Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
BOOGEYMAN, THE - Stephen T. Kay - 2005
Autor Wiadomość
phantazm 
Świeże mięso

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2005   BOOGEYMAN, THE - Stephen T. Kay - 2005

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=720

Czy ktoś może już widział nowy horror BOOGAYMAN? Jak tak to czy godny jest uwagi?

sakooL
[Usunięty]

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005   

No coz, szczytowe dzielo kinematografii to to moze nie jest, ale IMO mozna obejrzec i nawet czasem sie przestraszyc, przy odpowiednich warunkach

PS Tytul, ktory podales mnie rozwalil :lol:

phantazm 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 27 Kwi, 2005   

Wiem przejęzyczyłem sie , chodziło mi oczywiście o BOOGEYMANA!!!

M@rio 
Redaktor

Wysłany: Czw 28 Kwi, 2005   

Nic ciekawego. Tak naprawdę, to grozy za wiele w nim nie ma. Do tego bardzo schematyczny jest ten film. Od połowy filmu bardzo się nużyłem i czekałem na przewidywalne zakończenie. Myślałem, że postać Boogeymana będzie bardziej widoczna, jednak tak nie było. Od biedy można obejrzeć, ale rewelacji nie oczekujcie.

BoogeyMan 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   

Ktoś tu coś o mnie mówi? :wink: Hehe. Mam te starą wersje na kompie i mam zamiar niedługo obejrzeć a co do nowej to nie wiem. Fajne chociaż?

BusteR 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005   

Zwiastuny jakie widzialem w kinie tego filmu pozytywnie mnie do niego nastwily :luzak: ale czas pokarze co ten film jest tak naprawde wart 8)

puk_puk 
W agonii

Wysłany: Wto 17 Maj, 2005   

Film jak film -bez rewolucji i rewelacji.
Najgłupszy jest pomysł- potwór z szafy nie wywołuje u mnie żadnych, absolutnie żadnych emocji. :D

hicks 
Świeże mięso

Wysłany: Sro 18 Maj, 2005   

Dokładni nie wnosi nic nowego , jest przewidywalny do bólu .

horriblemartin 
Zainfekowany

Wysłany: Pią 20 Maj, 2005   

BusteR napisał/a:
Zwiastuny jakie widzialem w kinie tego filmu pozytywnie mnie do niego nastwily :luzak: ale czas pokarze co ten film jest tak naprawde wart 8)

zwiastuny, eh zwiastuny :) podkręcają potem oglądasz :D ico?? i trochę kupa, choć strawna :) dał rady, spodziewałem się mocniejszych wrażeń i lepszego wkrętu w klimat :) - za sprawą :) zwiastunu, który wcześniej widziałem :lol:

hicks 
Świeże mięso

Wysłany: Pią 20 Maj, 2005   

filmik na 3+ , nic specjalnego.

bati27 
W agonii

Wysłany: Sob 21 Maj, 2005   

Właśnie zdarłem ripa.... wieczorkiem ogladne i ocenię

behemot666 
Świeże mięso

Wysłany: Pon 23 Maj, 2005   

ogolnie znosny, ale zakonczenie :/ . Jak zdalem sobie sprawe ze caly boogeyman to nic innego jak bogin z Harrego Pottera czar gdzies sie ulotnil , bo przeciez nie jest to film dla dzieci ( Boogey nie harry owkoz )

Virakij 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 04 Cze, 2005   

Jak dla mnie, początek wtórny do Darkness Falls (nastawiło mnie już to bardzo negatywnie bo załapałem skojarzenia z tym badziewiem), dalej podobnie. Rzemieślnictwo, zrzyna, niekonsekwencje. Miałem nadzieję, że nie pogrzebią pomysłu do końca, lecz końcówka boleśnie zrzuciła mnie na ziemię - jakiś potworek, jakieś niszczone gadżety... Buueee Kilka jumpowych scen i tyle. Potworki z dzieciństwa o głupich zachowaniach i nawiedzone dzieci - To już było!!! Panowie filmowcy - ile można!!!
Ale nie było tak źle...;) Po Alone In The Dark już nic nie będę mógł nazwać szmirą;)

SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Pią 10 Cze, 2005   

ostatnio obejżałem sobie ten filmik no i musze przyznac, ze jest całkiem porządny, ale także nie jest zupełnie niczym specjalnym, praktycznie wszytko to już gdzieś było, całkiem sprawna realizacja, niezły mroczny klimat, aktorstwo na zadowalającym poziomie, , fajne lokacje, sporo scenek, przy których można podskoczyc, często mnie zaskakiwał, ale chyba najwieksze wrażnie w tym filmie zrobiła na mnie praca kamery, co by nie mówic, to niektore ujecia były niesamowite, uwielbiam takie smaczki, wkurzyło mnie jednak bardzo same zakończenie, o ludu postać Boogeymana wyglądała jakby była wzięta zywcem z jakiejś kreskówki, strasnzi emnie to zirytowało, poza tym sam pomysł na pozbycie się go był mocno naciągany, film również jakos nie zapada szczególnie w pamięc, ale podczas oglądania czuło się niezła dawke napięcia,a to lubie i dlatego ocena jak najbardziej pozytywna - 7/10

bati27 
W agonii

Wysłany: Nie 12 Cze, 2005   

He he a mnie właśnie zakończenie zaskoczyło pozytywnie, spodziewałem sie jakiegos shalaimana czy jakoś tak.... i nic..... nie było ostatnio tak modnego wywrócenia wszystkiego do góry nogami. dla mnie ok 7,5/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu