Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ALONE IN THE DARK - Uwe Boll - 2005
Autor Wiadomość
NASIŁ 
W agonii

Wysłany: Pon 21 Lut, 2005   ALONE IN THE DARK - Uwe Boll - 2005

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=716

Obejrzałem właśnie Alone In The Dark całkiem przyzwoity filmik ale horrorem to bym tego nie nazwał filmik powstał na podstawie gry ale nie umywa się do Residenta a co o tym myślicie ?

M 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Pon 21 Lut, 2005   Re: Alone In The Dark

NASIŁ napisał/a:
Obejrzałem właśnie Alone In The Dark całkiem przyzwoity filmik ale horrorem to bym tego nie nazwał filmik powstał na podstawie gry ale nie umywa się do Residenta a co o tym myślicie ?

jak nie umywa sie do residenta to nawet nie chce tego ogladac.

J.

Dudimmu 
Administrator

Wysłany: Pon 21 Lut, 2005   

Poczekam aż w kinach bedzie, ale boje sie odnoście co do wykonania tej produkcji, chyba ostatni teledysk "Nightwisha" ukazywał skrwki z filmu, i nie za bardzo mi sie one podobały.

CZYTAĆ REGULAMIN !!!

weider 
Zainfekowany

Nie umywa sie do Residenta?? Przeciez juz Resident byl sredni. To jest jeszcze gorsze :shock:

Embalmer 
W stanie rozkładu

Nowe dzielko Uwe Bolla, tworcy "House of the Dead". Rating na IMDb mowi sam za siebie: 1.8 Nie zamierzam nawet ogladac tego chlamu, chyba ze pod wplywem odpowiedniej dawki alkoholu.

Daniel_P 
Zainfekowany

Cos czuje ze zrobili kolejnego knota z efektami specjalnymi zamiast klimatu !
Powinno sie amerykancom zabronic krecenia horrorow (komedii zreszta tez !).
Resident Evil II to byl dopiero prawdziwy "horror" !!!
Ale czy krotykolwiek film na podstawie gry byl udany ? Jakos sobie nie przypominam...

vegangore 
Powstały z martwych

Embalmer napisał/a:
Nie zamierzam nawet ogladac tego chlamu, chyba ze pod wplywem odpowiedniej dawki alkoholu.

i za to Embalmer Cię szanuję :wink: :D

SzaFa 
W agonii

Wysłany: Pon 28 Lut, 2005   

resident evil to totalna poraszka alone in the dark jest lepszy ale też słabiutki .........

Yoorask8 
V.I.P.

Wysłany: Wto 01 Mar, 2005   

Panowie nie chce nic mówić ale ten film na imdb jest na bodajże na 10 miejscu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.......100 najgorszych filmów świata :D

SmołA 
V.I.P.

kiedyś widziałem trailer tego i prezentował sie całkiem niezle, ale to co widziałem w clipie Nightwisha to mnie strasznie zniechęciło do tego filmu, ja to wogóle myślałem, ze w tym clipie to jakas kolejna cześc debilnego Reliktu czy co, a to się okazało, że to ekranizajca świetnej girki Alone in the Dark, nie wiem moze kiedys to oblukam, ale cięzko będzie to strawić

dloogi
Zainfekowany

własnie, szkoda że powstało takie gówno na podstawie takiej dobrej gierki...amerykany wstydu nie mają

Snejk 
Żywy trup

dloogi napisał/a:
własnie, szkoda że powstało takie gówno na podstawie takiej dobrej gierki...amerykany wstydu nie mają

No nie mają. Dla nich liczy się przede wszystkim kasa, a filmy na podstawie gier zawsze się sprzedadzą, nawet takie gówno jak House of the Dead :leatherface:
Pozdrawiam

adamst85 
Powstały z martwych

A Resident to taki świetny był? Dla mnie jedynka to kasza wśród kaszan. Amerykanie, niemcy czy japońce - jak film chujnia to chujnia i tyle. Każda nacja produkuje gówna jak i arcydzieła gatunku. Hollywood sięga po giery, japońce zjadają własny ogon z duchami, a niemcy coraz gorsze gore wydają :) . Jeszcze Uwe Bolla spłodzili chyba. Wszędzie znajdziemy oznaki marazmu - pozdrawiam.

Yoorask8 
V.I.P.

Wysłany: Nie 13 Mar, 2005   

Hmmm, oglądnołem ten film wczoraj... a w sumie to dziś bo zaczołem go oglądać koło 2:00, muszę powiedzieć że jest fatalny!!! beznadziejny!!! nudny, kompletnie bez klimatu, nawet efekty specjalne nie były powalające. Aż mi szkoda Uwe Boll'a. Resident choć mi się wogóle nie podobał był lepszy!
Ocena: 2/10 (Tylko za to że jakims cudem nie zasnołem)

Pottero 
Zainfekowany

Wysłany: Nie 13 Mar, 2005   

Ja po obejrzeniu „House of the Dead” obiecałem sobie, Ĺźe nie obejrzę juĹź Ĺźadnego filmu Bolla, bo ten prezentował się fatalnie, a do tego Monolith przetłumaczył nazwę filmu – skoro gra nazywa się w Polsce „House of the Dead”, to niech i film nosi taką nazwę! Ale moĹźe to lepiej dla gry, bo pewnie nie kaĹźdy zjarzł, Ĺźe „Dom śmierci” to film na podstawie „House of the Dead”. Sprawa jednak się zmieniła, gdyĹź w „Alone in the Dark” jest coś, co kaĹźe mi go oglądnąć: Tara Reid. Cóş, nawet jeĹźeli gra w największym gniocie, muszę ją zobaczyć. PoniewaĹź nie zanosi się na to, Ĺźe film zostanie wydany w Polsce, posunąłem się do czegoś, czego zazwyczaj nie robię, i postanowiłem załatwić sobie pirata. Jeszcze nie obejrzałem, ale niedługo to uczynię – chyba wiem, czego się spodziewać, skoro na imdb.com film znajduje się na bodajĹźe 16. pozycji najgorszych filmĂłw... Następny film Bolla takĹźe zobaczę – jestem fanem BloodRayne, co, niestety, kaĹźe mi sprawdzić, jak pan Boll zabija tę postać – smutna powinność. Za to „FarCrya” i reszty juĹź na pewno nie obejrzę.

P.S. Wcześniej padło pytanie, czy ktoś widział dobrą ekranizację gry – ja widziałem: nawet podobała mi się pierwsza „Mortal Kombat”.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu