Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
HALLOWEEN II - Rick Rosenthal - 1981
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Sob 11 Lut, 2006   HALLOWEEN II - Rick Rosenthal - 1981

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=206

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

dux 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006   

Film klasyka. Trzyma poziom części pierwszej. Doskonałe aktorstwo, klimat no i jest Mayers, a jego obecność jest plusem samym w sobie. 10/10

"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."

"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"

KrOOlik 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006   

Halloween II to moim zdaniem film bardzo dobry, jednakże znacznie ustępujący pierwowzorowi. Największym plusem filmu jest moim zdaniem oczywiście sam Michael Myers-w troszke "zmodernizowanej" masce prezentuje się świetnie. Niestety porusza się zbyt wolno, przez co film traci na szybkości. Co do samgo klimatu- czuć że jest to film z lat 80 - to wielki plus Halloween II. Jednakże wypada gorzej niż w części pierwszej głównie ze względu na lokacje- szpital jakoś nie robi na mnie takiego wrażenia jak mroczne osiedla. Mimo wszystko Halloween II to film, który przypadł mi do gustu i z pewnością plasuje się w czołówce moich ulubionych slasherów- 8/10

bartix3 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Nie ma co tu duzo mowić Halloween 2 nie jest gorszy od pierwszej części.
Wciąż kapitalny klimat, dobra muzyka i oczywiście ... Michael, który wciąż przeraża.
Pozbawiony wszelkich emocji Michael ze swoją Mroczną postawą, jakoś zdecydowanie bardziej mi sie podoba niż Jason biegający po lasach.

Moja Ocena: 10/10

Bartek15 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sob 19 Sie, 2006   odpowiedź

No co tu dużo gadać za każdym razem powiem to samo. Magiczny halloween wciąż bardzo dobry. 10/10. Niesamowity film.

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Pon 28 Sie, 2006   

Najlepsza kontynuacja "Halloweenu". Bardzo dobry film. Sama postać Michaela Myersa przypadła mi bardzo do gustu, a tutaj jest po prostu niesamowity. Wspomnę, że mimo braku wzroku walczy dalej. Moja ulubiona scena, gdy właśnie wymachuje na oślep swoim nożem i wydaje tym taki wspaniały charakterystyczny świst. Zresztą kto, by pomyślał, że Laurie ma takiego cela jak strzela z pistoletu. Zauważyłem tu pewne podobieństwo z "Piątkiem 13-go". Tak się składa, że w "Halloween 2", kiedy Laurie każe zatrzymać się Michaelowi ten staje i przechyla głowę po czym idzie dalej. Tak się składa, że również w "Piątku 13-go 2" kiedy główna bohaterka każe Jasonowi zatrzymać się udając jego matkę ten staje i tak samo przechyla głowę po czym idzie dalej. Ciekawy zbieg okoliczności(??), bo oba filmy zostały nakręcone w tym samym roku. ok to ja znwou wspomne o dwóch grubych policjantach z wąsami, którzy będąc zbyt ciekawcy dostają w głowe młotkiem, czy tot ylko zbieg okoliczności, mam coraz większe wątpliwości :P - SmołA A tak po za tym to film jest świetny, coraz więcej w nim krwawych scen, ale nie ma już tej doskonałej atmosfery. Mimo to Michael Myers jest coraz bardziej niebiezpieczny. Gorąco polecam. 9/10.

Rotten 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 31 Sie, 2006   

super na równi z częścią pierwszą. Traktuje jedynke i dwójke jako jedną część. Bardzo fajny klimat jak dla mnie klasyk

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 31 Sie, 2006   

Rotten napisał/a:
Traktuje jedynke i dwójke jako jedną część

Jako jedną część?? W sumie powiem, że akcja drugiej części dzieje się jeszcze tego samego dnia co końcówka pierwszej części, ale dokładnie jak traktujesz jako jedną część, bo trudno zrozumieć. Może Halloween, który ma dwie części w jednej i trwa trzy godziny albo co innego

Rotten 
Powstały z martwych

Wysłany: Pią 01 Wrz, 2006   

No ja zawsze oglądałem te filmy za koleją nigdy osobno. Nawet jak w telewizji leciały maratony horrorów to puszczali dwie części, no i dlatego zawsze Halloween 1i2 będzie dla mnie jako jedność. Teraz już jasne?

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Pią 01 Wrz, 2006   

Rotten napisał/a:
No ja zawsze oglądałem te filmy za koleją nigdy osobno. Nawet jak w telewizji leciały maratony horrorów to puszczali dwie części, no i dlatego zawsze Halloween 1i2 będzie dla mnie jako jedność. Teraz już jasne?

Aha. To o to chodzi. Sorka, tak się tylko pytałem. Nawet nie wiedziałem, że puszczali po 2 części :mrgreen:

Blazer 
W agonii

Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006   

Film Rosenthala jest gorszy od orginału, ale prezentuje wysoki poziom. Nastrój praktycznie jak z 1. Spoko, że zrobli że Laurie to siostra Mike'a. 9/10 :myers:

Soul Blade 
Żywy trup

Wysłany: Pią 29 Wrz, 2006   

Dla mnie na równi z 1 ;) więc jaka jedynka była taka dla mnie jest i 2 czyli świetna :)
9/10

s2325 
W agonii

Wysłany: Sob 30 Wrz, 2006   

Wolę część drugą od pierwszej. Nie wiem, może jedynkę zbyt dużo razy oglądałem. Moim zdaniem 2 część nawet na moment nie wpada w dłużyzny, cały czas zachowany jest odpowiedni smutno-mroczny klimat, który w 4 i 5 części jest już tylko momentami.

evilmg 
Współpracownik HO

Wysłany: Czw 02 Lis, 2006   

udana kontynuacja, Michael jest jeszcze bardziej napakowany i trudniej go zabić. tutaj wydaje się niedostępny i tajemniczy o kilka procent więcej aniżeli w pierwszej części :) w końcu poszli po rozum do głowy i nie dali rozwinąć skrzydeł Jamie Lee, której nie trawię. początkowa scena z wywożeniem jej z domu była nieco przydługa, po cóż pokazywać cały etap transportu dziewczyny do karetki a następnie jazdę po szpitalu? taka mała dłużyzna. 8/10

nihilus 
Żywy trup

Wysłany: Czw 02 Lis, 2006   

evilmg napisał/a:
Michael jest jeszcze bardziej napakowany

Od kiedy to on jest napakowany?Przeciez on jest przecietnej postury ,zreszta jakby on mogl przypakowac siedzac w koncie przez 15 lat w psychiatryku.

Jest to moja ulubiona czesc ,klimat zostal przeniesiony z czesci pierwszej ,wreszcie wiecej ofiar niz 3 ;) ,jego maska wyglada jakos normalnie nie tak pizdusiowato jak ostatnio zauwazylem w 4,swietna muza nam towarzyszy podczas akcji Michala ,ktory jakgdyby nigdy nic spaceruje sobie po szpitalu i morduje kazdego po koleji a jednak pozostaje cichociemny ;-)

Rotten napisał/a:
Traktuje jedynke i dwójke jako jedną część

To moja kwestia ;-) ,tak w ogole to 4 i 5 tez w ten sposob kontynuowane ,to juz jest jeden film 8 godzinny :mrgreen: Halloween II 9,5/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu