror raczej obrzydliwy niż straszny. Mimo wszystko: fajna główna aktorka.

Na "zachodzie" wszystkie Domy pojawiaja się ostatnio w ładnym boksiku z różnymi bonusami.

Cabal999 
Żywy trup

Wysłany: Wto 24 Sie, 2004   

Za "jedynkę" odpowiedzialni byli Cunningham i MIner, czyli ludzie od Jasona :mrgreen: ale tym razem raczej nie popisali się: pierwsza część w miarę dobra, ale 2ga i 4ta to już kompletna strata celuloidu. Trójka to oczywiście wyraźny wpływ cyklu "Koszmarów z ul. Wiązowej" i wspomnianego "Shockera" ale znośna, choć tym razem wpływ tytułowego domu na wydarzenia nie jest zbyt akcentowany.

OPis całego cyklu macie wiecie gdzie, sam robiłem -skromnie dodał 8)

Critters 
Żywy trup

Wysłany: Pon 06 Wrz, 2004   

House ,to genialny ,fantastyczny film !!!!!!!!!

House II - jest bardziej przygodówką niż horrorem ,ale podobnie jak Bartowi , mnie się podobał z nieznanych powodów.

House III - całkiem niezły ,choć momentami nudzi

House IV - nie widziałem i nie wiem nawet o czym to jest.

Lohikaarme 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 18 Wrz, 2004   

"House" oglądałem dość dawno (będzie już chyba z 6-7 lat temu :mrgreen: ) i wtedy bardzo mi się spodobał. Nie wiem, jak odebrałbym go dziś, ale sądzę, że niewiele gorzej. Film miał swój niepowtarzalny klimat (ah, te nawiedzone domostwa :twisted: ) i jak na rok w którym powstał posiadał niezłe efekty. Pamiętam, że oglądając go naprawdę się wystraszyłem. O ile mnie pamięć nie myli to była tam taka scena jak pisarz wchodził do tego domu a na plecach przyczepiła mu się jakaś odcięta dłoń. Nie wiem czemu, ale od tego momentu aż do końca filmu (i długo po nim) chodziłem cały zestresowany i co chwila patrzyłem w lustro czy i na mnie coś nie siedzi :D :D Eh, to były czasy :lol:
Później obejrzałem 2 kolejne części i wierzyć mi się nie chciało jak można spartaczyć coś co wydawało mi się nie do spartaczenia. Ale realizatorzy stanęli na wysokości zadania i z 2 części zrobili pseudo-komedię. Trzecia cześć była nieco lepsza, ale też pozostawiała wiele do życzenia. Części 4 nie widziałem, ale po 2 i 3 jakoś nie mam ochoty.

dżejson 
Spammer

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Sro 10 Lis, 2004   

tia tia obejrzalem 3 czesci...a 2 sam mam na vhs...tam jest taki dziadzio ktorego wykopuja...i on ma czaszke...i ziom z wietnamu po nia przybywa,,,fajny filmik :)

I never thought I'd meet a girl like you;
And I ran, I ran so far away.
I just ran, I ran all night and day.
I couldn't get away.

********N E W R O M A N T I C*******

jankes 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 17 Lis, 2004   

Widzę że jednomyślne zdanie House I the best ;) ) dla mnie dwójka tez byłą niezla trójka i czwórka do bani. To prawda że na zachodzie są house w ersji box wszystkie części widziałem na ebayu.

Mr. Filth 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 12 Mar, 2005   

pierwsza czesc byla swietna i nawet mi sie podobala.
druga to juz bardziej osadzenie horroru w basniowych klimatach - niektorzy lubia takie polaczenia.
trojki nie pamietam, ale wiem, ze widzialem na 100%
a czworka to juz porazka i komercja.... autorzy prawdopodobnie skuszeni checia zysku nakrecili se House IV.... chociaz i tak zawsze znajda sie wieksze gnioty, niz ten :]

rataj 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 15 Kwi, 2005   

pierwsza czesc byla super, dwojka slaba jak nie powiem co :D , trojka to bylo cos o duchu jakiegos mordercy bodajze dobrze mi swita :?: a czworki nie widzialem ale nadrobie obiecuje :mrgreen: chociaz jedynka najlepsza, jeden z moich pierwszych horrorow, pewnie dla tego mam do niego taki sentyment :D

dżejson 
Spammer

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Sob 16 Kwi, 2005   

Cytat:
pierwsza czesc byla super, dwojka slaba jak nie powiem co

a ja Ci powiem zbych ze nie prawda 1 b dobra
2dobra...dobrze sprawdza sie jao film na sobote

I never thought I'd meet a girl like you;
And I ran, I ran so far away.
I just ran, I ran all night and day.
I couldn't get away.

********N E W R O M A N T I C*******

Charles 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005   

House 2 - Swietne połaczenie komedii, horroru i filmu przygodowego. Szczególnie jajcarska była scena kiedy główny bohater goni po kuchni małego dinozaura (przynajmniej tak to wyglądało), świetny był też dziadek wykopany z grobu i przede wszystkim połączenie psa i gąsienicy (Yeah!)

House 3 - Oglądałem dość dawno, ale zbytnio nie przypadł mi do gustu. No i co miał ten film wspólnego z tytułowym domem. Zamaist tego zrobił się kolejny horror o seryjnym mordercy który powraca za grobu by dokonać zemsty. Na osłodę Lance Henriksen i Brion James.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu