Powiem od razu, nie widziałem tego filmu jeszcze, nie wiem jak to sie stało, ale go poprostu jeszcze nie widziałem, a temat ten zakładam po to aby wywiazała sie na jego temat jakas dyskusja, chce znac wasze opinie na jego temat, jak wam sie podoba ten thriller psychologiczny ocierający sie o horror
z tego co mi wiadomo to film był właśnie inspiracją do stworzenia gry Silent Hill, co jeszcze bardziej podjudza moja ciekawość, z tego co się zdążyłem zorientowac to film zbiera raczej same poztywne oceny, ludzie sie wprost nim zachwycają, ciekaw jestem jak to się ma u horror-maniaków
tak jeszcze chciałem sie spytac, ma ktos moze jakis DVDRip tego filmu
a więc co sądzicie na temat tego filmu, tylko litosci bez SPOILERÓW
Wiek: 40 Dołączył: 26 Maj 2004 Posty: 164 Skąd: z Warszawy
Wysłany: Sro 22 Gru, 2004
Film dla niektĂłrych jest kultowy, do mnie zupeĹnie nie trafiĹ. Nie wiem dlaczego zaliczany jest do gatunku horror. OglÄ dajÄ c mÄczyĹem siÄ strasznie. MoĹźe trochÄ dlatego, Ĺźe nie lubiÄ Tima Robbinsa.
Zakonczenie filmu jest bardzo zaskakujÄ ce.Mam je zdradzic ?
Wg mnie to jest horror.MoĹźe nie ma w nim ponurych scen gore i potworĂłw , to bliĹźszy
jest on raczej takim filmom jak Rosemary's baby czy Nie oglÄ daj sie teraz.
DziaĹa on bardziej na sugestie.Przyznam Ĺźe kilku rzeczy w nim nie zrozumiaĹem.
ZresztÄ trudno powiedziec coĹ o tym filmie , jednoczesnie nie zdradzajÄ c jakiĹ
istotnych szczegĂłĹĂłw. A teraz bÄde kuĹ po oczach dupnymi spoilerami
zgadzasz sie SmoĹa ?
ZaskakujÄ ce? Nie zgadzam siÄ. Przynajmniej ja obstawiĹam takie juĹź od pierwszych scen i siÄ nie pomyliĹam.
Generalnie film mi siÄ podobaĹ. SĹyszaĹam, Ĺźe czerpali z niego twĂłrcy Silent Hill'a. I rzeczywiĹcie, to widaÄ. (zwĹaszcza 3 czÄĹÄ)
_________________ 26I2005r/18:55 - skończone! Historia Kruka i jego ucznia ukończona! 120 rozdziałów! 16 miesięcy ciężkiej pracy! I wreszcie magiczne słowo "koniec"!!!
Wiesz, niektĂłrzy majÄ wyobraĹşniÄ i potrafiÄ przewidzieÄ scenariusz...a inni, cóş...
_________________ 26I2005r/18:55 - skończone! Historia Kruka i jego ucznia ukończona! 120 rozdziałów! 16 miesięcy ciężkiej pracy! I wreszcie magiczne słowo "koniec"!!!
Zginiesz w ciemniej uliczce, zmasakrowany przez niezidentyfikowanego osobnika, ktĂłry ucieknie ze zĹowieszczym chichotem
Jak dla mnie swietny film... Za horror go nie uwazam- bardziej dramat psychologiczny. Ogladalem juz klikakrotnie i za kazdym razem robi wrazenie. Pozatym znakomita kreacja Tima Robbinsa, ktory jest moim ulubionym aktorem...
_________________ "Dobrze pamiÄtam, kiedy pierwszy raz z agrafkÄ w marynarce wrĂłciĹem do domu!"
ZakoĹczenie filmu nie byĹo tak przewidywalne, gdyby nie sĹowa krÄgarza...zupeĹnie niepotrzebnie powtĂłrzone (moĹźe by je jeszcze przeliterowaÄ )
Nie wiem dlaczego zaliczany jest do gatunku horror
co do tego sa rozne opinie, ale najbardziej wiarygodna jest ta: "jest to swietny thriller, ktory trzyma w napieciu od poczatku do konca, (...) czasami nawet podchodzi pod horror"
no ja kilka dni temu wkoĹcu obejzaĹem ten film i musze szczeze przyznaÄ, Ĺźe film jest naprawde Ĺwietny i rzeczywiscie moĹźe siÄ nieco kojarzyÄ kilkoma rozwiÄ zaniami z Silent Hillem
co do zakoĹczenia to mozna byĹo takowe przewidziec, ale ciesze siÄ, ze mi siÄ ta sztuka nie udaĹa, choÄ czasami braĹem to pod uwagÄ
ale mimo wszytko najlepszy w tym filmie jest zdecydowanie klimat, tak duszny, Ĺźe aĹź namacalny, bo niekiedy rzeczywiĹcie brakowaĹo mi powietrza, bardzo duzy wpĹyw miaĹy na to lokacje , w ktĂłrych akcja filmu siÄ rozgrywaĹa, ciÄ gĹe zmiany otoczenia mogĹy przyprawiÄ o zawrĂłt gĹowy
Ĺwietne aktorstwo, szczegĂłlnie Tim Robbins daĹ niezĹy popis swojego talentu, podobaĹa mi siÄ bardzo jego gra w Shawshank Redemption, podobaĹa mi siÄ rĂłwniez bardzo i tu
moĹźe nie jest to moim mniemaniu jakis majstersztyk, ale z pewnoĹcia film z gĂłrnej pĂłĹki
Film jest naprawdÄ dobry, ale czy to horror? Raczej thriller.
Ja jako wielki miĹoĹnik gore musze powiedzieÄ o dwĂłch miĹych 'ackencikach' w tym filmie - bardzo realisytycznie wyglÄ da scena z poczÄ tku filmu gdy jakiĹ ĹźoĹnierz skacze na jednej nodze a druga 'giba' mu sie na boki bo jest rozerwana przez jakis granat
No i na koĹcu super wyglÄ da szpital czy teĹź piekĹo walajÄ ce siÄ wszÄdzie koĹczymy to jest to co psychole lubiÄ najbardziej