A powiem ze calkiem ,calkiem ,filmy z klownami zawsze jakos milo odbieram ,szkoda tylko ,ze za duzo tutaj kina familijnego ,no bo kto to widzial zeby w roli glownych bohaterow obsadzac dzieci ,wiadomo jak to wyglada...a tak to fajny klimacik,spodobala mi sie muza - cyrkowa wraz z niskim tonacjami ala horror ,gdyby tak jeszcze byly jakies efekty gore ,to by bylo cos 7/10
Mnie się ten film bardzo podobał mimo całkowitego braku krwii. Ma bardzo fajny klimat, taki z pogranicza horroru i zwykłych historyjek z dreszczykiem, ciekawą muzykę i chociaż nie straszy, to jednak trzyma w napięciu. Poza tym lubię oglądać na ekranie wszelkie Clowny z morderczymi skłonnościami, więc film tym bardziej przypadł mi do gustu. Niezła, przekonująca gra filmowych braci i kilka "haczyków" dodających smaczku. 7/10- polecam!
_________________ I Like It When The Red Water
Comes Out
Ja przyznam szczerze, ze film podobał mi sie średnio.Mało ukazanej przemocy, prawie zero krwi i brak jakiegokolwiek strachu przemawia na minus tej produkcji.Na plus za to można zdecydowanie zaliczyć muzykę no i clowny Jakbym był tak z 10 lat młodszy, to na bank podobałby mi sie ten film bardziej, tak wiec jest on raczej kierowany dla młodszej czesci publiczności(na co wskazuje również młoda obsada).Jak dla mnie trochę powyżej przecietnej - 6/10
szkoda że tylko 2 z 3 klownów wyglądało jak rasowi szaleńcy. jeden kompletnie nie pasował, nawet makijaż niewiele zdziałał. niektóre ujęcia, zwłaszcza ucieczka po domu i kulminacyjne jej momenty, powinny być ukazane z oczu bohatera. byłby jakiś jump na fotelu, a troszkę to jak było widać zmarnowali stosując ten zabieg w nieodpowiednich chwilach. dziwi nieco postawa psycholi, czyżby mieli jakieś skrupuły? no i text "z zakładu dla chorych psychicznie uciekli wyjątkowo niebezpieczni przestępcy znani ze swych cyrkowych zamiłowań" powalił mnie na kolana. a swoą drogą wszyscy ich szukali więc dziwne nieco niedowierzanie policjanta. jednak klowny to klowny, a film mimo wspomnianych dżinksów dostarcza rozrywki 6/10
No cóz ja "ClownHouse" traktuję jako lżejszą odmiane horroru dla troszkę młodszych widzów
Film nie zrobił na mnie żadnego wrażenia.Mało napięcia,brak chociażby kropli krwi,a całość przypomina nieco "Kevina Samego w Domu".Z tymże w tym filmie mamy trzech rozrabiaków
Trudno mi ocenić ten film - zapewne małe dzieci podczas oglądania "Domu Clownów" wystraszyły się nie raz ,ale dla dorosłego widza ten film jest jednak zbyt płytki i dziecinny.
Wysłany: Sro 22 Lis, 2006
Dla mnie jest to idealny przykład na to, że obsadzając dzieciaka w roli głównej można nieźle się przejechać, żaden z braciszków mnie nie przekonał, klauny były lepsze, ale film jest dla mnie słaby. Muzyka przeciętna, zero gore, klimat który niestety mi się absolutnie nie udzielił. Gdybym obejrzał film jako dzieciak może byłoby lepiej, ale horrorami się interesuję i oglądam średnio.... trochę tytułów na miesiąc, tak więc ten nie był dla mnie niczym specjalnym i szybko o nim zapomnę zapewne. 4/10
_________________ "Przed nami bitwa. Nie będzie z niej ani pieniędzy, ani sławy... pójdziesz ze mną?"
"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."
"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"
Wysłany: Pon 15 Sty, 2007
Sympatyczny familijny film. Idealny na wieczorny seans filmowy z cała rodzina. Spóźniłam się kilka, jeśli nie kilkanaście lat z jego obejrzeniem, ale muszę przyznać, ze jeden podskok zaliczyłam. Fajna, taka "horrorowa" muzyka, ale prócz niej, to niewiele jest jeszcze z kina grozy. Doskwiera niedobór krwi, ostrych narzędzi i bólu. Jeśli nie ma się akualnie ciekawej pozycji pod reka, mozna obejrzec, ale bez nastawienia na horror. Końcowa gonitwa po domu taka nieszczególna. Ogólnie za mało grozy dla mnie, a to powinno nadrobic brak brutalności.
Ostatnio zmieniony przez herrlich Nie 21 Sty, 2007, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon 15 Sty, 2007
a u mnie jeszcze zalega na vhs ale nie chce do niego wracac kiedys obejrzalem strasznie mi sie podobal po kilku latacvh jak sobie odswiezylem filmik wypadl gorzej tak wiec wolalbym nie ogladac go teraz( strach pomyslec jak bym go odebral) ale chyba naprawde jak "kevina samego w domu " moim zdaniem powinni teraz co swieta puszczac w tv dom clownow dzieciaki bylyby zachwycone hehe... no ale ten brak krwi w filmie naprawde razil mimo wszystko pozatym malo ofiar a clowny napewno nie byly rasowymi psychopatami :] pozatym film plytki z licznymi bledami lecz mimo wszystko dalo sie ogladac i nie nudzil za to wystawilbym 5/10
_________________ grozna potwora moc sztandaru broni dzis...
Wysłany: Sob 03 Lut, 2007
FIlm raczej niczego nie wnosi ciekawego. Klauny fajnie wyglądają, takie czarne charakterki. Pozatym film bardziej mnie przekonywał kiedyś, teraz to zwykła bajeczka:D Choć także można w nim dostrzec plusiki. Ogólem 6-/10
Z pewnością nie byłem widzem docelowym dlatego film mi się nie podobał. Co innego może jakby go oglądał jakieś 10-15 lat temu. Zdecydowanie tylko dla młodego widza, przypominał mi produkcje typu Czy boisz się ciemności. Do horroru mu daleko, nie trzymał w napięciu, nieszczególnie ciekawił, realizacyjnie również nie powalał. Ot taki przeciętniak dla młodzieży.
w zasadzie nie glupi slasherek , muzyka calkiem dobra nie zgodze sie z niektorymi, ktorzy uwazaja ze przeciętna.... klimatu mało, rzeczywiście złe obsadzenie dziaciaków , niepotrzebne...
Spoiler:
dobra scena mordu w cyrku na przebranych clownach (akuratnie nei bylo widac ale z perpektywy trzesącego się cyrku odstraszajaco wyglądało , plus te odgłosy jakgdyby małp )
dało rade obejrzeć , ale ostro fajerwerków nie doświadczyłem... Spodziewalem sie nieco lepszego nawet kina, ale tragedii nie było "TO" uderzajaco przebija jeśli porównując kliamaty obu filmów i fabułę.
5+/1O
_________________ To co jest w cenie ? Nigdy za pieniądze.