Prequel do czesci pierwszej, duzo ciekawszy od tandetnej 2. Mało staraszny, ale wciagajacy i znosnie zagrany, wyjasnia powstanie baru i mafii wampirów z czesci 1.
Trzecia już odsłona "od zmierzchu do świtu" przenosi nas w przeszłość.
Trójka jest prequelem pierwszej części i przynajmniej próbuje chociaż troszkę podnieść poziom całej serii po beznadziejnej części drugiej. Muszę przyznać iż po obejrzeniu dwójki załamałem się i postanowiłem że absolutnie nie chce nawet patrzeć na kolejny film z tej serii, nawet nie wiem jak to się stało, że nudząc się strasznie postanowiłem rzucić okiem na "Od Zmierchu do Świtu 3" i to ogromne zaskoczenie, film w porównaniu z poprzednią częścią to niebo a ziemia. Każdemu kto zainteresuje się tą serią radzę obejrzeć najpierw jedynkę potem trójkę i na tym zakończyć. Wtedy z całą pewnością seria sprawi dobre wrażenie.
_________________ "Człowiek nie wie, dokąd zmierza, dopóki nie
uświadomi sobie, gdzie był." - R.McCammon
Wysłany: Sob 13 Maj, 2006
O wiele, wiele, wiele lepsza od 2-ki. Ciekawy scenariusz i postacie. Czasy dzikiego zachodu. Lubie western i filmy o wampirach, wiec dla mnie to byl strzal w dziesiatke. Jesli widziales 1-ke to obejrzyj 3-ke i omin 2-ke, bo niewarto. Film krazyl po wypozyczalniach z tytulem "Corka kata".
W porownaniu w czescia 2 to poprostu arcydzielo jednak do oryginalu baaaardzooo daleko !! Tym nie mniej fajny pomysl ,zeby byl to prequel !!!Da sie to obejrzec co juz jest plusem 5/10
Prikłel całkeim niezły, ale niestety po pierwszej połowie filmu widziałem, że będzie tam to samo co w części pierwszej, która bardzo lubię. Mimo wszystko pomysł na umieszczenie filmu w westernie jest całkiem niezły. Reasumując w porównaniu do 2 super w porównaniu do 1 - nie ma porównania, tak więc 6 obcią... naciągane
Wysłany: Czw 14 Gru, 2006
ja sie niezle przy tym filmie wynudzilem wlasciwie to nic nowego zwykly odgrzewany kotlet zmieniono tylko ramy czasowe oczywiscie o wiele gorszy od jedynki w filmie nic ciekawego sie niedzieje wszystko sprowadza sie do ciaglej walki ludzi z ta panna wampirem i tyle na tym koniec to tak jakby powtarzac ciagle ta sama akcje jednym slowem nuuuda
_________________ grozna potwora moc sztandaru broni dzis...
Generalnie czesc 3 moze byc,jest to w sumie sredniak,ale nie nudzil mnie,prawie ciagle cos sie dzieje.
+ogolnie dobrze sie oglada
+piekne kobiety
+kilka dobrych scen
+fajnie znow odwiedzic knajpe z Dannym Trejo za barem
+humor
-kilka durnych pomyslow (latajace wampiry,waz wystajacy z szyi etc)
-wyglad wampirow ! - gdyby wygladaly tak jak np.we Fright Night to bylby wypas
-za mala rzez
-koncowka SPOJLER ...i sobie pojechali KONIEC SPOJLERA
Nie ma co się rozwodzić , popłuczyny po genialnej jedyneczce( na dwójkę spuśćmy kurtynę milczenia). Na plus niewątpliwie trzeba zaliczyć postac głównego bohatera frustrata oraz jego nieśmiertelne tłumaczenie napisu na drzwiach ówczesnego Tity Twister " El pueblo del Diablo" a mianowicie "Witajcie w domu strudzeni wędrowcy"( 10 min. nieprzerwanego śmiechu")
_________________ Jestem tak dobrym kochankiem, ponieważ dużo ćwiczę sam.
Wysłany: Czw 14 Lut, 2008
Wiesz, ja sadze, ze gdyby wycieto scene tanca z wampirem i przemontowano film, to mielibysmy bardzo dobra produkcje. Kolejny film mocno zepsuty przez nieumiejetny montaz. Scenariusz moim zdaniem swietny, tak jak charakteryzacja i miejsce akcji. Aktorstwo co prawda nie najwyzszych lotow, ale to mozna by zniesc, gdyby nie ten psujacy ogolnie produkcje montaz.
Niestety ani 2 ani 3 nie umywa sie do pierwszej części..Rodriguez i Tarantino to jednak klasa. W pierwszej części mieliśmy świetne postaci zagrane w genialny wręcz moim zdaniem(mówie oczywiście o braciach Gecko) sposób,troche humoru charakterystycznego dla wszystkim znanych twórców i naprawde dobry klimat. Moim zdaniem trójka nie ma nic z wymienionych ani nic oprócz tego.
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville