Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
EXORCIST 2 - HERETIC - John Boorman - 1977
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Czw 09 Lut, 2006   EXORCIST 2 - HERETIC - John Boorman - 1977

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=113

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

KrOOlik 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pią 10 Lut, 2006   

Trgiczny film! nudny do bólu, nie straszny przewidywalny i przede wszystkim debilny! Nie rozumiem jak można było zepsuć taki pomysł. Denerwowało mnie w nim wszystko od początku do końca- jedyny plus za ładną aktorkę- 2/10 - omijać szerokim łukiem!

Jack Nicholson 
W agonii

Wysłany: Pon 17 Kwi, 2006   

Za ładną aktorkę głupoty gadasz, stary tam grał Richard Burton wiesz kto to był legenda kina, jeden z największych twardzieli jakich świat widział. Fakt jest faktem że nie dano mu okazji popisać się w tym filmie, cały motyw spieprzyła Afryka oglądałem go sobie kiedyś wieczorem, i chyba to był cud że nie zasnąłem, bo o ile jedynka straszyła i trzymała widza w napięciu, to tutaj nic się nie dzieje... sen bierze człowieka.. choć naprzykład pamiętam końcówke filmu to co zrobił szatan księdzu ten motyw mi się nawet podobał, ale nic więcej Afryka spierdzieliła sprawę, nie dano okazji Burtonowi by mógł się popisać, nie pamiętam go z filmów jako księdza a głównie jako zabijakę, komandosa, dowódce legionów rzymskich, szpiega, a tu rola nietypowa bo księdza i powiem szczerze że spodziewałem się wiele po tym filmie, a on mnie poprostu rozczarował, nie mam zarzutów do aktora bo grał idealnie, ale scenarzysta i reżyser dali dupy.. trzeba to powiedzieć.. miał być wspaniały film a wyszło dno, moja ocena to 4/10 i tylko wyłącznie ze względu na rolę Burtona, bo uważam że ten film to strata czasu :( .

KrOOlik 
Zombie pożeracz mięsa

Jack Nicholson napisał/a:
stary tam grał Richard Burton wiesz kto to był legenda kina

no przepraszam- tego pana jeszcze kojażę : ) !!! ale moim zdaniem po prostu nie błyszczał- tak jak cały film. Taka jest moja opinia

Emilio 
Redaktor

Egzorcysta, klasyk 10/10, mój ulubiony horror. Natomiast Egzorcysta 2, to naprawde słaba kontynuacja tego arcydzieła. Największą wada filmu jest to że jest on poprostu nudny jak flaki z olejem, myślałem że sie kimne jak go oglądałem. Aktorstwo jest ok, ale to za mało. W końcówce sa jakieś próby ratowania tego filmu ale nic z tego nie wyszło. Film słaby i nudny, nie ma w nim tego co tak mi sie podobało w pierwszej części. 4/10

Roanoke 
Żywy trup

No niestety, bardzo słaby sequel napędzany sukcesem jedynki. I jak to bywa w takich przypadkach, przebojowośc części pierwszej nie zawsze jest w stanie wybronic kontynuacje. Tak było w przypadku Egzorcysty 2. Film bez polotu, bez klimatu, a w dodatku nudny niemiłosiernie. Szkoda. Ogólnie uwazam, że Egzorcysta powinien skończyć sie na cz. pierwszej, bo jakie kolwiek jego kontynuacje, nie dorównają jedynce... To był pomysł na jeden film, a nie całą serie.

dux 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Wto 18 Kwi, 2006   

Roanoke napisał/a:
I jak to bywa w takich przypadkach, przebojowośc części pierwszej nie zawsze jest w stanie wybronic kontynuacje. Tak było w przypadku Egzorcysty 2. Film bez polotu, bez klimatu, a w dodatku nudny niemiłosiernie.

otóż to, ująłaś w tej wypowiedzi całą prawdę o tym bardzo słabym filmie. jak dla mnie 2/10

"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."

"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"

artur666 
Zainfekowany

Wysłany: Wto 25 Kwi, 2006   

Dno :) ta można w s jednym słowie moge wyrazić moją opinie o tym filmie. Pierwsza część mi nie przypadła za bardzo do gustu, a ta to juz całkowicei, film jest miewiarygodnie nudny, musiałem sei naprawde zmusić aby dotrwać do końca filmu jak dla mnie 3\10

[ Dodano: Wto 25 Kwi, 2006 ]
Dno :) tak można w s jednym słowie moge wyrazić moją opinie o tym filmie. Pierwsza część mi nie przypadła za bardzo do gustu, a ta to juz całkowicei, film jest miewiarygodnie nudny, musiałem sei naprawde zmusić aby dotrwać do końca filmu jak dla mnie 3\10 Film jest zrobiony na fali popularności części pierwszej, starano sie zrobić dobrry film o czym świadczą aktorzy ale jednak niestety coś nie wyszło :)

bartix3 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Ten film to zupełnie innego typu produkcja niz 1 część, dlatego nie dziwie się entuzjastom 1 części że spotkał ich zawód.
Mi się jednak Egzorcysta 2 podobał, ale nie traktowałem go specjalnie jako kontynuajce znakomitej 1 części, tylko raczej jako film zachaczający o pewne wątki z pierwszego Egzorcysty.
Dlatego moja ocena 6/10
Chciałbym przy okazji ocenić trailer do Exorcist 2 - 10/10!! naprawdę wszystkim polecam do poszukania go w sieci chocby w formie małej ciekawostki. Jest kapitalny, do tego psychodeliczna muza :)
Widział go ktoś ?

Emilio 
Redaktor

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

bartix3 napisał/a:
Chciałbym przy okazji ocenić trailer do Exorcist 2 - 10/10!! naprawdę wszystkim polecam do poszukania go w sieci chocby w formie małej ciekawostki. Jest kapitalny, do tego psychodeliczna muza
Widział go ktoś ?

Czasami tak jest że trailer do filmu jest lepszy niż sam film, tak było w wypadku Egzorcysty 2, reklamówka narobiła apetytu, jeszcze większego pierwsza część filmu....a sam Heretyk nie zachwycił... :kosa:

Chriso 
W agonii

Wysłany: Nie 17 Wrz, 2006   

Strasznie to marne. Miałabyc kontynuacja klasyki a wyszło jak gówno po obiedzie. Co w tym filmie jest?? Nic! A wyrosnięta regan wogóle sie nie spisała. No ale to nie jej wina tylko marnej fabuły. :freddy:
Szczęśliwi ci,
którzy umrą najszybciej.

Makedonec 
Współpracownik HO

Wysłany: Wto 22 Maj, 2007   

Niestety, jak na kontynuację Egzorcysty '73 jest to film bardzo słaby. Zatracił zupełnie klimat części pierwszej, znacznie mniej jest mocnych momentów, a przez większą część czasu trwania ... wieje nudą. Efekty specjalne o wiele gorsze niż w filmie Friedkina (płomienie ogarniające dziewczynę na początku filmu wyglądają strasznie sztucznie, podobnie jak szarańcza. Wiem że nie te czasy, ale w części pierwszej mierzyli zamiary na siły i w efekcie efekty specjalne był dobre). Znakomite kreacje Lindy Blair i Richarda Burtona (gra Burtona robiła momentami ogromne wrażenie, zwłąszcza w pociągu i później - wielki aktor) oraz świetna muzyka nie są w stanie wynieść filmu na wyżyny. Dodatkowo zniesmaczyło mnie przesłodzone zakończenie oraz podróże księdza w hipnozie, wszystko jakoś się kiepsko trzymało kupy ... ehh no i zero strachu :verymad:
4/10, niestety jest to najsłabsza odsłona "Egzorcysty".

PazuzU 
Świeże mięso

Wysłany: Pon 16 Lip, 2007   

Jestem z tych nielicznych którym Egzorcysta 2 się podobał. Świetna muzyka, niezwykła rola Louise Fletcher i Kitty Winn, może efekty nie są zbyt świetne ale można przymrużyć na to oko, są filmy z gorszymi efektami. Tylko wkurzały mnie nieraz te sceny w Afryce. Wystawiam 7/10 za Afryke i efekty
2.Halloween 2
3.The Fog
4.Halloween
5.Misery

esoka 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 18 Lip, 2007   

Film jak dla mnie przegadany, nudny i ze słabymi efektami (chodzi o szarańcze). Sama fabuła jest w porządku i Linda również daje radę, ale jednak jest jak jest. 3/10.

Radosław 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 18 Lip, 2007   

Dla mnie to 7/10 - muzyka , gra aktorska i przesłanie filmu !!! Gdyby wszystko było lepiej wykonane to 9/10. Jednak myśle, ze 7/10 to dobra ocena.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu