Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
WITHIN THE WOODS - Sam Raimi - 1978
Autor Wiadomość
Lord_ZED
Zainfekowany

Wysłany: Wto 26 Paź, 2004   WITHIN THE WOODS - Sam Raimi - 1978

W końcu dałem rade się zmusić do obejrzenia tego filmu. ZAjmuje 550mb i trwa 30 minut. Niewiem jakim cudem bo jakośc jest koszmarna!!!! Jest zgrywana chyba z projektora domowego kamerą VHS a potem z magnetowidu na kompa dopiero :D . Jedyne co zostało dobre to dźwięk hehe.
Ogulnie dość fajny. I moge spokojnie dać plusy za charakteryzacje Zombi która w tej jakości wyglądała bardzo dobrze. I za scene z odcinaniem ręki. Pozatym jest super klimatyczna muzyka jeśli można te buczenia nazwać muzą. Bo to robi klimat.
A minusy to jakość nagrania !!!! Ja niewiem jak ktoś to mugł tak zmynkolić. Ale najwyraźniej się dało hehe.

Tak czy siak polecam jak już nie macie co oglądać. Albo lubicie Evil dead.

adamst85 
Powstały z martwych

Wysłany: Wto 26 Paź, 2004   

Właśnie - pytanko co do Within the Woods - z jaką najlepszą jakością obrazu spotkaliście się? Rozmiar, rozdziałka, bitrate?? Na razie te kopie co spotkałem są rzeczywiście fatalnej jakości... Szczerze wątpie czy są lepsze, ale kto wie??

FREAK
Świeże mięso

Wysłany: Wto 26 Paź, 2004   

Najprawdopodobniej nie ma innej kopi tego filmu :( ale ja mam pytanie:

Czy jest może ładna kopia filmu "Aftermath" czy tylko taka nędzna ??

heysel 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004   

Nie ma innej wersji niz ta, o ktorej mowicie.

Lord_ZED
Zainfekowany

Ale jak się niema co się lubi to się lubi co się ma :D .

Hmero 
W agonii

no ja również mam fatalną jakość ale też sie zmusiłem ją obejżeć juz dawno wsumie i powiem ze jak na początek to Sam Ramini to miał zajebiste - dzieki temu powstał Evil Dead :D

Mr. Filth 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 12 Mar, 2005   

Doskonaly prequel... moze i jakosc mocno bije po oczach, ale dla wszystkich fanow ED bedzie ak znalazl, w koncu kazdy szanujacy siebie fan horroru musi to zobaczyc :]
ps - nie wiem, czy tylko ja odnioslem takowe wrazenie, ale preel byl bardziej powazny od kolejnych czesci... i jak dla mnie osadzony troche w mrocznijeszym klimacie... nie wiem... moze to kopia byla za ciemna :D

282 
Świeże mięso

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Nie 13 Mar, 2005   

Within The Woods raczej nie jest prequelem

Mr. Filth 
Powstały z martwych

no to w takim razie czym jest madralo?
a przepraszam.. nie odpiszesz mi, bo nie mozesz :lol:

Hmero 
W agonii

prequel to jest chyba coś co poprzedza wydarzenia z "głównej cześći" (np. Cube Zero)a within the woods takowym nie było bo był to jakby moim zdaniem mini ED który raimi nakrecił w celu zdobycia kasy na ED
no a pozatym o prequelu mówi sie chyba jak jest nakrecony po "głównej cześci" :)

SmołA 
V.I.P.

Cytat:
no a pozatym o prequelu mówi sie chyba jak jest nakrecony po "głównej cześci"

otóż to i myśle to załatwia wszytkie spory na ten temat po wsze czasy

Sabbath 
V.I.P.

Cytat:
Cytat:
no a pozatym o prequelu mówi sie chyba jak jest nakrecony po "głównej cześci"

otóż to i myśle to załatwia wszytkie spory na ten temat po wsze czasy

a moim zdaniem jest inaczej - prequel to coś co (jak już napisano) poprzedza wydarzenia z częsci pierwszej jakiejś serii jednak nie jest nigdzie powiedziane, że prequelem musi być film który powstał (temporalnie) później
tak czy inaczej przypadek "Within the Woods" jest o tyle charakterystyczny, że to fani EVIL DEAD - a nie sam reżyser - ochrzcili go prequelem serii... i myślę, że mieli do tego pełne prawo bo gdyby nie to, to pewnie wielu z nas by nawet nie sięgnęło po tę niedługą produkcyjkę

Mr. Filth 
Powstały z martwych

no.. prequel jak dla mnie to jest swego rodzaju wprowadzenie do serii...
poza tym spr. recke Sabba, w ktorej wyraznie wspomnial, ze dla fanow ED Within the woods moze byc prequelem

SmołA 
V.I.P.

no moze dla fanów to i może byc prequelem, ale ja sadze, ze włąsnie tak jak Hmero napisał, prequelem mozna nazwac tylko film, który nakręcony jest juz po danym filmie i traktuje on o wydarzeniach sprzed tego filmu, a film nakręcony wczesniej od danego filmu mozna tylko nazwac jego pierwszą częscią

Sabbath 
V.I.P.

Smoła napisał/a:
o moze dla fanów to i może byc prequelem, ale ja sadze, ze włąsnie tak jak Hmero napisał, prequelem mozna nazwac tylko film, który nakręcony jest juz po danym filmie i traktuje on o wydarzeniach sprzed tego filmu, a film nakręcony wczesniej od danego filmu mozna tylko nazwac jego pierwszą częscią

To załóż taką sytuację:

Początkujący reżyser tworzy w niedługim odstępie czasu dwa filmy - załóżmy, że nazywają się "Krwawy Smoła cz.1" i "Krwawy Smoła cz.2" i szuka sponsora, który mu te filmy wyda i wypromuje... Po jakimś czasie znajduje odpowiednią wytwórnię ale jej szef mówi "spoko panie kolego, wydamy pana film ale Krwawy Smoła cz.1 jest słabiutki, interesuje nas tylko film który nazwał pan częścią drugą". Reżyser się godzi, film odnosi sukces, a za zarobione pieniądze biedny niegdyś człek wydaje na rynek pierwszy z filmów, który siłą rzeczy musi nazwać "Krawy Smoła 0 = prequel"...

Według twojego założenia, mój przykładowy reżyser nie mógłby tak zrobić bo "Krwawy Smoła cz.1" był nakręcony wcześniej.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu