Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
CURSED - Wes Craven - 2005
Autor Wiadomość
phantazm 
Świeże mięso

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   CURSED - Wes Craven - 2005

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=736

Mam pytanko. Czy w Stanach była juz premiera CURSED Wesa Cravena? Jak tak to może już ktoś widział?

Pinehead1 
Żywy trup

Wysłany: Pią 29 Kwi, 2005   

Swiatowa premiera Cursed odbyła się dnia 25.02.2005r. a więc już bez problemu można ssać ten film. :wink:
Tried to hide
Break on through to the other side"

Yoorask8 
V.I.P.

Wysłany: Sob 30 Kwi, 2005   

Pinehead1 napisał/a:
Swiatowa premiera Cursed odbyła się dnia 25.02.2005r. a więc już bez problemu można ssać ten film. :wink:

Dokładnie! Są już "kinówki" tego filmu. Ale ja, jak zwykle czekam na DVDrip'ka. Nie respektuje żadnych kinówek. Jak już oglądam film to w dobrej jakości! :mrgreen:

rastafarai 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 04 Maj, 2005   

no co ty - śmiechy i bicie brawa na publiczności w kulminacyjnuch scenach wymiatają :D

bati27 
W agonii

Wysłany: Sob 14 Maj, 2005   

hehe też na to czekam, trailer nawet robił

KILLA_M4 
W stanie rozkładu

Wysłany: Nie 15 Maj, 2005   

hmm znalazlem 2 wersje tego na DC jedna to 2xmpg to jest pewnie kinowka ale tez jest wersja 699mb moze to juz bedzie cos lepszego sprawdze to dam znac

Buntownick 
Świeże mięso

Wysłany: Nie 15 Maj, 2005   

rastafarai napisał/a:
no co ty - śmiechy i bicie brawa na publiczności w kulminacyjnuch scenach wymiatają :D

Nie zapominajmy o odgłosach chrupania popcornu i siorbania coli ;) . A co do samego filmu to można już zassać dvdripa, filmik widziałem właśnie w takiej wersji (z publicznością ;) ) i to jeszcze przerobiony do rmvb, typowe amerykańskie kino klasy B, można obejrzeć z ciekawości ;) zwłaszcza że nie kręci się teraz zbyt wiele filmów o tej tematyce ( wilkołaki )

Snejk 
Żywy trup

Wysłany: Wto 17 Maj, 2005   

Ssałem ten film z 3 dni. Odpalam, a tam jakiś japoński flm leci :roll: ehhh kocham net :evil:

rastafarai 
W stanie rozkładu

Wysłany: Czw 09 Cze, 2005   

filmik cienki jak pół litra na czterech. Myślałem że Wes Cravem wysmaży coś lepszego.

M@rio 
Redaktor

Wysłany: Pon 13 Cze, 2005   

Podchodziłem do tego filmu pełen obaw i z nieukrywanym dystansem. Moje obawy okazały się jednak nie do końca słuszne. Film ten wykorzystuje stare schematy niejednokrotnie powielane w horrorach. Mamy oto nastolatka-fajtłape, gnębionego przez otoczenie, ponętne, nie grzeszące rozumem kobietki, postać samego wilkołaka, która wpisała się na stałe w tradycję kina grozy. Ta schematyczność jest jednak plusem, aniżeli zarzutem, bowiem współcześnie nie powstają już takie filmy. "Przeklęta" to horror zrobiony w starym stylu, co mi osobiście przypadło do gustu. Sporo jest także w tej produkcji humoru. Groza przeplata się wzajemnie z humorem, dając całkiem przyzwoitą mieszankę. Nie jest to typowy horror, który tylko i wyłącznie straszy. Osoby znające twórczość Cravena powinny wiedzieć dokładnie o co chodzi.

Snejk 
Żywy trup

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005   

Właśnie obejżałem. Cuż, słaby. Widać podobieństwa do Ginger Snaps, który był dużo lepszy od filmu Cravena. Ogólnie w filmie mało ciekawych rzeczy się dzieje. Zero oryginalności i za dużo humory który psuje i tak już cienki i lekki klimat vide : Przywoływanie wilkołaka, ubliżając mu na przyjęciu. Potem wku...iony wilk wychodzi z ukrycia i pokazuje Facka Po cholere ta scena ? :roll: moja ocena: troche naciągane 5/10.

Chyba Cravenowi tak naprawdę wyszedł jedynie Freddy

Deicide Satanus 
V.I.P.

Wysłany: Wto 14 Cze, 2005   

Snake napisał/a:

oj chyba nie tylko :mrgreen:

hicks 
Świeże mięso

Wysłany: Pią 24 Cze, 2005   

Ja też stwierdzam po wcziorajszym seansie--- filmik słabiutki.

BartZ 
Zainfekowany

Wysłany: Wto 28 Cze, 2005   

A tam narzekacie...idzie oglądnąc jak sie nie ma nic innego do roboty :wink: No ipewien gest pod koniec filmu... :mrgreen:

Pinehead1 
Żywy trup

Wysłany: Wto 28 Cze, 2005   

Snake napisał/a:

"Cursed" nie oglądałem, ale Twoje zdanie na temat Wesa Cravena bardzo mnie zdziwiło. Wiadomo Wes Craven jak większość dobrych reżyserów miał swoje słabe filmy ( seria "Scream", "Wes Craven's New Nightmare"), Srednie ("Serpent and the Rainbow") i takie które zapisały się na dobre w historii filmów grozy ("Nightmare on Elm Street", "Hills Have Eyes", "Last House on the Left"), czyli wychodzi na to, że jednak, jakby nie patrzeć Wes Craven jest dobrym i ogólnie uznanym reżyserem filmów grozy i nie można pisać, że wyszedł mu dobrze tylko jeden film, bo jeżeli oglądałeś wszystkie lub większosć jego filmów to na pewno oprócz Nightmare on Elm Street podobał Ci się jeszcze jakiś jego film. :wink:
Tried to hide
Break on through to the other side"

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu