"Blair witch project 2" moim zdaniem jest to jeden z lepszych filmĂłw !!! spotkaĹem sie juĹź czytajÄ c forum Ĺźe ten film jest jednym z przeciÄtnych. Wedle mnie to byĹa obelga dla tego filmu . Ten film mĂłgĹ by sie klasyfikowaÄ do jednego z najlepszych. Sama historia z pierwszej czÄĹci juĹź budzi groze!! Sam fakt o tym Ĺźe w filmie chodzi o zamordowane dzieci juz budzi groze, a to w jaki sposĂłb zostaly zamordowane i jak sie cala ta przygoda odbywaĹa to juĹź zupeĹnie.
Blair witch project 2 jest o wiele lepsze od jednyki, ale gdyby nie jedynka to film nie miaĹ by takiego uroku !!!
A co wy sÄ dzicie o tym ?? Popieracie moje zdanie ?!
Tutaj macie linki do e-mula do Blair witch project 1 i do 2.
MOD Info: CIACH< CIACH
MĂłwie wam jeĹźeli jeszcze tego nie oglÄ daliĹcie to obejĹźyjcie i oceĹcie !! naprawde warto!!
Wiek: 26 Dołączył: 25 Maj 2004 Posty: 113 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw 10 Mar, 2005
no no no mocne slowa jak na 16 latka , nieno zartuje
szczeze tez musze przyznac ze BWP2 bardzo przypadl mi do gustu i trzymam go na rowno z czescia pierwsza. Bardzo fajna zaskakujaca fubula to byl duzy plus
niemoge sie tylko z jednym zgodzic, nie uwazam tego filmu za jeden z najleprzych, gdyz nie zasluguje on na to
co do linkow, moim zdaniem nie powinienes podawac linkow na forum, moze to byc tragiczne w skutkach, co jak co sa to nowe filmy ze swierzutkimi prawami autorskimi i tylko patrzec jak MPAA dobierze sie HO do pupy
Dla mnie Blair Witch Project 2 jest Ĺrednim, przeciÄtnym filmem, a jedynce nawet do piÄt nie dorasta. Najbardziej nie podoba mi siÄ w drugiej czÄĹÄi miejsce akcji, bo przez to, Ĺźe akcja toczy siÄ w jakimĹ budynku, a nie w lesie (fakt, ze budynek jest w lesie, ale to juz nie to samo ), film traci ten fajny klimacik z jedynki.
BWP 2 sprawia dla mnie wraĹźenie jakby caĹa ekipa, ktĂłra zrobiĹa ten film chciaĹa wykorzystaÄ sukces jedynki i zrobiÄ drugÄ czÄĹÄ na odwal, tylko po to, Ĺźeby jak najwiÄcej kasy na tym zarobiÄ.
_________________ "You know the day destroys the night
Night divides the day
Tried to run
Tried to hide
Break on through to the other side"
Shiwa! POWSTRZYMUJ SIE Z TYMI LINKAMI, BO JUZ MNIE ZACZYNASZ DRAZNIC! NA SILE WPYCHASZ TE LINKI, MYSLISZ, ZE WSZYSCY TUTAJ TYLKO SSAJA FILMY Z EMULA, CZY INNEGO PROGRAMU? JAK CHCESZ JAKIS LINK DO FILMU ZAMIESCIC TO ROB TO W ODPOWIEDNIM TEMACIE... I PAMIETAJ, ZE ROBISZ TO NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC!
Moja sympatia do Blair Witch 2 na tym forum jest powszechnie znana. Szkoda tylko, Ĺźe tak wielu ocenia ten film z perpektywy "jedynki", a później wstawia komentarze w stylu "zawiodĹem siÄ bo liczyĹem na coĹ w stylu czÄĹci pierwszej" - wedĹug mnie jest zupeĹnie przeciwnie; uwaĹźam, Ĺźe ogromnym plusem byĹo odejĹcie od formy zastosowanej w czÄsci poprzedniej, a sam pomysĹ by zrobiÄ film o filmie byĹ Ĺwietnym pomysĹem.
ps. A z tymi linkami do emule to Mr Filth ma racjÄ. JeĹli ktoĹ chce ĹciÄ gaÄ filmy z osĹa to wystarczy mu zamontowana w programie opcja SEARCH.
Hm, zatem to, co napiszÄ, nie spodoba siÄ Sabbathowi, ale trudno. Mnie siÄ dwĂłjka znacznie mniej podobaĹa od jedynki, ale nie ze wzglÄdu na pomysĹ, ktĂłry byĹ doĹÄ dobry, ale ze wzglÄdu na tÄ wĹaĹnie wqrzajÄ cÄ "sztucznoĹÄ" - starannie "wylalunion"e" towarzystwo, oczywiĹcie nadÄta mĹodzieĹź (laska "gotycka" itp. bzdury). Po jedynce konwencjonalna forma dwĂłjki byĹa nieprzyjemnym zgrzytem. Rzadko kiedy mnie tak wkurzajÄ postaci filmowe, jak miaĹo to miejsce w przypadku tego filmu. Szkoda, bo pomysĹ nie byĹ zĹy.
Mnie siÄ dwĂłjka znacznie mniej podobaĹa od jedynki, ale nie ze wzglÄdu na pomysĹ, ktĂłry byĹ doĹÄ dobry, ale ze wzglÄdu na tÄ wĹaĹnie wqrzajÄ cÄ "sztucznoĹÄ" - starannie "wylalunion"e" towarzystwo, oczywiĹcie nadÄta mĹodzieĹź (laska "gotycka" itp. bzdury).
SztucznoĹÄ? no cóş... moĹźe dla ciebie to byĹo sztuczne ale dla mnie wrÄcz przeciwnie bo mam wielu takich zakrÄconych (w rĂłzne strony) znajomych i oglÄ dajÄ c ten film czuĹem siÄ jakgdybym widziaĹ scenki z Ĺźycia wziÄte -> banda dorastajÄ cych dzieciakĂłw bawiÄ ca siÄ w "czary mary", ktĂłra na siĹÄ pokazaÄ chce swojÄ odmiennoĹÄ; dla mnie w wykreowanych w tym filmie bohaterach akurat nie byĹo nic sztucznego - zaryzykowaĹbym nawet stwierdzenie, Ĺźe gdyby aktorĂłw zastÄ piÄ w tym filmie naszymi osobami to róşnica nie byĹaby za wielka hehe ( ps-lekki off-topic: szkoda, Ĺźe jednak zlot nie doszedĹ do skutku bo moĹźe wtedy mielibyĹmy wiÄcej dowodĂłw na potwierdzenie tego co wczesniej napisaĹem )
Jak "weszla" 1 do kin..mialam..ojej..wieki temu to bylo..smarkula bylam..i strasznie sie podniecalam tym filmem. Obejrzalam..i chcialam wiecje..wiec obejrzalam jeszcze ze 4 razy Potem trafilma na 2. No..hmmm, no tak. Muzyka..muzyka mi utkwila wpamieci..i scena, w ktorej bohaterka robi zakupy w sklepie..a potem okazuje sie,ze zadzgala kasjerke pilniczkiem do paznokci
_________________ Some men need some killer weed, some men need Cocaine!
DwĂłjka nie byĹa wcale zĹa,miĹo siÄ oglÄ daĹo. RóşniĹa siÄ znacznie od jedynki,ale taka kolej rzeczy...
Czekam natomiast na trzeciÄ czÄĹÄ,ktĂłra miaĹaby byÄ prequelem,ale jakoĹ narazie nie wiem nic na ten temat .Film miaĹ siÄ ukazaÄ Ĺadny czas temu,wyszĹo jednak inaczej.
Oby wogĂłle ujrzaĹ ĹwiatĹo dzienne...
KsiÄga Cieni : Blair Witch 2 jest moim naj naj naj naj lepszym filmem jaki w Ĺźyciu powstaĹ na Ĺwiecie. Bardzo siÄ ciesze, Ĺźa zaĹoĹźyĹeĹ taki temat. ChciaĹbym tylko siÄ dopisaÄ do was, czyli do osĂłb, ktĂłrzy takĹźe uwielbiajÄ Blair Witch. DwĂłjka to poprostu arcydzieĹo. Wszystko w tym filmie byĹo na szĂłstke, muzyka, efekty specjalne, aktorzy, atmosfera, klimat, lokacje poprostu wszystko. Niesamowita fabuĹa, przeraĹźajÄ ce sceny i Ĺwietna koĹcĂłwka, tworzÄ dzieĹo Joego Berlingera jeszcze lepszym. Mam nadzieje, Ĺźe trĂłjka bÄdzie takĹźe fajna, znam juĹź pare szczeguĹĂłw fabuĹy, ale o tym nie dĹugo na mojej stronie. MogÄ ten film oglÄ daÄ poprostu zawsze, posiadam film na DVD i ĹźaĹuje, Ĺźe ma takie ubogie dodatki. P. S. Film nie nosi tytuĹy Blair Witch Project 2 ( Ĺźadne project ) tylko KsiÄga Cieni : Blair Witch 2. Jako wielki wielbiciel tych dwĂłch filmĂłw, znam siÄ trochÄ na nich Zapraszam na koniec na mojÄ stronÄ http://www.asian-terror.prv.pl/ poĹwiÄconej takĹźe filmom grozy i nie tylko ( wiem, Ĺźe nie powinienem reklamowaÄ siÄ, ale przeciesz nie zaĹoĹźyĹem oddzielnego tematu o mojej stronie, wiem, Ĺźe to zakazane, za wszystkie nieĹcisĹoĹci bardzo przepraszam ).
_________________ - prostota to światło uwodzące duszę -
Wysłany: Pią 11 Mar, 2005
Sry za te linki do e-mula ale ja mam manie ĹciÄ gania z neta filmĂłw, mp3 .... wogole wszystkiego . A tak poza tym to widze Ĺźe blair witch nie jest uwielbianym filmem przez wszystkich ..... no cóş moĹźe jest to spowodowane wiekiem tego filmu . mi tam sie on dalej podoba.
a jak sÄ dzicie co jest lepsze BWP2 oraz BWP1 czy KlÄ twa Juanny??
Blair 2 bardzo mi siÄ podobaĹ. LubiÄ takie poschizowane kino . Ale czy lepszy od jedynki ? hmm Dla mnie druga czÄĹÄ jest ciekawsza, ale jedynka fajnie zrealizowana i straszniejsza, zwĹaszcza podczasz scen w nocy. niemniej Blair 2 uznajÄ za udany SikĹel
_________________ The Brain - "Gdy mózg jest głodny zaczyna się HORROR"
Pierwsza czÄĹÄ byĹa zajebista 2 niestety utraciĹa swĂłj klimat , chociaĹź nie jest zĹa ale wiele jej brakuje to czÄĹci pierwszej. Nie ten klimat trochÄ komercji
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville