Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
FROM DUSK TILL DAWN 2 - Scott Spiegel - 1999
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Pią 10 Lut, 2006   FROM DUSK TILL DAWN 2 - Scott Spiegel - 1999

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=193

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

Roanoke 
Żywy trup

Wysłany: Pią 10 Lut, 2006   

Jeszce jedna sequelowa porażka, tym razem po całej linii. Poza tytułem nie ma nic wspólnego z 1cz. Gówniana gra aktorska, gówniane efekty i gówniana fabuła. Jednym słowem gówienko przez duze G.

KrOOlik 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006   

Sequel From Dusk Till Dawn wypada moim zdaniem słabiej od oryginału, ale jednak jako całość prezentuje się całkiem nienajgorzej. Jest w nim kilka ciekawych pomysłów, troche fajnej akcji podczas zaćmienia i w sumie to by było na tyle. Jednakże film nie jest wcale słąby- zupełny i totalny średniak. 5/10

jahbimba 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 18 Lut, 2006   

o jezusicku najdrozszy!! to kompletna porazka ktora wogole nie powinna sie tytulowac druga czescia!! okropni spaprany temat, aktorzy to wole nie wspominac.. okropna kaszana !! 2\10 :devil:

Maciek 
W agonii

Wysłany: Nie 19 Lut, 2006   

Mi akurat ten film sie spodobał, totalna porażka to cześć 3. Podobały mi sie zdjęcia(niezłe ujecie jak gość gadał przez telefon). No i może fabułą nie była najmocniejszą stroną tego filmu.

dux 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Nie 19 Lut, 2006   

Porażka. To słowo najlepiej mówi co możemy się spodziewać po tym filmie, a wampiry tutaj bardziej śmieszą niż straszą.

"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."

"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"

Trym 
Powstały z martwych

Wysłany: Wto 21 Lut, 2006   

Beznadzieja i syfon po maxsie :!: :!: :!:

bartix3 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Ten film to kompletna klapa. Niewiele ma on wspólnego z pierwszą częscią. Az sam się sobie dziwie, ze wytrzymałem i obejrzałem go do konca. Absolutnie nie polecam
Juz zdecydowanie 3 częśc (prequel) jest lepsza

zsasz 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Zgadzam sie z przedmowca. 3-ke ogladalem wczesniej i podobala mi sie, a gdy w rece wpadla 2-ka, to az sie nie poplakalem, co za syf ja ogladam. Strasz mnie 2-ka rozczarowala. Odradzam jej ogladanie fanom jedynki. Juz lepiej zobaczcie 3-ke. 2-ki po prostu nie da sie przelknac, po dobrej 1-ce.

Rotten 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 05 Sie, 2006   

Badziew nie nadający sie do niczego, co to za historia wampiry rabujące bank? Byłem ogromnie zawiedziony. Słaba gra aktorska, mało imponujące kreacje, nic tylko zawód na całej linii. Nie polecam

RUTEK 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 14 Gru, 2006   

Straszny syf !!!Typowy przyklad jechania na fejmie poprzednika obecnie coraz czesciej praktykowany (kontynuacje wychodzace juz tylko na DVD)!! Szkoda ,ze Tarantino i Rodriguez zgodzili sie firmowac swoimi nazwiskami (jako producenci bodajze) ta bezczelna probe wydojenia paru groszy z fanow czesci 1 !!!Ja na szczscie obejzalem tego gniota w TVP pare ladnych latek temu wiec nawet nie stracilem kasy w wypozyczalni :-) Kompletnie szkoda czasu na ta kaszane !!!3/10

Jeżu 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 14 Gru, 2006   

ja szczerze powiedziawszy wole juz 2 od 3 w tym filmie postawili tylko i wylacznie na akcje w sumie mogloby to zostac zrealizowane bez pojawienia sie wampirow i tez bylby niezly film akcji bo klimatu to on nie ma wcale ale wole juz to niz zasypiac przy czesci 3...

cichy 
Powstały z martwych

Wysłany: Wto 01 Maj, 2007   

Mi dwojka sie podobala, to za sprawa nastawienia sie na kino akcji w tym filmie. Owszem realizatorzy bardzo odeszli od pierwowzoru, ale calkiem zapominajac o jedynce to film sie nienajgorzej prezentuje. :kosa:

Rowniez sie zgadzam ze sceny z wampirami smiesza ale mimo ze powiedzmy sa niepowazne to jednak sa dosc krwawe co mi sie podobalo.
:candyman:

W mojej opinii film dosc dobry. Do seansu trzeba podejsc bez dobrych wspomnien zwiazanych z czescia pierwsza. Trzeba sie nastawic na inne kino. :franek:

zsasz 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Sro 02 Maj, 2007   

Hmm... Niby jak sie przestawic, skoro to sequel i nie da sie nie myslec o 1-ce? Film po prostu slaby i tyle. Juz nawet nie chodzi mi o aktorow, ale o to co ogolnie reprezentuje i jak to sie odbieraczyli efekt koncowy. Ani to dobra parodia ani horror. Jakis miks, ktory slabo wypadl. Ot rezyser powinien wrocic do szkoly filmowej i tyle, bo zmarnowal dobry pomysl. Moglo byc dobre kino, a otrzymalismy obraz nie warty uwagi, rozczarowujacy, dla ktorego lepiej byloby, aby nie powstal. Ba. Dla nas widzow i fanow wampirow byloby lepiej. W koncu to nam serce krwawi, gdy widzimy jak dobry pomysl wpada w zle lapska i jest niemalze totalnie zaprzepaszczany. Nie mowie, ze w filmie zadna scena nie jest dobra, ale ze swieca ich doslownie szukac. Zbyt duzo wad jak dla mnie. Juz 3-ka byla o wiele lepsza, niz 2-ka, a do 1-ki nawet nie ma co porownywac. :sad:

Rademenes 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 05 Maj, 2007   

Takie tam odcięcie kuponiku... Tak jak z Beatlesami po tym jak byli sławni mogli nagrywać nawet płyty na których chrapią, a i tak ludzie kupili by płytę. Tutaj ktoś startował najwyraźniej w kategorii "najgorszy badziew o chwytliwym tytule". Kto się nie łudził że From Dusk...2 może być dobrym filmem?

I powymarły jeszcze raz, bo nigdy dość się nie umiera...

I nigdy dość, i nigdy tak, jak pragnie tego ów, co kona!...

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu