Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
INTERVIEW WITH THE VAMPIRE - Neil Jordan - 1994
Autor Wiadomość
Marcin_ 
Świeże mięso

Wysłany: Pią 25 Lut, 2005   INTERVIEW WITH THE VAMPIRE - Neil Jordan - 1994

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=196

Ktoś oglądał ten film?

Jak Wam się podobał?

Pinehead1 
Żywy trup

Wysłany: Pią 25 Lut, 2005   

Wywiad z wampirem jest arcydziełem :D Film ten od samego początku do końca trzyma klimat, aktorstwo jest na najwyższym poziomie, fabuła niesamowita i końcówka też nie jest jak to w połowie dobrych filmów spiepszona. Jedyny minus tego filmu to ta mała dziewczynka. Nie wiem dlaczego, ale bardzo mnie wkurzała jej postać. Wywiad z wampirem oglądałem juz dwa razy, ale dzisiaj obejrze z chęcią poraz trzeci, mimo tego, że jak go drugi raz oglądałem to troche mnie nudził w pewnych momentach. Z tego co pamietam to na TVN puszczali już ten film kilka razy i to całkiem niedawno. Niedługo wezme się chyba za książke, bo sądząc po filmie to będzie rewelacyjna. W końcu książka (prawie) zawsze jest lepsza od filmu :devil:
Tried to hide
Break on through to the other side"

Cocaine 
Zainfekowany

Wywiad z Wampirem jest pieknym filmem. Nie wiem dlaczego, ale za drugim razem poplynely mi lzy w kilku momentach. No i wspanialosci filmowi dodaje udzial Brada Pitta,w ktorym "kochaja" sie chyba wszystkie kobiety swiata.... A mala dziewczynka,..no tez jej nie polubilam.

Nic dodac nic ujac....niech nikt nawet nie probuje porownywac krolowej Potepionych do Wywiadu...!!!!!

Ostatniow Empiku znalazlam kontynuacje tegos wywiadu....w postaci tasmociagu spod piora Anie Rice...wstyd. "Wampir Vittorio" "wampir Lestat" wampir jakis tam, tampir jakis innych....chyba z 8 ksiazek stalo....feeee, masowka nacioagana...nienawidze komercji!

M 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 3/2/3

film rzeczywiscie jest calkiem niezly ...

kokaina : przepraszam jesli obale ci twoja teorie komercyjnosci , masowosci anny rice itd no trudno - wybacz http://horror.com.pl/sylwetki/anne_rice.php
masz tam dokaldnie opisane jakto pod wplywem filmu anna rice zaczela wypisywac swe ksiazki:P hehehe na pewno zrobile to dla zysku ;) szczegolnie ciekawy wydaje sie byc fakt ze ksiazka zostala napisana w 1976 roku , wampir lestat(ktorego miedzy innymi oskarzasz o komercyjny wytwor) w 1985 ... wszytsko byloby ok gdyby nie fakt ze film powstal w 1994 roku ...

J. aka x czepiający się cham i prostak x

Chorus 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 3/2/3

Wg mnie Wywiad z wampirem sie Jordanowi nie udał.Uważam ze min zaszkodziły filmowi " wielkie " nazwiska jak : Cruise i Pitt.Autorka powiesci miała za złe producentom że obsadzili w roli Lestata Toma Cruise'a a nie Rutgera hauera który
był dla niej wymarzonym Lestatem.Fakt że nazwisko tego pietrwszego jest wiecej
warte ( w sensie finansowym ) nie oznacza Ĺźe bardziej nadaje sie do tej roli.Hauer
mimo całego tego syfu w jakim od lat wystepuje mógłby stworzyc ciekawą postac
i jego kariera potoczyłaby sie inaczej.
P.S słyszałem że Rice stworzyła postac Lestata własnie z myslą o Hauerze.Ciekawe.

SmołA 
V.I.P.

taaa to chyba nie wiesz co Rice mówiła jak juz zobaczyła film
a co do filmu to powiem krutko, najlepszy film o wampirach jaki powstał i tyle

Cocaine 
Zainfekowany

xmyerx..mozesz sie ode mnie odpieprzyc?! moim zdaniem komercja. przejdz sie po empiku...caly regal z ksiazkami Rice... Drugie Stephen King, kurcze. Niewazne, jakie ona miala checi, grunt,ze teraz ksiazeczki pani Rice sa wydawane w masowym nakladzie, na byle jakim papierze, w g****nych okladkach.... I zachecaja 13 latkow do lektury....

Rutger Hauer kojarzy mi sie tylko z jedna rola.....w jednym filmie: "Autostopowicz"

vegangore 
Powstały z martwych

Cocaine napisał/a:
xmyerx..mozesz sie ode mnie odpieprzyc?! moim zdaniem komercja. przejdz sie po empiku...caly regal z ksiazkami Rice... Drugie Stephen King, kurcze. Niewazne, jakie ona miala checi, grunt,ze teraz ksiazeczki pani Rice sa wydawane w masowym nakladzie, na byle jakim papierze, w g****nych okladkach.... I zachecaja 13 latkow do lektury....

moja rada -nie ogladaj filmów bo to przejaw komercji w najbardziej diabolicznej postaci :wink: przypuszczam, że Pani Rice traktuje swoje pisarstwo po czesci jako źródło swojego utrzymania - a to ,ze są duże nakłady? - moze dlatego, że ktoś to lubi czytać, jest zapotrzebowanie itp ? :wink: Słabe wydania to chyba raczej wina polskiego wydawcy,ale pomysl ,ze takie prima sort wydania były by znacznie droższe ( a nie oszukujmy sie - ksiażki już są skandalicznie drogie ). W jaki sposób brzydkie wydania maja zachecac 13 latków do lektury? nie kumam ( swoją drogę to lepiej żeby dzieciaki czytały nawet taką Rice niż nic )

Pinehead1 
Żywy trup

Cytat:
Cytat:
przejdz sie po empiku...caly regal z ksiazkami Rice... Drugie Stephen King

No i dobrze tak powinno być :!: :D

cytat
Cytat:
teraz ksiazeczki pani Rice sa wydawane w masowym nakladzie, na byle jakim papierze, w g****nych okladkach

No jakos ja nie narzekam na jakość wydawania książek pani Rice, czy Kinga. Zauważ, że nie każdego stać na super wydaną książkę, w twardej oprawie, dobrej jakości papierze itd. :?
Tried to hide

QQ 
Powstały z martwych

Pinehead1 napisał/a:
Cytat:

No jakos ja nie narzekam na jakość wydawania książek pani Rice, czy Kinga. Zauważ, że nie każdego stać na super wydaną książkę, w twardej oprawie, dobrej jakości papierze itd. :?

A po co komu ładna oprawa? Ważna jestb treść, a nie okładka.

Wywiad z Wampirem mi sie podobał, aczkolwiek nie lubie Pitta i Cruise'a :?

Pinehead1 
Żywy trup

QQ napisał/a:
Cytat:
A po co komu ładna oprawa? Ważna jestb treść, a nie okładka.

Dokładnie :!: , ale pani Cocaine woli kupić byle jaka książkę, za to ładną, byleby na półce fajnie się przezntowała :wink:
Tried to hide

Cocaine 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 26 Lut, 2005   

Nie Pani Cocaine lubi byle jaka ksiazke w ladnej oprawie....tylko odtrasza mnie Pani Rice obok Harlequinow...no wybaczcie, ale nie wywoluje to u mnie jakichs pozytywnych skojarzen.....

z drugiej strony...owszem, lubie ladnie wydane ksiazki, przeciez to jest ich atutem..ksiazka ma byc ostoja dobrego smaku :P przynajmniej ja tak uwazam. Z wielkim szacunkiem odnosze sie do pieknego wydania Boskiej kOmedii ze zloconymi brzegami kartek lub Stara Basnia z rzezbiona okladka.... Nawet lektury szkolne wybieram w twardej oprawie, bo wydaja mi sie wtedy bardziej wartosciowe.....

Kamikadze 
Powstały z martwych

Cocaine ma rację. Lepiej mniej, ale za to na dobrym poziomie. Rice zaczęła produkcję po sukcesie pierwszej książki. Może lepiej byłoby, gdyby skończyła na tej jednej. King ostatnio też nie w formie, niestety. A jeśli kogoś stać na dobrze wydaną książkę, to niech kupuje, co komu do tego? Zazdrościcie, czy co?

Dobre książki rule.

M 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 3/2/3

hehe nikt tutaj niczego nie zazdrosci :) ale czytajac pierwszego posta cocaine mozna odniesc wrazenie ze to wcale nie odnosilo sie do jakosci ksiazek , twardosci okladki , ladnosci strone k.... hehehe ;)

J.

massakra 
Świeże mięso

Zdecydowanie najlepszy film o wampirach, 100 x lepszy niz "Krolowa Potepionych". Widzialem z 5 razy. Bede musial kiedys przeczytac cos A. Rice :)

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu