Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
BLAIR WITCH 2 - Joe Berlinger - 2000
Autor Wiadomość
Shiwa321 
Świeże mięso

Wysłany: Czw 10 Mar, 2005   BLAIR WITCH 2 - Joe Berlinger - 2000

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=47

"Blair witch project 2" moim zdaniem jest to jeden z lepszych filmów !!! spotkałem sie już czytając forum że ten film jest jednym z przeciętnych. Wedle mnie to była obelga dla tego filmu :evil: . Ten film mógł by sie klasyfikować do jednego z najlepszych. Sama historia z pierwszej części już budzi groze!! Sam fakt o tym że w filmie chodzi o zamordowane dzieci juz budzi groze, a to w jaki sposób zostaly zamordowane i jak sie cala ta przygoda odbywała to już zupełnie.

Blair witch project 2 jest o wiele lepsze od jednyki, ale gdyby nie jedynka to film nie miał by takiego uroku !!!

A co wy sądzicie o tym ?? Popieracie moje zdanie ?!

Tutaj macie linki do e-mula do Blair witch project 1 i do 2.

MOD Info: CIACH< CIACH

Mówie wam jeżeli jeszcze tego nie oglądaliście to obejżyjcie i oceńcie !! naprawde warto!!

swinka 
W agonii

Wysłany: Czw 10 Mar, 2005   

no no no mocne slowa jak na 16 latka :wink: , nieno zartuje
szczeze tez musze przyznac ze BWP2 bardzo przypadl mi do gustu i trzymam go na rowno z czescia pierwsza. Bardzo fajna zaskakujaca fubula to byl duzy plus
niemoge sie tylko z jednym zgodzic, nie uwazam tego filmu za jeden z najleprzych, gdyz nie zasluguje on na to

co do linkow, moim zdaniem nie powinienes podawac linkow na forum, moze to byc tragiczne w skutkach, co jak co sa to nowe filmy ze swierzutkimi prawami autorskimi i tylko patrzec jak MPAA dobierze sie HO do pupy

Pinehead1 
Żywy trup

Dla mnie Blair Witch Project 2 jest średnim, przeciętnym filmem, a jedynce nawet do pięt nie dorasta. Najbardziej nie podoba mi się w drugiej częśći miejsce akcji, bo przez to, że akcja toczy się w jakimś budynku, a nie w lesie (fakt, ze budynek jest w lesie, ale to juz nie to samo :( ), film traci ten fajny klimacik z jedynki.
BWP 2 sprawia dla mnie wrażenie jakby cała ekipa, która zrobiła ten film chciała wykorzystać sukces jedynki i zrobić drugą część na odwal, tylko po to, żeby jak najwięcej kasy na tym zarobić. :roll:
Tried to hide
Break on through to the other side"

Mr. Filth 
Powstały z martwych

Shiwa! POWSTRZYMUJ SIE Z TYMI LINKAMI, BO JUZ MNIE ZACZYNASZ DRAZNIC! NA SILE WPYCHASZ TE LINKI, MYSLISZ, ZE WSZYSCY TUTAJ TYLKO SSAJA FILMY Z EMULA, CZY INNEGO PROGRAMU? JAK CHCESZ JAKIS LINK DO FILMU ZAMIESCIC TO ROB TO W ODPOWIEDNIM TEMACIE... I PAMIETAJ, ZE ROBISZ TO NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!

Sabbath 
V.I.P.

Moja sympatia do Blair Witch 2 na tym forum jest powszechnie znana. Szkoda tylko, że tak wielu ocenia ten film z perpektywy "jedynki", a później wstawia komentarze w stylu "zawiodłem się bo liczyłem na coś w stylu części pierwszej" - według mnie jest zupełnie przeciwnie; uważam, że ogromnym plusem było odejście od formy zastosowanej w częsci poprzedniej, a sam pomysł by zrobić film o filmie był świetnym pomysłem.

ps. A z tymi linkami do emule to Mr Filth ma rację. Jeśli ktoś chce ściągać filmy z osła to wystarczy mu zamontowana w programie opcja SEARCH.

Kamikadze 
Powstały z martwych

Hm, zatem to, co napiszę, nie spodoba się Sabbathowi, ale trudno. Mnie się dwójka znacznie mniej podobała od jedynki, ale nie ze względu na pomysł, który był dość dobry, ale ze względu na tę właśnie wqrzającą "sztuczność" - starannie "wylalunion"e" towarzystwo, oczywiście nadęta młodzież (laska "gotycka" itp. bzdury). Po jedynce konwencjonalna forma dwójki była nieprzyjemnym zgrzytem. Rzadko kiedy mnie tak wkurzają postaci filmowe, jak miało to miejsce w przypadku tego filmu. Szkoda, bo pomysł nie był zły.

Sabbath 
V.I.P.

Wysłany: Pią 11 Mar, 2005   

Cytat:
Mnie się dwójka znacznie mniej podobała od jedynki, ale nie ze względu na pomysł, który był dość dobry, ale ze względu na tę właśnie wqrzającą "sztuczność" - starannie "wylalunion"e" towarzystwo, oczywiście nadęta młodzież (laska "gotycka" itp. bzdury).

Sztuczność? no cóż... może dla ciebie to było sztuczne ale dla mnie wręcz przeciwnie bo mam wielu takich zakręconych (w rózne strony) znajomych i oglądając ten film czułem się jakgdybym widział scenki z życia wzięte -> banda dorastających dzieciaków bawiąca się w "czary mary", która na siłę pokazać chce swoją odmienność; dla mnie w wykreowanych w tym filmie bohaterach akurat nie było nic sztucznego - zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że gdyby aktorów zastąpić w tym filmie naszymi osobami to różnica nie byłaby za wielka hehe ( ps-lekki off-topic: szkoda, że jednak zlot nie doszedł do skutku bo może wtedy mielibyśmy więcej dowodów na potwierdzenie tego co wczesniej napisałem ;) )

Cocaine 
Zainfekowany

Jak "weszla" 1 do kin..mialam..ojej..wieki temu to bylo..smarkula bylam..i strasznie sie podniecalam tym filmem. Obejrzalam..i chcialam wiecje..wiec obejrzalam jeszcze ze 4 razy :) Potem trafilma na 2. No..hmmm, no tak. Muzyka..muzyka mi utkwila wpamieci..i scena, w ktorej bohaterka robi zakupy w sklepie..a potem okazuje sie,ze zadzgala kasjerke pilniczkiem do paznokci

Mariuzs17 
Zainfekowany

Dwójka nie była wcale zła,miło się oglądało. Różniła się znacznie od jedynki,ale taka kolej rzeczy...
Czekam natomiast na trzecią część,która miałaby być prequelem,ale jakoś narazie nie wiem nic na ten temat :? .Film miał się ukazać ładny czas temu,wyszło jednak inaczej.
Oby wogóle ujrzał światło dzienne...

Rufus 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 11 Mar, 2005   KSIĘGA CIENI : BLAIR WITCH 2

Księga Cieni : Blair Witch 2 jest moim naj naj naj naj lepszym filmem jaki w życiu powstał na świecie. Bardzo się ciesze, ża założyłeś taki temat. Chciałbym tylko się dopisać do was, czyli do osób, którzy także uwielbiają Blair Witch. Dwójka to poprostu arcydzieło. Wszystko w tym filmie było na szóstke, muzyka, efekty specjalne, aktorzy, atmosfera, klimat, lokacje poprostu wszystko. Niesamowita fabuła, przerażające sceny i świetna końcówka, tworzą dzieło Joego Berlingera jeszcze lepszym. Mam nadzieje, że trójka będzie także fajna, znam już pare szczegułów fabuły, ale o tym nie długo na mojej stronie. Mogę ten film oglądać poprostu zawsze, posiadam film na DVD i żałuje, że ma takie ubogie dodatki. P. S. Film nie nosi tytuły Blair Witch Project 2 ( żadne project ) tylko Księga Cieni : Blair Witch 2. Jako wielki wielbiciel tych dwóch filmów, znam się trochę na nich :D Zapraszam na koniec na moją stronę http://www.asian-terror.prv.pl/ poświęconej także filmom grozy i nie tylko ( wiem, że nie powinienem reklamować się, ale przeciesz nie założyłem oddzielnego tematu o mojej stronie, wiem, że to zakazane, za wszystkie nieścisłości bardzo przepraszam ).

Shiwa321 
Świeże mięso

Sry za te linki do e-mula ale ja mam manie ściągania z neta filmów, mp3 .... wogole wszystkiego :) . A tak poza tym to widze że blair witch nie jest uwielbianym filmem przez wszystkich ..... no cóż może jest to spowodowane wiekiem tego filmu :) . mi tam sie on dalej podoba.

a jak sądzicie co jest lepsze BWP2 oraz BWP1 czy Klątwa Juanny??

TSR 
Powstały z martwych

Shiwa321 napisał/a:
no cóş moşe jest to spowodowane wiekiem tego filmu

Czyli, Ĺźe za stary czy za nowy :?: :devil:

Shiwa321 napisał/a:
a jak sądzicie co jest lepsze BWP2 oraz BWP1 czy Klątwa Juanny??

Nie słyszałem wcześniej o takim filmie, Jaki jest jego oryginalny tytuł :?:

M@rio 
Redaktor

Jak na kontynuację, "BWP 2" nie wypada źle, jednak część pierwsza jest o niebo lepsza ze względu na zastosowaną formę zdjęć.

Snejk 
Żywy trup

Blair 2 bardzo mi się podobał. Lubię takie poschizowane kino :) . Ale czy lepszy od jedynki ? hmm Dla mnie druga część jest ciekawsza, ale jedynka fajnie zrealizowana i straszniejsza, zwłaszcza podczasz scen w nocy. niemniej Blair 2 uznaję za udany Sikłel :wink:

NASIŁ 
W agonii

Pierwsza część była zajebista 2 niestety utraciła swój klimat , chociaż nie jest zła ale wiele jej brakuje to części pierwszej. Nie ten klimat trochę komercji :fire:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu