Co myĹlicie o tym filmie? Moim zdaniem jest calkiem niezly, chyba obejrze go drugi raz, ma doĹÄ oryginalnÄ koĹcĂłwkÄ, co jest najwazniejsze chyba w dobrym filmie. Recenzent e HO napisal ze ten film mi nie dostarczy rozrywki, a mi wlasnie dostarczyl jej mnĂłstwo! Przy niektorych morderstwach siÄ Ĺmialem! Serio! Nie wiem czy to ze mnÄ coĹ nie tak czy to poprostu mialo byÄ smieszne ale scenka jak zabijaĹ kolesia w plaszczy przeciw deszczowym, mnie chyba najbardziej rozĹmieszyla w tym filmie . Christian Bale jest jednym z najlepszych aktorĂłw, dlatego trzeba to zobaczyÄ!
_________________ "Welcome to my World, Bitch!" F.Krueger
WĹaĹnie ostatnio go oglÄ daĹem i musze stwierdziÄ Ĺźe film jest dobry ale zdeka "pomieszany". PodobaĹo mi siÄ zachowanie mordercy w róşnych sytuacjach oraz to w jaki sposĂłb zabijaĹ ludzikĂłw "Hey Paul"
paveu napisał/a:
Christian Bale jest jednym z najlepszych aktorĂłw, dlatego trzeba to zobaczyÄ!
W sumie kaĹźdy film z tym aktorem warto obejrzeÄ choÄby Maszyniste czy rĂłwnieĹź Equalibrium ( chyba tak siÄ pisze )
moja ocena filmu 6,5/10 (daĹbym wyĹźej gdyby koniec byĹ nieco bardziej "wyrazisty" )
American Psycho to Ĺwietny film. Dobra rola christiana Bale, i Ĺwietnie ukazany Ĺwiat maklerĂłw, ich snobizm itp. Scena kiedy szpanujÄ wizytĂłwkami jest poprostu Ĺwietna, no i oczywiĹcie sceny morderstw. Ostatnio poluje na ksiÄ Ĺźke breta eastona ellisa pod tym samym tytuĹem - sĹyszaĹem, Ĺźe jest genialna. Moja ocena filmu 8/10.
_________________ "Demony zrobiły ze mnież źołnierza"
"Jestem demonem z przepaści bez dna, który na ziemi ma siać chaos i zniszczenie...jestem wojną, jestem śmiercią, jestem zagładą" - SYN SAMA.
Recenzent e HO napisal ze ten film mi nie dostarczy rozrywki, a mi wlasnie dostarczyl jej mnĂłstwo! Przy niektorych morderstwach siÄ Ĺmialem! Serio! Nie wiem czy to ze mnÄ coĹ nie tak czy to poprostu mialo byÄ smieszne ale scenka jak zabijaĹ kolesia w plaszczy przeciw deszczowym, mnie chyba najbardziej rozĹmieszyla w tym filmie
JesteĹ jak najbardziej normalny Scena pierwszego morderstwa jest znakomita. ChodziĹo mi o brak rozrywki w kontekĹcie koĹcĂłwki, ktĂłra jednak zmusza do myĹlenia i refleksji. Poza tym polecam obejrzeÄ ten film kilka razy. NaprawdÄ zyskuje.
I dziÄki Emilio, Ĺźe przychylasz siÄ do mojej oceny
Film ciekawy, az baĹam siÄ drugiej czÄsci oglÄ daÄ. Napiszcie chociaĹź czy moje przypuszczenia co do II -ki sÄ sĹuszne.
_________________ "MĂłwi Zodiak. LubiÄ zabijaÄ ludzi, bo to jest bardzo zabawne. Jest takie fajne i lepsze od polowania w lesie, bo czĹowiek jest najgroĹşniejszym ze wszystkich zwierzÄ t, ktĂłre moĹźna zabiÄ. "
American Psycho to fajny film, oceniam go na 8,5/10. KtoĹ tu pytaĹ o czeĹÄ drugÄ . Nie warto jej oglÄ daÄ, to jeden z gorszych filmĂłw, jakie widziaĹem, nie ma z jedynkÄ prawie nic wspĂłlnego, jest sequelem zupeĹnie nieudanym.
Za to gorÄ co polemam ksiÄ ĹźkÄ Ellisa, ktĂłra jest bardzo dobra, choÄ ciÄĹźka w lekturze poprzez drastycznoĹÄ opisĂłw i ich 'wypranie z emocji'. KsiÄ Ĺźka zostaĹa ostatnio wznowiona przez wydawnictwo Etiuta
choÄ ciÄĹźka w lekturze poprzez drastycznoĹÄ opisĂłw i ich 'wypranie z emocji'.
to chyba wlasnie powieksza smaczek tej ksiazki niech ktoĹ napisze coĹ o tej ksiazce.. to bardziej klimaty hannibala lectera czy raczej blizej Ann Rice? wiem ze jest gruba, i nie wiem za bardzo czy to w wiekszosci nudnawa historyjka typu ann Rice czy akcja, ewentualnie analiza psychiki typu Thomasa Harrisa(Hannibal)?
_________________ "Welcome to my World, Bitch!" F.Krueger
I dziÄki Emilio, Ĺźe przychylasz siÄ do mojej oceny
Nie ma sprawy stary
Tak jeĹli chodzi o czÄĹÄ drugÄ to nie warto oglÄ daÄ, prawie wszystko jest tam denne. Nie ma klimatu jedynki i ogĂłlnie wyszedĹ z tego bardzo kiepski film - nie polecam nikomu.
"Jestem demonem z przepaści bez dna, który na ziemi ma siać chaos i zniszczenie...jestem wojną, jestem śmiercią, jestem zagładą" - SYN SAMA.
kurcze czytajac te wszystkie posty wyĹźej nie wierze wĹasnym oczom i zastanawiam sie czy ja ten sam film widziaĹem ?
co prawda oglÄ daĹem go juĹź jakiĹ czas temu ( jedynke i dwĂłjke) i oba filmy byĹy tak nunde jak flaki z olejem, seanse rozkĹadaĹem bodajĹźe na pare czÄsci zeby jakos dojechac do konca
ogĂłlnie NIE POLECAM
kurcze czytajac te wszystkie posty wyĹźej nie wierze wĹasnym oczom i zastanawiam sie czy ja ten sam film widziaĹem ?
co prawda oglÄ daĹem go juĹź jakiĹ czas temu ( jedynke i dwĂłjke) i oba filmy byĹy tak nunde jak flaki z olejem, seanse rozkĹadaĹem bodajĹźe na pare czÄsci zeby jakos dojechac do konca
ogĂłlnie NIE POLECAM
Ja miaĹem zupeĹnie inne odczucia, film bardzo mnie zainteresowaĹ i bardzo mi sie podobaĹ. DowiedziaĹem sie o nim z programu Ĺp. Zygmunta KaĹuĹźyĹskiego, ktĂłrego bardzo cenie a, ktĂłry wyraĹźaĹ siÄ o tym filmie pochlebnie. PostanowiĹem zatem obejĹźeÄ i nie zawiodĹem siÄ - naprawde dobry film.
Mi siÄ tam jedynka podobaĹa. Sceny morderstw nie byle jakie. PowiedziaĹbym nawet, Ĺźe doĹÄ wyszukane. Na plus oczywiĹcie postaÄ gĹĂłwnego bohatera + takie sceny jak
UWAGA SPOILER
prĂłba nakarmienia kotem bankomatu, czy pogoĹ z piĹÄ mechanicznÄ tytuĹowego psycho za prostytutkÄ oraz kolekcjonowanie czÄĹÄ ofiar w lodĂłwce w ramach hobby . A co do dwĂłjki, to wiadomo, Ĺźe to juĹź nie byĹo to, choÄ parÄ scenek zaliczyĹbym do udanych (patrz scena duszenia przy pomocy prezerwatywy).
KONIEC SPOILERA
OgĂłlnie rzecz biorÄ c obie czÄĹci nie wypadajÄ Ĺşle. ĹmiaĹo moĹźna obejrzeÄ.
American Psycho - 7,5/10
American Psycho 2 - 6/10
_________________ "Kto czyta książki, żyje podwójnie".
Umberto Eco