Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
HALLOWEEN III - Tommy Lee Wallace - 1982
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Sob 11 Lut, 2006   HALLOWEEN III - Tommy Lee Wallace - 1982

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=208

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Pon 28 Sie, 2006   

Uch. Niestety. Obejrzałem tą część. Najgorsza ze wszystkich "Halloweenów". Żałuję teraz czasu jaki na to poświęciłem. Po pierwsze to film nie ma nic wspólnego z poprzednimi. Po kiego licho nazwali ten film "Halloween 3: Sezon na Czarownice" (Zresztą podtytuł też nie ma nic wspólnego z filmem)??? Zepsuli tylko dobry obraz całej serii. Jak John mógł pozwolić na nakręcenie czegoś takiego. Powiem tyle: Film jest najgorszą częścią "Halloweena" i ogólnie bardzo kiepskim filmem grozy. Co za głupi pomysł. Roboty, mordercze maski, główny bohater, który zaatakowany w samochodzie przez rękę robota zamiast jej wyrzucić przez okno walczy z nią na śmierć i życie. Momentami film obrzydliwy i bardzo, bardzo nudny. A końcówka? Poszli na łatwiznę. Zamiast dać jakiś ciekawy happy end albo chociaż pokazać co będzie dalej to patrzymy jak gość wrzeszczy do słuchawy, by wyłączyli reklamę i koniec. Żenada. Jaką tu dać ocenę? 3/10 najwyżej. Nie polecam. Naprawdę po "Halloweenie 2" lepiej przejść od razu do czwartej części i ominąć trzecią. Dla fanów Michaela całkowite rozczarowanie.

evilmg 
Współpracownik HO

Wysłany: Wto 07 Lis, 2006   

niezły byl ten film. nie wiem dlaczego tak wszyscy najeżdżają. fani zapewne oburzeni brakiem ichsilnorękiego niezniszczalnego idola ;) gdyby Halloween III nazwać np. Terror Night albo wkomponować jakiś inny tytuł który nie miałby nic związanego z serią, zapewne noty byłyby większe. ta reklama z koniczynką była straszna. niewiem dlaczego dzieci ją oglądały z takim rogalem na twarzy. no i dlaczego tak mało wzorów masek, wszystkie chodzziły w jednakowych, co to za przyjemność dla dziecka wybrać się na cukierkowe łowy kiedy po drodze spotkamy kilkadziesiąt osób w takiej samej masce. film oglądałem z tłumaczeniem pana Myersa, który nie omieszkał wrzucić swoich 3 groszy do tekstu :) 6/10

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Pią 10 Lis, 2006   

evilmg myślałem, że znasz się a horrorach, a ty dajesz takiemu gniotowi, aż 6/10(?!?). Film też oglądałem z tłumaczeniem pana Myersa (który wyraźnie pokazywał, że film jest głupi, kiedy bohater zmagał się z ręką robota ;) ) i w ogóle mnie nie przekonał. Zresztą gdyby nie należał do serii "Halloween" to miałby jeszcze gorsze oceny. Przecież fabuła jest bzdurna (Uwaga! Nieustraszony glina rusza na pomoc dzieciom mordowanym przez maski - gdzie tu horror? Ja nie wiem.) o klimacie już nie wspomnę, a samo wykonanie to tragedia. Film bzdurny, bezsensu i jako horror powinien dawać gatunkowi jakiś przykład i chociaż być jakoś wykonany, mieć jakieś przesłanie chociaż (Motto - nigdy nie kupuj masek halloween). Chociaż krwi troszkę. A tu kicha.

evilmg 
Współpracownik HO

Jason Krueger napisał/a:
evilmg myślałem, że znasz się a horrorach, a ty dajesz takiemu gniotowi, aż 6/10(?!?)

dałem taką notę, na jaką wg mnie film zasługiwał. duża w tym zasługa koniczynkowej reklamy, która miała w sobie niezły ładunek strachu.

