A jak Wam siÄ podobaĹ The House ? Chyba ze 4 czÄĹci tego wyszĹo coĹ obiĹo mi siÄ o uszy.
Ja oglÄ daĹem 3 czÄĹci ale wiadome 1 byĹa najlepsza.
Wiek: 28 Dołączył: 15 Lut 2004 Posty: 187 Skąd: Elm Street
Wysłany: Pią 20 Sie, 2004
Ja nie pamietam o czym byl ten film ale tytul jest strasznie znajomy. To bylo o pisarzu, ktory wprowadzil sie do jakiegos domu i tam nawiedzaly go duchy a na koncu jakis tam kumpel z Vietnamu, ktory wrocil zeby sie zemscic chyba za to, ze go zostawil rannego na polu walki ??
[ Dodano: 20-08-04, 01:35 ]
Jesli to ten to baaaaaaardzo dawno temu go goladalem ale podobal mi sie. Chyba nawet jakies elementy komedi mial o ile sie nie myle.
Wysłany: Pią 20 Sie, 2004
Reanimator napisał/a:
[ Dodano: 20-08-04, 01:35 ]
Jesli to ten to baaaaaaardzo dawno temu go goladalem ale podobal mi sie. Chyba nawet jakies elementy komedi mial o ile sie nie myle.
To chyba ten, teĹź mi sie tak kojarzy. Jak dla mnie film caĹkiem caĹkiem, ale bez rewalcaji. Natomiast z tego co i ja pamiÄtam, to wiele elementĂłw komedii tam byĹo.
Jedyneczka - calkiem zgrabna komediohorrorĂłwka (scena odwiedzin zony ), dwĂłjki nie pamietam, 3 - chyba z Lancem Henriksenem - srednia i bardziej na powaznie. $ nie widzialem.
_________________ Chester Copperpot, Chester Copperpot!! Don't you see, don't you realize?!! He was a pro, he never made it this far!!
Jedynka - bardzo fajna. Tam horror i komedia zgrabnie siÄ mieszajÄ jeszcze.
DwĂłjka to juĹź raczej tylko komedia... ale ja z jakichĹ tajemniczych powodĂłw teĹź jÄ lubiÄ.
TrĂłjka - niezĹa, choÄ to tak naprawdÄ film spoza serii podczepiony pod niÄ Ĺźeby skosiÄ lepsze pieniÄ dze. Nowsza wersja "Shockera", gdyby siÄ dobrze przyjrzeÄ, z fajnymi rolami Briona Jamesa i Lance'a Henriksena.
CzwĂłrka to niby powrĂłt do oryginalnej serii, ale humor jest przesadnie dziwaczny a horror raczej obrzydliwy niĹź straszny. Mimo wszystko: fajna gĹĂłwna aktorka.
Na "zachodzie" wszystkie Domy pojawiaja siÄ ostatnio w Ĺadnym boksiku z róşnymi bonusami.
Za "jedynkÄ" odpowiedzialni byli Cunningham i MIner, czyli ludzie od Jasona ale tym razem raczej nie popisali siÄ: pierwsza czÄĹÄ w miarÄ dobra, ale 2ga i 4ta to juĹź kompletna strata celuloidu. TrĂłjka to oczywiĹcie wyraĹşny wpĹyw cyklu "KoszmarĂłw z ul. WiÄ zowej" i wspomnianego "Shockera" ale znoĹna, choÄ tym razem wpĹyw tytuĹowego domu na wydarzenia nie jest zbyt akcentowany.
OPis caĹego cyklu macie wiecie gdzie, sam robiĹem -skromnie dodaĹ
"House" oglÄ daĹem doĹÄ dawno (bÄdzie juĹź chyba z 6-7 lat temu ) i wtedy bardzo mi siÄ spodobaĹ. Nie wiem, jak odebraĹbym go dziĹ, ale sÄ dzÄ, Ĺźe niewiele gorzej. Film miaĹ swĂłj niepowtarzalny klimat (ah, te nawiedzone domostwa ) i jak na rok w ktĂłrym powstaĹ posiadaĹ niezĹe efekty. PamiÄtam, Ĺźe oglÄ dajÄ c go naprawdÄ siÄ wystraszyĹem. O ile mnie pamiÄÄ nie myli to byĹa tam taka scena jak pisarz wchodziĹ do tego domu a na plecach przyczepiĹa mu siÄ jakaĹ odciÄta dĹoĹ. Nie wiem czemu, ale od tego momentu aĹź do koĹca filmu (i dĹugo po nim) chodziĹem caĹy zestresowany i co chwila patrzyĹem w lustro czy i na mnie coĹ nie siedzi Eh, to byĹy czasy
Później obejrzaĹem 2 kolejne czÄĹci i wierzyÄ mi siÄ nie chciaĹo jak moĹźna spartaczyÄ coĹ co wydawaĹo mi siÄ nie do spartaczenia. Ale realizatorzy stanÄli na wysokoĹci zadania i z 2 czÄĹci zrobili pseudo-komediÄ. Trzecia czeĹÄ byĹa nieco lepsza, ale teĹź pozostawiaĹa wiele do Ĺźyczenia. CzÄĹci 4 nie widziaĹem, ale po 2 i 3 jakoĹ nie mam ochoty.
tia tia obejrzalem 3 czesci...a 2 sam mam na vhs...tam jest taki dziadzio ktorego wykopuja...i on ma czaszke...i ziom z wietnamu po nia przybywa,,,fajny filmik
I couldn't get away. ********N E W R O M A N T I C*******
WidzÄ Ĺźe jednomyĹlne zdanie House I the best ) dla mnie dwĂłjka tez byĹÄ niezla trĂłjka i czwĂłrka do bani. To prawda Ĺźe na zachodzie sÄ house w ersji box wszystkie czÄĹci widziaĹem na ebayu.
pierwsza czesc byla swietna i nawet mi sie podobala.
druga to juz bardziej osadzenie horroru w basniowych klimatach - niektorzy lubia takie polaczenia.
trojki nie pamietam, ale wiem, ze widzialem na 100%
a czworka to juz porazka i komercja.... autorzy prawdopodobnie skuszeni checia zysku nakrecili se House IV.... chociaz i tak zawsze znajda sie wieksze gnioty, niz ten :]
pierwsza czesc byla super, dwojka slaba jak nie powiem co , trojka to bylo cos o duchu jakiegos mordercy bodajze dobrze mi swita a czworki nie widzialem ale nadrobie obiecuje chociaz jedynka najlepsza, jeden z moich pierwszych horrorow, pewnie dla tego mam do niego taki sentyment
pierwsza czesc byla super, dwojka slaba jak nie powiem co
a ja Ci powiem zbych ze nie prawda 1 b dobra
2dobra...dobrze sprawdza sie jao film na sobote
I couldn't get away. ********N E W R O M A N T I C*******
House 2 - Swietne poĹaczenie komedii, horroru i filmu przygodowego. SzczegĂłlnie jajcarska byĹa scena kiedy gĹĂłwny bohater goni po kuchni maĹego dinozaura (przynajmniej tak to wyglÄ daĹo), Ĺwietny byĹ teĹź dziadek wykopany z grobu i przede wszystkim poĹÄ czenie psa i gÄ sienicy (Yeah!)
House 3 - OglÄ daĹem doĹÄ dawno, ale zbytnio nie przypadĹ mi do gustu. No i co miaĹ ten film wspĂłlnego z tytuĹowym domem. Zamaist tego zrobiĹ siÄ kolejny horror o seryjnym mordercy ktĂłry powraca za grobu by dokonaÄ zemsty. Na osĹodÄ Lance Henriksen i Brion James.
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville