Trgiczny film! nudny do bólu, nie straszny przewidywalny i przede wszystkim debilny! Nie rozumiem jak można było zepsuć taki pomysł. Denerwowało mnie w nim wszystko od początku do końca- jedyny plus za ładną aktorkę- 2/10 - omijać szerokim łukiem!
_________________ I Like It When The Red Water
Comes Out
Za ładną aktorkę głupoty gadasz, stary tam grał Richard Burton wiesz kto to był legenda kina, jeden z największych twardzieli jakich świat widział. Fakt jest faktem że nie dano mu okazji popisać się w tym filmie, cały motyw spieprzyła Afryka oglądałem go sobie kiedyś wieczorem, i chyba to był cud że nie zasnąłem, bo o ile jedynka straszyła i trzymała widza w napięciu, to tutaj nic się nie dzieje... sen bierze człowieka.. choć naprzykład pamiętam końcówke filmu to co zrobił szatan księdzu ten motyw mi się nawet podobał, ale nic więcej Afryka spierdzieliła sprawę, nie dano okazji Burtonowi by mógł się popisać, nie pamiętam go z filmów jako księdza a głównie jako zabijakę, komandosa, dowódce legionów rzymskich, szpiega, a tu rola nietypowa bo księdza i powiem szczerze że spodziewałem się wiele po tym filmie, a on mnie poprostu rozczarował, nie mam zarzutów do aktora bo grał idealnie, ale scenarzysta i reżyser dali dupy.. trzeba to powiedzieć.. miał być wspaniały film a wyszło dno, moja ocena to 4/10 i tylko wyłącznie ze względu na rolę Burtona, bo uważam że ten film to strata czasu .
_________________ The three most powerful men in the world: the President of the United States of America; the President of the Russian Republic; and the Captain of a United States ballistic missile submarine.
Egzorcysta, klasyk 10/10, mój ulubiony horror. Natomiast Egzorcysta 2, to naprawde słaba kontynuacja tego arcydzieła. Największą wada filmu jest to że jest on poprostu nudny jak flaki z olejem, myślałem że sie kimne jak go oglądałem. Aktorstwo jest ok, ale to za mało. W końcówce sa jakieś próby ratowania tego filmu ale nic z tego nie wyszło. Film słaby i nudny, nie ma w nim tego co tak mi sie podobało w pierwszej części. 4/10
_________________ "Demony zrobiły ze mnież źołnierza"
"Jestem demonem z przepaści bez dna, który na ziemi ma siać chaos i zniszczenie...jestem wojną, jestem śmiercią, jestem zagładą" - SYN SAMA.
No niestety, bardzo słaby sequel napędzany sukcesem jedynki. I jak to bywa w takich przypadkach, przebojowośc części pierwszej nie zawsze jest w stanie wybronic kontynuacje. Tak było w przypadku Egzorcysty 2. Film bez polotu, bez klimatu, a w dodatku nudny niemiłosiernie. Szkoda. Ogólnie uwazam, że Egzorcysta powinien skończyć sie na cz. pierwszej, bo jakie kolwiek jego kontynuacje, nie dorównają jedynce... To był pomysł na jeden film, a nie całą serie.
Wysłany: Wto 18 Kwi, 2006
Roanoke napisał/a:
I jak to bywa w takich przypadkach, przebojowośc części pierwszej nie zawsze jest w stanie wybronic kontynuacje. Tak było w przypadku Egzorcysty 2. Film bez polotu, bez klimatu, a w dodatku nudny niemiłosiernie.
otóż to, ująłaś w tej wypowiedzi całą prawdę o tym bardzo słabym filmie. jak dla mnie 2/10
_________________ "Przed nami bitwa. Nie będzie z niej ani pieniędzy, ani sławy... pójdziesz ze mną?"
"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."
"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"
Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006
Dno ta można w s jednym słowie moge wyrazić moją opinie o tym filmie. Pierwsza część mi nie przypadła za bardzo do gustu, a ta to juz całkowicei, film jest miewiarygodnie nudny, musiałem sei naprawde zmusić aby dotrwać do końca filmu jak dla mnie 3\10
[ Dodano: Wto 25 Kwi, 2006 ]
Dno tak można w s jednym słowie moge wyrazić moją opinie o tym filmie. Pierwsza część mi nie przypadła za bardzo do gustu, a ta to juz całkowicei, film jest miewiarygodnie nudny, musiałem sei naprawde zmusić aby dotrwać do końca filmu jak dla mnie 3\10 Film jest zrobiony na fali popularności części pierwszej, starano sie zrobić dobrry film o czym świadczą aktorzy ale jednak niestety coś nie wyszło
Ten film to zupełnie innego typu produkcja niz 1 część, dlatego nie dziwie się entuzjastom 1 części że spotkał ich zawód.
Mi się jednak Egzorcysta 2 podobał, ale nie traktowałem go specjalnie jako kontynuajce znakomitej 1 części, tylko raczej jako film zachaczający o pewne wątki z pierwszego Egzorcysty.
Dlatego moja ocena 6/10
Chciałbym przy okazji ocenić trailer do Exorcist 2 - 10/10!! naprawdę wszystkim polecam do poszukania go w sieci chocby w formie małej ciekawostki. Jest kapitalny, do tego psychodeliczna muza
Widział go ktoś ?
Chciałbym przy okazji ocenić trailer do Exorcist 2 - 10/10!! naprawdę wszystkim polecam do poszukania go w sieci chocby w formie małej ciekawostki. Jest kapitalny, do tego psychodeliczna muza
Widział go ktoś ?
Czasami tak jest że trailer do filmu jest lepszy niż sam film, tak było w wypadku Egzorcysty 2, reklamówka narobiła apetytu, jeszcze większego pierwsza część filmu....a sam Heretyk nie zachwycił...
_________________ "Demony zrobiły ze mnież źołnierza"
"Jestem demonem z przepaści bez dna, który na ziemi ma siać chaos i zniszczenie...jestem wojną, jestem śmiercią, jestem zagładą" - SYN SAMA.
Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006
Strasznie to marne. Miałabyc kontynuacja klasyki a wyszło jak gówno po obiedzie. Co w tym filmie jest?? Nic! A wyrosnięta regan wogóle sie nie spisała. No ale to nie jej wina tylko marnej fabuły.
_________________ LAST YEAR - THE LUCKY ONES DIED FIRST
ON MARCH 23 - THE LUCKY ONES DIE FAST
THE HILLS HAVE EYES 2
Szczęśliwi ci,
którzy umrą najszybciej.
Niestety, jak na kontynuację Egzorcysty '73 jest to film bardzo słaby. Zatracił zupełnie klimat części pierwszej, znacznie mniej jest mocnych momentów, a przez większą część czasu trwania ... wieje nudą. Efekty specjalne o wiele gorsze niż w filmie Friedkina (płomienie ogarniające dziewczynę na początku filmu wyglądają strasznie sztucznie, podobnie jak szarańcza. Wiem że nie te czasy, ale w części pierwszej mierzyli zamiary na siły i w efekcie efekty specjalne był dobre). Znakomite kreacje Lindy Blair i Richarda Burtona (gra Burtona robiła momentami ogromne wrażenie, zwłąszcza w pociągu i później - wielki aktor) oraz świetna muzyka nie są w stanie wynieść filmu na wyżyny. Dodatkowo zniesmaczyło mnie przesłodzone zakończenie oraz podróże księdza w hipnozie, wszystko jakoś się kiepsko trzymało kupy ... ehh no i zero strachu
4/10, niestety jest to najsłabsza odsłona "Egzorcysty".
Jestem z tych nielicznych którym Egzorcysta 2 się podobał. Świetna muzyka, niezwykła rola Louise Fletcher i Kitty Winn, może efekty nie są zbyt świetne ale można przymrużyć na to oko, są filmy z gorszymi efektami. Tylko wkurzały mnie nieraz te sceny w Afryce. Wystawiam 7/10 za Afryke i efekty
Film jak dla mnie przegadany, nudny i ze słabymi efektami (chodzi o szarańcze). Sama fabuła jest w porządku i Linda również daje radę, ale jednak jest jak jest. 3/10.