Jason Krueger napisał/a:
Film bzdurny, bezsensu i jako horror powinien dawać gatunkowi jakiś przykład i chociaż być jakoś wykonany, mieć jakieś przesłanie chociaż (Motto - nigdy nie kupuj masek halloween). Chociaż krwi troszkę. A tu kicha.

obejrzyj filmy ze stajni Tromy. też bzdurne, a sporo z nich przyjemnie się ogląda. dlaczego uważasz że powinien dawać gatunkowi jakiś przykład, dlaczego akurat ten film? a może uważasz że każdy horror powinien wrzucać obol do skrzyni umarłych? a na cóż mi przesłanie w każym filmie? czasami przyjemnie obejrzeć coś lekkiego.

Jason Krueger napisał/a:
Film też oglądałem z tłumaczeniem pana Myersa (który wyraźnie pokazywał, że film jest głupi, kiedy bohater zmagał się z ręką robota

chodziło o text "no dlaczego on nie wyrzuci tej ręki" nie wiem czego tu się czepiacie. ręka co prawda odcięta, ale facet nie mógł się jej pozbyć nie bez kozery. na moje oko ona go dusiła więc musiał ją jakoś odczepić czyli się z niąposiłować. może próbowała zrobić mu choke slam :)

Jason Krueger 
Powstały z martwych

evilmg napisał/a:
dałem taką notę, na jaką wg mnie film zasługiwał. duża w tym zasługa koniczynkowej reklamy, która miała w sobie niezły ładunek strachu.

Jak chcesz, ale mnie ten film nie straszył, ani trochę. Koniczynkowa reklama też nie zrobiła na mnie wrażenia. Jaki był sens zabijania tych ludzi maskami halloween? Stowarzyszenie "morderców halloweenowych"? Nie przekonuje mnie to. Film jest kiczowaty, zwłaszcza jak bohater rozwala roboty, a w filmie "Zły smak", który przed chwilą obejrzałem kicz wychodzi lepiej ;)

evilmg napisał/a:
obejrzyj filmy ze stajni Tromy. też bzdurne, a sporo z nich przyjemnie się ogląda. dlaczego uważasz że powinien dawać gatunkowi jakiś przykład, dlaczego akurat ten film? a może uważasz że każdy horror powinien wrzucać obol do skrzyni umarłych? a na cóż mi przesłanie w każym filmie? czasami przyjemnie obejrzeć coś lekkiego.

Może kiedyś obejrzę jak będe miał okazję ;) A to, że film przyjemnie się ogląda to niepowód, żeby mu dawać wysokie oceny. Ja sam dałem Jason goes to hell 4/10, a film jest jednym z moich ulubionych, bo przyjemnie mi się go oglądało. Tu chodzi o dostrzeżenie plusów filmu, a nie, że np.: film "Pająki" był super. Daję mu 10/10.
Może przesłania nie musi mieć, ale film i tak kiepski. Co tu z horroru? Roboty i ich mordy? Nawet nie pokazali jak wbija kobiecie wiertarkę :P

evilmg napisał/a:
chodziło o text "no dlaczego on nie wyrzuci tej ręki" nie wiem czego tu się czepiacie. ręka co prawda odcięta, ale facet nie mógł się jej pozbyć nie bez kozery. na moje oko ona go dusiła więc musiał ją jakoś odczepić czyli się z niąposiłować. może próbowała zrobić mu choke slam

Ten tekst i kilka kolejnych ;) Sam pomysł był absurdalny. Straszny to on nie jest tylko żenujący. Na takim samym kiepskim poziomie jak cały film. A w ogóle czasem wydaje mi się, że oglądam jakiś film sensacyjny, jak głowny bohater przemieszcza się po "kryjówce zakonu". Nie wspomnę o zakończeniu, które nie ma sensu, ani trochę. O co w nim chodzi?

evilmg 
Współpracownik HO

Jason Krueger napisał/a:
A to, że film przyjemnie się ogląda to niepowód, żeby mu dawać wysokie oceny.

ach rozumiem, to że film mi się przyjemnie oglądało i się na nim nie wynudziłem, ba! obejrzałem kilka ciekawych scen, to nie powód aby dać mu ocenę 6/10. powtórzę - 6/10 dałem notę 6/10 i nadal twierdzę że na taką zasługuje. nie dałem 7/10, nie dałem 8/10, nie dalem też 9/10 ani tym bardziej 10/10. to że film ci się nie podobał nie znaczy że mam zmieniać swoją ocenę. nie będę wyszukiwał w każdym filmie przesłania i ukrytych treści bo to jest najzwyczajniej w świecie śmieszne. FILM MI SIE PODOBAŁ I PRZYJEMNIE SIĘ GO OGLĄDAŁO WIĘC DAJĘ MU NOTĘ 6/10. przykro mi ale nie jesteś żadnym Don Horroruzo i nie ustalasz który film ma się ludziom podobać a ktory nie, a argumenty jako że nie ma przesłania są śmieszne. obejrzyj więcej pozycji ze świata horroru skoro - jak napisałeś wcześniej - nie widziałeś nawet filmów Tromy i wówczas się wypowiedz. a jeśli i te produkcje które są ewidentnie bez przesłania cię nie usatysfakcjonują i uznasz je za niegodne miana horroru to pozostaje mi jedynie nazwać cię Ostatnim Obrońcą Czystości Horrorów Wszelkiej Maści, "Przesłaniowym Fajterem" i Natchnionym Obrońcą Klasyków. jeśli zabrzmiało agresywnie to sorry, nie taki był cel, ale my opinon is my opinion i nawet jeśli do mego domu wbije sie Tomasz Raczek (którego bardzo lubię) z brygadą krytyków mając na celu wyplenienie z mego umysłu oceny 6/10 dla Halloween III, to poczęstuję ich ołowiem i poszczuję psami :) no, może oszczędzę pana Tomasza :)

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Dobra jak chcesz. Wierz może i jestem za młody, żeby ten film zrozumieć, ale już dużo horrorów widziałem i nawet takie filmy, które były uważane za słabe mi się podobały, ale żeby ten film... to niezbyt rozumiem. Dawaj 6/10 jak chcesz, ale dla mnie zawsze będzie gniot i gniot, a tyle horrorów na świecie jest, że zdażają się gnioty takie jak ten. Jak chcesz. Dla mnie fabuła i wykonanie - beznadzieja, nawet nie zrobili z tego takiej amatorszczyzny jak w "Bad taste", żeby się przynali do tego... Lepsze 6/10 niż 10/10 :P Sam próbowałem się przekonać do filmu, żeby polubić całą serię "Halloween", ale nie mogłem. Ni to śmieszne, ni to straszne :( Ja zawsze stoję przy 3/10, ale jak ci się film spodobał to ok, bo wkońcu sam lubię, niektóre gnioty :P
P.S. Jestem obrońcą horrorów :D Zajrzyj na filmweb i znajdź mnie pod tym samymy nickiem jak ten co mam tutaj ;)

zoltar 
Zainfekowany

CO tu duzo mowic,najslabsza czesc cyklu.Bardzo slaba realizacja,pozbawiona logiki akcja.film zupelnie nie zwiazany z poprzednimi czesciami cyklu,.autor scenariusza Nigel Kneale wstydzac sie dziela wycofal swoje nazwlisko z czolowki.Z szacunku dla calego cyklu 4/10!

Przemo 
Żywy trup

Wysłany: Wto 19 Gru, 2006   

Jak obejrzalem to nie moglem uwiezyc ze ktos to nazwal Halloween. Szkoda slow, calkowite dno. jakies roboty, jakies bzdury ... szkoda czasu - serio ! moglo by to przejsc ale na pewno pod inna nazwa,a to ze moglo by wcale nie oznacza ze by przeszlo

veidt 
Żywy trup

Wysłany: Pią 12 Sty, 2007   

powiem szczerze, ze ciezko bylo mi obejrzec ten film do konca, tak gdzies w polowie lekko przysypialem, ale jakos dalem rade:] istotnie gdyby nie napis tytulowy nie wiedzialbym nawet, ze ogladam trzecia czesc halloween heh. ale obejrzalem i musze powiedziec, ze to na prawde kiepski film. z poczatku ma prawo sie podobac, ale z kazda minuta jest coraz gorzej dochodzac juz do apogeum kiepskosci w scenach w fabryce. fabula jest dosyc naiwna, aczkolwiek bardzo ciezko ja logicznie zrozumiec ;-) dodatkowo dostajemy kiepskie efekty specjalnie + niczym nie wyrozniajaca sie muzyke, ktora rowniez jak dla mnie jest gorsza od tych z poprzednich dwoch czesci. reasumujac oglada sie raczej ciezko. ta czesc raczej niczym nie moze nas zachwycic.

dam 3,5/10 :]

swoja droga zastanawiam sie skad to robactwo bralo sie w tych maskach i czy nie mozna tego bylo zamienic na jakis wstrzas elektryczny, przejecie umyslu czy cos takiego? ;-)

NESTOR_WUTANG 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Wto 16 Sty, 2007   

wiec 3 czesc Slashera 'obrazila'wrecz poziom Halloween. Beznadziejna choć niektore motywy nieco .. ha , zastanawia mnie tak samo , skąd robaki i skąd węże sie pojawialy w tych maskach?!?! JAk to pojąć , wąż sobie wychodzi z maski :shock: fajnie... i tutaj to chyba jakis chwyt ponad realny :razz:
nie podobal mi sie ten film. za pierwszym razem pomyslalem dno! za drugim nic nie zmienilo więc film oceniam na slabe 3+/10 :P porownujac inne czesci Halloween to byl jak Jason-Kruger napisal gniot ;) , bo byl gniot :razz: i jesli innym sie podobal , spoko ;] dla mnie Dno , jeden z najslabszych horrorów jakie widziałem , widzialem takze nie malo..
wiecie co.. w gruncie rzeczy seria Piatkow 13 jest lepsza od Halloween , to tak na poboczu 8)

Shub-Niggurath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 26 Sty, 2007   

Niestety muszę się z wami zgodzić. Film jest nudny i bezsensowny. A zakończenie... Na jednym kanale go nie posłuchali i to coś puścili. Film również oglądałem z napisami MYERSA i zauważyłem, że nadużywał on pewnego słowa, dokładniej ch**. Dochodziło do tego, że "someone" było tłumaczone na "jakiś ch**" :mrgreen: Niewiem, czy miałem jakąś dziwną wersję czy co? Ale nie zgadzam się z tym żeby Friday the 13th było lepsze od Halloween. Trzecia część Halloween jest dużo dużo lepsza niż np. piąta albo siódma (o dziewiątej nawet nie wspominam) Friday the 13th.

Przemo 
Żywy trup

Wysłany: Pią 26 Sty, 2007   

Nie moge zgodzic się z moim przedmowca (Shub-Niggurath). Mimo iż w 5 czesci nie było "prawdziwego" Jasona to film i tak lepiej sie prezentuje niz nudny do bolu Halloween 3. Czesc 7 Friday faktycznie zostala osadzona w durny scenariusz ale chciaz moglismy poogladac Jasona w akcji ( i o to chodzi bo ogladajac Friday oczekujemy Jasona a ogladajac Halloween Myersa)a w takim Halloween 3 nie znalazlo sie niestety miejsca dla kluczowej postaci calej serii. Nawet jeslu juz nie wezmiemy tego pod uwage, to film jako film (H3) i tak jest cienki moim zdaniem. I jak dla mnie w porownaniu z H3 to wspomniane Friday 5 i 7 sa o wiele ciekawsze mimo iz mozna im zarzucic to i owo heh

Shub-Niggurath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sob 27 Sty, 2007   

Dobre piątki to wg. mnie tylko 1,2,4 i 6. Zauważ, że cześć trzecia jest bardzo bardzo podobna do jedynki (z wyjątkiem mordercy). A tymczasem twórcy Halloween chcieli za każdym razem czegoś nowego. Dlatego właśnie powstała część trzecia. Carpenter (jako producent) chciał odświerzyć serię. Podsumowując, Halloween świerze co nie znaczy dobre, Piątek trzynastego wtórny!

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu