Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
SILVER BULLET - Daniel Attias - 1985
Autor Wiadomość
NASIŁ 
W agonii

Wysłany: Czw 10 Lut, 2005   SILVER BULLET - Daniel Attias - 1985

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=515

Obejrzałem niedawno Silver bullet lubię ekranizacje książek Stephen King ale ta okazała się straszną kiszką a co wy o tym sądzicie ? :happymonster:

vegangore 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 10 Lut, 2005   Re: Silver bullet

NASIŁ napisał/a:
Obejrzałem niedawno Silver bullet lubię ekranizacje książek Stephen King ale ta okazała się straszną kiszką a co wy o tym sądzicie ? :happymonster:

a mi sie strasznie podobał :D fajny film z dziecinstwa ( nie mówiąc, ze to 80's :P )

M@rio 
Redaktor

Wysłany: Czw 10 Lut, 2005   

Ja mam podobne zdanie jak vegangore. Mi również się bardzo podobał. Ciekawie opowiedziana historia, fajne zakończenie. Zresztą mam do niego sentyment :)

Pinehead1 
Żywy trup

Wysłany: Czw 10 Lut, 2005   

Mi się też film podobał. Wilkołaki były fajnie dosyć zrobione, klimat lat 80, no i jako ekranizacja też nieźle film wypadł.

Moja ocena - 7/10
Tried to hide
Break on through to the other side"

Mr. Filth 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 12 Lut, 2005   

Cytat:
Wilkołaki były fajnie dosyć zrobione

z tego co pamietam byl tam jeden wilkołak, który wyglądał tak cieniscie, ze, az oczy bolaly.
co do samego filmu to mi sie on nawet podobal, ale i tak ksiazka byla od niego 100x lepsza [Rok wilkolaka]. ksiazke polecam przeczytac, a film... jak ktos chce i nie ma co robic to niech obejrzy :D

Chorus 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005   

Film słabiutki , zresztą czeko można sie spodziewac po ekranizacji prozy Kinga - wszystkie zawodzą ( no może z wyjątkiem MISERY i CARRIE ).Nie czytałem ksiązki Kinga , więc nie wiem na ile film jest wierny jego prozie , ale sądząc po ilosci ksiązek wydawanych przez Kinga można sie tylko domyslac jakosci tych utworów i ewentualnej próby przeniesienia ich na ekran. Moja ocena 3/10 he he.

Jack Nicholson 
W agonii

Wysłany: Pią 11 Mar, 2005   

Fajny film np ta scena na bagnach była boska muzyka przyjemna wpada w ucho , wilkołak nawet fajny ale za najlepszego uważam z filmu Amerykański wilkołak w Londynie tam była była najlepsza metamorfoza a Dog Soldier tam to wilkołaki wyglądały tragicznie :(

Pinehead1 
Żywy trup

Wysłany: Pią 11 Mar, 2005   

Jack Nicholson napisał/a:
Cytat:
Dog Soldier tam to wilkołaki wyglądały tragicznie

Nie no moim zdaniem w Dog Soldiers wilkołaki wygladały bardzo dobrze, nawet śmiem stwierdzić, że do tej pory w filmach o wilkołakach jakie oglądałem, to te w Dog Soldiers najlepiej wygladały.
Tried to hide
Break on through to the other side"

Mr. Filth 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 12 Mar, 2005   

widze panowie, ze zaczynacie robic off-topa.... ale to dobrze :happymonster: zapraszam do dalszej klotni do tematu: WILKOLAKI, chetnie dolacze do Waszej rozmowy hehe

sakooL
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006   

Pamietam ten film z czasow dziecinstwa, i jako ze wtedy duzo do szczescia nie bylo mi potrzebne, zrobil na mnie spore wrazenie. Jednak teraz byloby zapewne "nieco" inaczej...

fitmax 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 04 Maj, 2006   

Przychylam się do opinii sakooLa, gdyny nie wspomnienia z dzieciństwa pewnie by mnie nie ruszyło. Druga sprawa, że film zdecydowanie dla młodszej publiczności, no i kolejna nieudana ekranizacja powieści Kinga...

Raq 
Moderator

Wysłany: Pon 24 Lip, 2006   

Film średni...i wsumie to mówi wszystko....miejscami nudnawy i wręcz śmieszny....bardzo dobre za toą są sceny przemiany (końcowa) i scena w kościele gdy nagle dziczeją :D ......ogólnie jak dla mnie 6/10 bo nie jest to tragedia....ale do filmu nad którym bym się zachwicał wiele mu brakuje....niemniej jednak zobaczyć mozna bez większego ryzyka.....ot zabijacz czasu z kilkoma fajnymi efektami....

Through the magic of future past the magician longs to see, one chants out between two worlds, fire, walk with me.

Patison 
Powstały z martwych

Jak na razie najgorsza ekranizacja S. Kinga. Co prawda wszystkich nie widziałem, ale film i tak jest raczej słaby. Też oglądałem go w dzieciństwie i tez mam do niego pewnien sentyment, ale po niedawnym przypomnieniu go sobie, stwiedzam że miejscami jest po prostu śmieszny. Wilkołaki wyglądają jak z bajki jakiejś...Pewnym usprawiedliwienim może być fakt, iż utwór "Cycle of the werewolf" jest jedną z najgorszych rzeczy Kinga...a film 4/10

PeSPe2k6 
Powstały z martwych

Taki średni filmik, trochę grozy, trochę śmiesznych momentów, rzeczywiście jedna z najsłabszych ekranizacji King'a, ale można z nudów obejrzeć; powiedzmy 5,5-6/10.

michalk.ho 
Świeże mięso

Wysłany: Czw 01 Kwi, 2010   Re: Silver bullet

vegangore napisał/a:
NASIŁ napisał/a:

a mi sie strasznie podobał :D fajny film z dziecinstwa ( nie mówiąc, ze to 80's :P )

5 lat po Tobie, podpisuję się "rencamy i nogamy" - mój najpierwsiejszy horror w życiu. Nie mogłem po nim spać całą noc widziałem wilkołaka wchodzącego do mojego pokoju :)

Bardzo ale to bardzo dobrze wspominam ten film i ponowne obejrzenie go jakiś rok temu dało mi dużo frajdy - jakże inaczej postrzegałem ten film jako dziecko ;)

M

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu