Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ANGEL HEART - Alan Parker - 1987
Autor Wiadomość
Jakub Wędrowycz 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 10 Mar, 2005   ANGEL HEART - Alan Parker - 1987

Ja oglądałem ten film po raz pierwszy 2 lata temu i baaardzo mi sie spodobał głownie ze względu na fabułe i zajebisty klimacik :] A wy co o nim sądzicie (dość długo nie było recenzji na stronie :[ :mrgreen: ) ??

Kamikadze 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 10 Mar, 2005   

Mnie się baaardzo widział. Straszny. Nie będę spoilerować, a szkoda, bo fabuła niezwykle zmyślna. Iście szatańska :happymonster:
Mickey Rourke był niezły w tym filmie. Szkoda, że większy z niego pijak i damski bokser, bo mógł osiągnąć wiele w filmie.

Jakub Wędrowycz 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 10 Mar, 2005   

No dla mnie zarabisty był Robert De Niro no i te obrzedy voodoo. Wogole to moj jeden z ulubionych filmow szkoda ze malo takich jest ;(

Kamikadze 
Powstały z martwych

Wysłany: Pią 11 Mar, 2005   

Tak, jeśli jest jakieś klimatyczne miejsce w USA, to jest nim Południe.

vegangore 
Powstały z martwych

Kamikadze napisał/a:
Mnie się baaardzo widział. Straszny. Nie będę spoilerować, a szkoda, bo fabuła niezwykle zmyślna. Iście szatańska :happymonster:
Mickey Rourke był niezły w tym filmie. Szkoda, że większy z niego pijak i damski bokser, bo mógł osiągnąć wiele w filmie.

Rourke doskonale nadaje sie do tej roli :D (tak samo jak w Sin City) . Film świetny, przygnebiajacy, spocony ,duszny klimat, koloryt Nowego Orleanu, niezła fabuła - żelazna pozycja :wink:

NASIŁ 
W agonii

Robert De Niro jako szatan jest Genialny :devil:

Pinehead1 
Żywy trup

Wysłany: Sob 12 Mar, 2005   

Harry Angel, jak dla mnie jest jednym z najlepszych filmów z szatanem w roli głównej. Klimat w filmie jest naprawdę mocny, aktorstwo na najwyższym poziomie i do tego jeszcze ta narastająca groza... jednym słowem pozycja obowiązkowa dla fanów horroru. :D

Nasił napisał/a:
Cytat:
Robert De Niro jako szatan jest Genialny

Tak, z tym się w 100% zgadzam. :devil:
Tried to hide
Break on through to the other side"

mab3
Świeże mięso

NASIŁ - ku-rwa, zastanów się czasem nad tym co piszesz. Niektóre osoby mogły filmu nie widzieć, a ty właśnie im zepsułes całą zabawę z jego oglądania

NASIŁ 
W agonii

Hmm moĹźe bez bluzgĂłw !!

NightCrawler 
W agonii

Wysłany: Pon 14 Mar, 2005   

...
Ostatnio zmieniony przez NightCrawler Wto 31 Mar, 2009, w całości zmieniany 1 raz  

carmilla 
V.I.P.

a mnie się jakoś nie bardzo, choć konkretnie nie mam się do czego przyczepić... pamiętam, że oglądałam go tylko dlatego, że był to jedyny filam z piosenki Myslovitza "To nie był film" którego nie znałam... i, mimo że ogłonie niezły, nie zrobił na mnie wrażenia...

Chorus 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 3/2/3

Co do jednego trzeba sie zgodzic : znakomita kreacja Rourke'a.AĹź trudno uwierzyc Ĺźe
w chwili realizacji filmu nie miał jeszcze skonczonych 30 lat.Gdy dzis patrzy sie na tego aktora to nie można oprzec sie wrażeniu że jako aktor nie ma już nic do zaprezentowania.Wystepuje co najwyżej w rolach drugo i trzecioplanowych.No ale cóż ,
gdy sie pomysli jaki tryb życia prowadził przez wiele lat to i tak cud że jeszcze żyje.
Co do samego filmu to nie wychwalał bym go pod niebiosa ale i nie skreslał bym go.
Niezły klimat , duszna atmosfera Nowego Orleanu , jazz , szamanskie rytuały , zbrodnia , seks - wszystko to składa sie na bardzo wybuchową mieszanke wg mnie nie do konca udaną.Zakonczenie filmu mnie troche rozczarowało ale i spodziewałem sie
takiego zakonczenia.JuĹź od pierwszych scen filmu moĹźna wywnioskowac jak sie zakonczy.Horror to moze nie jest.Raczej zbitka kilka gatunkĂłw filmowych.
Moja ocena 7/10

Egzorcysta 
Świeże mięso

Wysłany: Wto 13 Wrz, 2005   

Ja osobiście w tym filmie nie widze nic specjalnego. Owszem glowny aktor zagrał na dosyć wysokim poziomie i ogolnie od tej strony aktorzy wypadli pozytywnie. Jednak ogladajac ten film wogole nie odczuwa sie strachu. Fabula moze byc, troche zakrecona ale to pewnie o to chodzilo. Co mi sie jeszcze nie podobalo to te kurczaki. Wszedzie tylko kurczki.hehhe :o Niby w filmach o tematyce vodoo o to chodzi ale tu wogole nic nie bylo strasznie. Koncowka jak najbardziej wporzo. Ale tak jak mowilem dla mnie nie rewelacja i zaden powod do westchnien. Pozdro dla fanow tego filmu. :devil:

Chorus 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005   

Egzorcysta napisał/a:
Jednak ogladajac ten film wogole nie odczuwa sie strachu

A oglądajac głowe obracającą sie o 180 stopni odczuwa sie strach ???

Charles 
W stanie rozkładu

Wysłany: Czw 15 Wrz, 2005   

Chorus napisał/a:
A oglądajac głowe obracającą sie o 180 stopni odczuwa sie strach ???

Żałość ogarnia mnie żałość.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu