Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
CREEP - Christopher Smith - 2004
Autor Wiadomość
behemot666 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 23 Lut, 2005   CREEP - Christopher Smith - 2004

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=846

Czy ktos już to widział?
pozdrowienia

Douvena 
Zainfekowany

Wysłany: Nie 12 Cze, 2005   

Nie, ale już zassałam :D

hicks 
Świeże mięso

Wysłany: Wto 21 Cze, 2005   

Dolina, wczoraj to widziałem .
Kurna wszytko to było , było ,było...
Zapowiadał się nawet ciekawie ale im dalej tym wszystko coraz bardziej przewidywalne=nudne.
A dzisiaj zapodam Cursed i tez się załamię pewnie(czytałem wypowiedzi innych ale jak się już zassał w 100% to trzeba to zobaczyć.

Dżuma
W stanie rozkładu

ja oglądałem Creep 2 dni temu i bardzo mi sie spodobało , fajny klimat , atmosfera, dobry pomysł itp :)
Polecam wszystkim ten filmik :D :D

Critters 
Żywy trup

Nie widziałem to sie nie wypowiem ,ale podobno to nie do końca jest horror. Ponoć bardziej jest klaustrofobicznym thrillerem. Jak Anglicy zrobią film to zawsze takie niewiadomoco :lol: :mrgreen:

fałszywy 
W agonii

Wczoraj to dociągnąłem ;)
Hmmm ciągle przed oczami miałem Silent Hilla :]
Ahh ta stacja metra. W filmie wypadło to znakomicie. Pikny klimat stwarzało.
Jeśli chodzi o samą fabułe... Trochę przypomina Wrong Turn, które swoją drogą moim zdaniem było niezłe ;)
Lęk... ogólnie 7/10 nie było najgorzej ;) powiem wiecej - miło się bawiłem

escobarek 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 22 Cze, 2005   

mi natomiast film ten budził skojarzenia z filmemm - 'Dr Chichot'.. nie będe wymieniał które konkretnie elementy coby nie zaspojlerwoać, tymbardziej że jak widać mało osób ten film miało okazję oglądać (Creep oczywiście :mrgreen: ). Ogólnie wypadałoby się zgodzić z hicks'em.. motywy które mają nas przestraszyć są starymy trikami które widzieliśmy już niejednokrotnie a i pewnie widzieć będziemy jeszcze raz tyle :twisted: . I tylko zastanawia mnie dlaczego główny zły bohater (i w tym momencie mam za złe reżyserowi/scenarzyście - ,który nakreślił jego postać, słabe wykorzystanie potencjału swojego dzieła) ma nijaki wpływ na swoich popleczników - szczury, choć jego sposób komunikowania się ze światem zewnętrznym (i nie mam tu na myśli telepatii :twisted: ) aż prosi się aby i one atakowały ludzi /w tym momencie mały spojler/ lub conajmniej utrudniały ucieczkę tychże w końcówce filmu..

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Czw 23 Cze, 2005   

Ten film jest nudny i glupi.W życiu nie widziałem takiej tandety.Szkarada w metrze,ale straszne. Ja daje mu 5/10 -dlaczego bo jak niema niczego w tv to można obejżeć,czytając gazete od czasu do czasu zerkając :chucky:

NASIŁ 
W agonii

Wysłany: Pią 08 Lip, 2005   

Całkiem fajny film ciemne metro niezła dawka krwi ale nic odkrywczego :happymonster:

M@rio 
Redaktor

Wysłany: Sob 09 Lip, 2005   

Mi się nawet podobał. Szczególnie początek bardzo fajny. Szkoda, że tak szybko się wyjaśnia, kto jest mordercą. Niczego odkrywczego tu nie uświadczymy, ale "Creep" ma niewątpliwie klimacik...
6/10

bati27 
W agonii

Wysłany: Sob 09 Lip, 2005   

Ja daję 7/10, mi się nawet podobał, klimat fajny, ale gra aktorska głównej bohaterki Kate tragiczna.... szkoda że sie nie wyjaśniło pochodzenie Craig'a.... pozdro

anakin 
Zainfekowany

Wysłany: Pon 11 Lip, 2005   

a ja daje 9/10 ! bo horrory nie moga byc takie same ! piszecie zle bo szybko sie doweidzielismy kto jest morderca... i co z tego !! filmowi moimz daniem wyszlo an dobre , bo widzieliscie tego osobnika... dzieki temu bylo widac jego znecanie sie nad ofiarami i wogole . moim zdaniem swietny film!! i jedyny z wielu ktore oststnio widzialem ktorego koncowka nie rozczarowala... a czy to jest bardziej thriller niz horror ? zalezy jak kto na to patrzy , dla mnie to swietny film z pogranicza horroru i thrillera :) naprawde polecam , po jego obejrzeniu nie czje sie ze sie zmarnowalo 1,5 h ;) a poczatek.... rzeczywiscie baaardzo klimatyczny , spodobal mi sie tez motyw ze szpitalem ale ciiiii , bo niektorzy nie widzieli ;)

M 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Pon 11 Lip, 2005   

obejrzalem wczoraj - podobal mi sie! nie jest to zadne arcydzielo kinematografii ale byl niezly ;]
jedyne co mnie draznilo to zbyt"cieple " kolorki w pierwszej polowie filmu. poza tym "to cos" bylo calkiem przerazajace , mialo fany styl chodzenia i bylo mile(moze byloby jeszcze lepsze jakby rezyser nie praktykowal demaskatorskich zblizen na kostium monstra).

ale ogolnie milo spedzony czas .

sie zem wkrecil w te metrowo podziemne klimaty i mam zamiar dzis albo jutro wlaczyc se "raw meat" (to moze byc duzo lepsze z tego co kawalkami przegladalem).

J.

gospo 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 15 Lip, 2005   

Dla mnie duży powiew świerzości, tylko niestety fabuła i wątki zbyt naciągane, sala hirurgiczna w połączeniu z metrem, ale filmik dla mnie świetny!

Raven 
Zainfekowany

Wysłany: Sro 20 Lip, 2005   

Film miałem nadzieje, chociaż by po przeczytaniu gdzieś komentrzy, że będzie całkiem niezły, klimatyczny itd ale niestety po obejrzeniu muszę powiedzieć, że się zawiodłem... fabuła, gra aktorska (to okazywanie przerażenia głównej bohaterki...) moim zdaniem do niczego! Niestety nie przestraszyłem się. :)
Feeding me till my decline

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu