Dolina, wczoraj to widziaĹem .
Kurna wszytko to byĹo , byĹo ,byĹo...
ZapowiadaĹ siÄ nawet ciekawie ale im dalej tym wszystko coraz bardziej przewidywalne=nudne.
A dzisiaj zapodam Cursed i tez siÄ zaĹamiÄ pewnie(czytaĹem wypowiedzi innych ale jak siÄ juĹź zassaĹ w 100% to trzeba to zobaczyÄ.
Nie widziaĹem to sie nie wypowiem ,ale podobno to nie do koĹca jest horror. PonoÄ bardziej jest klaustrofobicznym thrillerem. Jak Anglicy zrobiÄ film to zawsze takie niewiadomoco
mi natomiast film ten budziĹ skojarzenia z filmemm - 'Dr Chichot'.. nie bÄde wymieniaĹ ktĂłre konkretnie elementy coby nie zaspojlerwoaÄ, tymbardziej Ĺźe jak widaÄ maĹo osĂłb ten film miaĹo okazjÄ oglÄ daÄ (Creep oczywiĹcie ). OgĂłlnie wypadaĹoby siÄ zgodziÄ z hicks'em.. motywy ktĂłre majÄ nas przestraszyÄ sÄ starymy trikami ktĂłre widzieliĹmy juĹź niejednokrotnie a i pewnie widzieÄ bÄdziemy jeszcze raz tyle . I tylko zastanawia mnie dlaczego gĹĂłwny zĹy bohater (i w tym momencie mam za zĹe reĹźyserowi/scenarzyĹcie - ,ktĂłry nakreĹliĹ jego postaÄ, sĹabe wykorzystanie potencjaĹu swojego dzieĹa) ma nijaki wpĹyw na swoich poplecznikĂłw - szczury, choÄ jego sposĂłb komunikowania siÄ ze Ĺwiatem zewnÄtrznym (i nie mam tu na myĹli telepatii ) aĹź prosi siÄ aby i one atakowaĹy ludzi /w tym momencie maĹy spojler/ lub conajmniej utrudniaĹy ucieczkÄ tychĹźe w koĹcĂłwce filmu..
Wysłany: Czw 23 Cze, 2005
Ten film jest nudny i glupi.W Ĺźyciu nie widziaĹem takiej tandety.Szkarada w metrze,ale straszne. Ja daje mu 5/10 -dlaczego bo jak niema niczego w tv to moĹźna obejĹźeÄ,czytajÄ c gazete od czasu do czasu zerkajÄ c
Mi siÄ nawet podobaĹ. SzczegĂłlnie poczÄ tek bardzo fajny. Szkoda, Ĺźe tak szybko siÄ wyjaĹnia, kto jest mordercÄ . Niczego odkrywczego tu nie uĹwiadczymy, ale "Creep" ma niewÄ tpliwie klimacik...
6/10
_________________ "Kto czyta książki, żyje podwójnie".
Umberto Eco
Ja dajÄ 7/10, mi siÄ nawet podobaĹ, klimat fajny, ale gra aktorska gĹĂłwnej bohaterki Kate tragiczna.... szkoda Ĺźe sie nie wyjaĹniĹo pochodzenie Craig'a.... pozdro
Wysłany: Pon 11 Lip, 2005
a ja daje 9/10 ! bo horrory nie moga byc takie same ! piszecie zle bo szybko sie doweidzielismy kto jest morderca... i co z tego !! filmowi moimz daniem wyszlo an dobre , bo widzieliscie tego osobnika... dzieki temu bylo widac jego znecanie sie nad ofiarami i wogole . moim zdaniem swietny film!! i jedyny z wielu ktore oststnio widzialem ktorego koncowka nie rozczarowala... a czy to jest bardziej thriller niz horror ? zalezy jak kto na to patrzy , dla mnie to swietny film z pogranicza horroru i thrillera naprawde polecam , po jego obejrzeniu nie czje sie ze sie zmarnowalo 1,5 h a poczatek.... rzeczywiscie baaardzo klimatyczny , spodobal mi sie tez motyw ze szpitalem ale ciiiii , bo niektorzy nie widzieli
obejrzalem wczoraj - podobal mi sie! nie jest to zadne arcydzielo kinematografii ale byl niezly ;]
jedyne co mnie draznilo to zbyt"cieple " kolorki w pierwszej polowie filmu. poza tym "to cos" bylo calkiem przerazajace , mialo fany styl chodzenia i bylo mile(moze byloby jeszcze lepsze jakby rezyser nie praktykowal demaskatorskich zblizen na kostium monstra).
ale ogolnie milo spedzony czas .
sie zem wkrecil w te metrowo podziemne klimaty i mam zamiar dzis albo jutro wlaczyc se "raw meat" (to moze byc duzo lepsze z tego co kawalkami przegladalem).
J.
_________________ "Zdechniemy wreszcie wszyscy razem, uwolnimy od siebie ten radosny Ĺwiat, ktĂłry przez piÄÄdziesiÄ t wiekĂłw tak pieczoĹowicie owijaliĹmy w kolczasty drut przemocy i rozpaczy" - Louis-Ferdinand CĂŠline
Wysłany: Pią 15 Lip, 2005
Dla mnie duĹźy powiew ĹwierzoĹci, tylko niestety fabuĹa i wÄ tki zbyt naciÄ gane, sala hirurgiczna w poĹÄ czeniu z metrem, ale filmik dla mnie Ĺwietny!
_________________ "Szur Szur Szur to idÄ umarli
Szur Szur Szur oni przychodzÄ po mnie
ale ja nie pĂłjde ,ale ja nie pĂłjde"
Film miaĹem nadzieje, chociaĹź by po przeczytaniu gdzieĹ komentrzy, Ĺźe bÄdzie caĹkiem niezĹy, klimatyczny itd ale niestety po obejrzeniu muszÄ powiedzieÄ, Ĺźe siÄ zawiodĹem... fabuĹa, gra aktorska (to okazywanie przeraĹźenia gĹĂłwnej bohaterki...) moim zdaniem do niczego! Niestety nie przestraszyĹem siÄ.
_________________ Where are all these feelings hiding?
Dancing in and out my mind
Burning up all that I long for
Feeding me till my decline
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville