Jeszce jedna sequelowa porażka, tym razem po całej linii. Poza tytułem nie ma nic wspólnego z 1cz. Gówniana gra aktorska, gówniane efekty i gówniana fabuła. Jednym słowem gówienko przez duze G.
Sequel From Dusk Till Dawn wypada moim zdaniem słabiej od oryginału, ale jednak jako całość prezentuje się całkiem nienajgorzej. Jest w nim kilka ciekawych pomysłów, troche fajnej akcji podczas zaćmienia i w sumie to by było na tyle. Jednakże film nie jest wcale słąby- zupełny i totalny średniak. 5/10
_________________ I Like It When The Red Water
Comes Out
o jezusicku najdrozszy!! to kompletna porazka ktora wogole nie powinna sie tytulowac druga czescia!! okropni spaprany temat, aktorzy to wole nie wspominac.. okropna kaszana !! 2\10
_________________ This is not a revenge, this is a punishment....
Mi akurat ten film sie spodobał, totalna porażka to cześć 3. Podobały mi sie zdjęcia(niezłe ujecie jak gość gadał przez telefon). No i może fabułą nie była najmocniejszą stroną tego filmu.
Ten film to kompletna klapa. Niewiele ma on wspólnego z pierwszą częscią. Az sam się sobie dziwie, ze wytrzymałem i obejrzałem go do konca. Absolutnie nie polecam
Juz zdecydowanie 3 częśc (prequel) jest lepsza
_________________ "Człowiek nie wie, dokąd zmierza, dopóki nie
uświadomi sobie, gdzie był." - R.McCammon
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006
Zgadzam sie z przedmowca. 3-ke ogladalem wczesniej i podobala mi sie, a gdy w rece wpadla 2-ka, to az sie nie poplakalem, co za syf ja ogladam. Strasz mnie 2-ka rozczarowala. Odradzam jej ogladanie fanom jedynki. Juz lepiej zobaczcie 3-ke. 2-ki po prostu nie da sie przelknac, po dobrej 1-ce.
Badziew nie nadający sie do niczego, co to za historia wampiry rabujące bank? Byłem ogromnie zawiedziony. Słaba gra aktorska, mało imponujące kreacje, nic tylko zawód na całej linii. Nie polecam
Straszny syf !!!Typowy przyklad jechania na fejmie poprzednika obecnie coraz czesciej praktykowany (kontynuacje wychodzace juz tylko na DVD)!! Szkoda ,ze Tarantino i Rodriguez zgodzili sie firmowac swoimi nazwiskami (jako producenci bodajze) ta bezczelna probe wydojenia paru groszy z fanow czesci 1 !!!Ja na szczscie obejzalem tego gniota w TVP pare ladnych latek temu wiec nawet nie stracilem kasy w wypozyczalni Kompletnie szkoda czasu na ta kaszane !!!3/10
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006
ja szczerze powiedziawszy wole juz 2 od 3 w tym filmie postawili tylko i wylacznie na akcje w sumie mogloby to zostac zrealizowane bez pojawienia sie wampirow i tez bylby niezly film akcji bo klimatu to on nie ma wcale ale wole juz to niz zasypiac przy czesci 3...
_________________ grozna potwora moc sztandaru broni dzis...
Mi dwojka sie podobala, to za sprawa nastawienia sie na kino akcji w tym filmie. Owszem realizatorzy bardzo odeszli od pierwowzoru, ale calkiem zapominajac o jedynce to film sie nienajgorzej prezentuje.
Rowniez sie zgadzam ze sceny z wampirami smiesza ale mimo ze powiedzmy sa niepowazne to jednak sa dosc krwawe co mi sie podobalo.
W mojej opinii film dosc dobry. Do seansu trzeba podejsc bez dobrych wspomnien zwiazanych z czescia pierwsza. Trzeba sie nastawic na inne kino.
Wysłany: Sro 02 Maj, 2007
Hmm... Niby jak sie przestawic, skoro to sequel i nie da sie nie myslec o 1-ce? Film po prostu slaby i tyle. Juz nawet nie chodzi mi o aktorow, ale o to co ogolnie reprezentuje i jak to sie odbieraczyli efekt koncowy. Ani to dobra parodia ani horror. Jakis miks, ktory slabo wypadl. Ot rezyser powinien wrocic do szkoly filmowej i tyle, bo zmarnowal dobry pomysl. Moglo byc dobre kino, a otrzymalismy obraz nie warty uwagi, rozczarowujacy, dla ktorego lepiej byloby, aby nie powstal. Ba. Dla nas widzow i fanow wampirow byloby lepiej. W koncu to nam serce krwawi, gdy widzimy jak dobry pomysl wpada w zle lapska i jest niemalze totalnie zaprzepaszczany. Nie mowie, ze w filmie zadna scena nie jest dobra, ale ze swieca ich doslownie szukac. Zbyt duzo wad jak dla mnie. Juz 3-ka byla o wiele lepsza, niz 2-ka, a do 1-ki nawet nie ma co porownywac.
Takie tam odcięcie kuponiku... Tak jak z Beatlesami po tym jak byli sławni mogli nagrywać nawet płyty na których chrapią, a i tak ludzie kupili by płytę. Tutaj ktoś startował najwyraźniej w kategorii "najgorszy badziew o chwytliwym tytule". Kto się nie łudził że From Dusk...2 może być dobrym filmem?
_________________ Lecz cieniom zbrakło nagle sił, a cień się mrokom nie opiera!
I powymarły jeszcze raz, bo nigdy dość się nie umiera...
I nigdy dość, i nigdy tak, jak pragnie tego ów, co kona!...
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville