Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
TED BUNDY - Matthew Bright - 2002
Autor Wiadomość
nihilus 
Żywy trup

Wysłany: Pon 09 Sty, 2006   TED BUNDY - Matthew Bright - 2002

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=942

Postac raczej kazdemu znana ,zabijal,gwalcil mlode kobiety na przestrzeni lat 70 ,ostatecznie zostal zlapany raz a porzadnie (kilka razy zbiegl) i stracony na krzesle elektrycznym .Oczywiscie zrobiono film o jego wyczynach :twisted: Wiec wypowiadajcie sie na jego temat ,jak dla mnie film jest ciekawie zrealizowany,wywarl na mnie duze wrazenie.Gosc byl powaznie nie wyzyty i pomyslowy ,jak np.walil konia pod oknem panienki :mrgreen: czy chociazby ukradl tv lub drzewko ze sklepu :lol: Szkoda,ze jeszcze nie wywozil mebli swoim garbusem :lol: A co Wy sadzicie na temat owego filmidla?

Kalibrowy 
Zainfekowany

Wysłany: Pon 09 Sty, 2006   

Film jest dobry ale raczej nie skupia sie na socjologicznych aspektach Teda tylko pokazuje dokladnie czesc zbrodni. Dobry film dla napalencow i niewyzytych ;) Niezle nakrecony i wstrzasa, ciekawa sprawa to wstawki prawdziwie nakrecone za czasow sadzenia Bundyego. Ale biograficznym filmem tego bym nie nazwal :>

Polecam obejrzec wersje z 1987 roku, Rozwazny Nieznajomy.

evilmg 
Współpracownik HO

Wysłany: Pon 20 Lut, 2006   

nihilus napisał/a:
ukradl tv lub drzewko ze sklepu

no po prostu piękna scena :lol:

Michael Reilly Burke zagrał przednio (zwróćcie uwagę droga młodzieży na świetną scenę z lustrem) Zdecydowanie pierwsza liga, jeśli chodzi o filmy z seryjnymi zabójcami.

Snejk 
Żywy trup

Wysłany: Sob 25 Lut, 2006   

Dobry film. Historia Bandiego przedstawiono calkeim ciekawie. Te jego czeste morderstwa, radosc z tego plynaca, pozniej podroz po USA i znowu kolejne polowania. Cala masa atrakcji :twisted: Koncowka dosyc smutna. Szkoda mi sie w pewnym momencie Teda zrobilo :cry: Mimo wszsytko.
8/10

scena z wynoszeniem drzewka fuckycznie dobra ;)

jelen 
V.I.P.

Wysłany: Sob 25 Lut, 2006   

Snejk napisał/a:
Koncowka dosyc smutna. Szkoda mi sie w pewnym momencie Teda zrobilo Mimo wszsytko.

No właśnie tu pojawia się pewien paradoks.Mianowicie po obejrzeniu tego filmu niektórym naprawdę może żal się zrobić kolesia któy był winny dziesiatek gwałtów i zabójstw kobiet.W samym filmie jest też powiedziane że dostawał on setki listó miłosnych od kobiet gdy siedział w celi.Po prostu paranoja.Mi na szczeście niezrobiło się żal kolesia nawet przez 5 sekund z czego wnioskuje że ze mną wszystko w porządku.Co do samego filmu to naprawdę jest dobry.Scena z tv i drzewkiem kitraszonym w garbusie rządzi :) Jeśli intersujecie się życiem i działalnością seryjnych morderców to jak najbarszeij polecam chociaż wolę dokumentalne produkcje o takich delikwetach oparte na suchych faktach z ich przestępczej działalności.

Rotten 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 23 Wrz, 2006   

Film leciał kiedyś w telewizji i był nawet ciekawy napewno nie horror ale dobry film o seryjnym mordercy. Jest to dobra produkcja i napewno warta zobaczenia z ciekawości.

Emilio 
Redaktor

Wysłany: Sro 04 Kwi, 2007   

Mnie sie podoba ten film. 8/10 - zawsze interesowałem sie sylwetką Teda Bundy, może temu moje zainteresowanie? Film ciekawy, nieźle przedstawia historie Bundy`ego i mamy kilka brutalnych scen... Świetne sa scenki gdy teddy juma telewizory i kwiaty :lol: no, ale poza tym to nie mam sie z czego śmiać :kosa: bo film pokazuje historie człowieka który zamordował wiele mlodych kobiet...

Przemo 
Żywy trup

Wysłany: Sro 09 Sty, 2008   

Musze przyznac ze film jest dobry. Jednak przekonalem sie do niego dopiero jakos po około połowie seansu, gdyż początkowo nie mogłem strawić tego jak go kręcono. Chodzi własnie o muzyke, wyszło trochę jak parodia, spodziewałem się, że będzie wiecej brudu (charakteryzujący Maniac'a czy Henry'ego). Potem jednak przyswoiłem fakt, że reżyser miał właśnie taką wizję i końcowy efekt jest dobry. Aktorstwo tez jest dobre (ucieszyła mnie epizodyczna rola Tiffany Shepis,którą lubie na ekranie). Humor mi sie w sumie podobal choc to nie dokonca pasuje do tego typu filmow.
Takze "Ted Bundy" mozna generalnie polecić mimo iż liczylem na "mroczniejsze" spojrzenie na temat

Kamil 
Żywy trup

Wysłany: Czw 18 Wrz, 2008   

Jeden z lepszych filmów o seryjnych mordercach jaki widziałem. Dobrym posunięciem reżysera była rezygnacja z nadmiernego ukazywania mordów i gwałtów,a bardziej skupienie się na całym patomechanizmie choroby mordercy. Zmienność charakteru Bundego, jego problemy z okreleniem samego siebie ukazane zostały z bardzo dużą dokadnością. Reżyser nie zapomniał nawet o jego kleptomanii, która ukazana została w sposób lekko humorystyczny. Również ważnym uzupełnieniem biografii były relacje mordercy ze swoją niczego nie podejrzewającą dziewczyną.
Ta cała hustawka osobowości mordercy - spryt i inteligencja, zdolności aktorskie, a z drugiej strony zagubiony i infalntylny dorosy człowiek z nadpobudliwością seksualną - to naprawdę trudne zadanie dla aktora, który (trochę przypominający Christofera Reve) bezbłędnie wcielił się w rolę Teda.
Scena końcowa kiedy to oprawca zostaje przygotowywany i ostatecznie stracony na krześle elektrycznym została nakręcona po mistrzowsku. Lęk jaki towarzyszył skazańcowi w otoczeniu policjantów, którzy towarzyszą mu w ostatnich minutach życia to chyba najlepsza i najbardziej kontrowersyjna część filmu.
Wyrok sądu może być sprawą dyskusyją?. Niektórzy zadadzą sobie pewnie pytanie, które ja sobie zadałem "Czy Ted Bundy powinien zostać skazany na śmierć?"
10/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu