Zaraz po części pierwszej jest to mój ulubiony Halloween, na równi z H:20. Film posiada doskonaly, mroczny klimat. Cała paranoja w Haddonfield spowodowana efektownym powrotem Myersa, oraz klimatyczne lokacje budują doskonałą atmosferę. Poza tym film trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej sceny i jest nieprzewidywalny, za co wielki plus. Sama akcja z policjantem pilnującym drzwi zaskoczyła mnie na maksa : ) Kolejnym plusem jest to, iż film nawet przez chwilę nie nudzi widza- cały czas coś się dzieje na ekranie. Do tego świetna gra aktorska (oczywiście największe brawa dla rewelacyjnego pana Pleasence'a, choć inni, łącznie ze świetną Jamie również odwalili kawał dobrej roborty) Oglądając film nie przeszkadza ani trochę, że całość jest ciutkę nierealna i naciągana. Jedyny minus to troszkę nie pasująca mi do całości maska Myersa..ale to tylko takie czepianie się. Doskonała kontynuacja godna polecenia każdemu- 9,5/10!
_________________ I Like It When The Red Water
Comes Out
Seria Halloween jest dla mnie skarbem pośród horrorów.
Michael Myers zaś to jedna z najmroczniejszych postaci wykreowanych w swiecie horroru.
4 część serii to wielki powrót do Myersa po niezbyt dobrze przyjętej 3 częsci.
I moim zdaniem powrót absolutnie udany. Michael powraca i ani troche nie pozwala się nudzić. Bardzo mroczny odcinek. Jak dla mnie jest to jedna z najlepszych części.
Naprawdę się cieszę, że twórcy powrócili do Myersa .
_________________ "Człowiek nie wie, dokąd zmierza, dopóki nie
uświadomi sobie, gdzie był." - R.McCammon
Zaraz po części pierwszej jest to mój ulubiony Halloween, na równi z H:20.
dla mnie również, z tym, że jest sporo lepszy od H:20
chyba najlepszy wystep Pleasence'a ze wszytkich częsci, świetny, mroczny klimat, świetne sceny mordów, wiele zwrotów akcji, przez co film jest chyba również najbardzej zaskakująca częscią serii, może tylko ciut końcówka nie podobała mi się, ale tak to wyzyny horroru - 9/10
Jak dla mnie po jedynce najlepsza część. Świetna atmosfera, gra aktorska, niezłe zakończenie. Film trzymał w napięciu cały czas, zupełny brak dłużyzn. Imo Donald Pleasence (zresztą widzę, że nie jestem odosobniony w tym przekonaniu) zagrał w tej części najlepiej.
Jeden z moich ulubionych slasherów. 9/10
Super film , naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Fajny klimacik jest , aktorzy dają rade . Może troche za mało krwawych scen ( nie wiem być może miałem jakąś ocenzurowaną wersje ) ale az tak bardzo to nie przeszkadza. Dużo lepszy niż większośc Piątków . Obejrzyjcie a napewno sie nie zawiedziecie . 9/10 !!!!
Uff. Po nieudanej trzeciej części Michael powrócił w wielkim stylu. Niektórzy wolą tą część bardziej od drugiej, ale dla mnie jest taka troszkę gorsza. Mimo to i tak świetna. Michael morduje całkiem brutalnie (super scena jak szybko i brutalnie przebił bohaterkę strzelbą <hehe>). Fabuła świetna. Atmosfera też. A sam Michael coraz bardziej zbeszczeszczony, bo cały poparzony idzie dalej i morduje (zupełnie jak Jason). Polecam fanom "Halloweenów". Trzyma wysoki poziom jak poprzednie części. Dobra akcja jak morderstwa Michaela i końcówka. Daję 8/10.
Wysłany: Pią 01 Wrz, 2006
Też się z tym zgadzam. Film bardzo udany. Dla mnie III część wogołe nie jest brana pod uwagę. Fabuła w tym filmie jest idealna, dobrze przedstawione morderstwa i interesujące zakończenie jak dla mnie. DUzo napienica. Jedyne czego bym sie czepił to ta maska troche gorsza od poprzedniczek. Ale ogólem 10/10
Jestem fanem całej serii "Halloween". Po porażce związanej z 3 częścią ( która nic nie miała wspólengo z poprzednimi częściami prócz samego święta Halloween ), doszło do wielkiego COME BACK Michaela Myersa faceta twardszego niż skała, niezniszczalnego i nieśmiertelnego i to w jakims stylu morderstwa są bardziej efektywne, mamy jeszcze większe napięcie, no i sama postać Myersa jest piorunująca strzelano do niego, starano się go spalić i przy okazji wysadzić w powietrze, a on dalej się rusza i biada powiadam wam temu kto spróbuje go powstrzymac . Ale wrócmy do samego filmu mamy mroczną atmosferę, chaos jaki następuje w Haddonfield, wspaniałego i nieustępliwego doktora Loomisa podążającego tropem mordercy i szeryfa Bena Meekera który jest również bardzo ciekawą postacią. Wspaniała kontynuacja Halloween chyba się ze mną zgodzicie, oceniam go 10/10 bo to arcydzieło .
_________________ The three most powerful men in the world: the President of the United States of America; the President of the Russian Republic; and the Captain of a United States ballistic missile submarine.
Świetny odcinek! Bardzo dobrze,że Michael powrócił - bez niego ta seria nie ma prawa bytu.Co prawda zniknęła ta specyficzna atmosfera,która charakteryzowała 2 pierwsze części,ale mamy za to sporo nowości oraz więcj akcji.Michael też wygląda nieco inaczej - jest bardziej przerażający,bezlitosny i nieludzki niż zwykle noi te popażenia na jego łapskach...
Film został zrealizowany w bardzo hollywoodzkim stylu.Masa wybuchów ,sporo akcji,zero dłużyzn,pokazna ilość mordów.
Mimo,iż wolę pierwowzór oraz jego sequel to czwarta część "Halloween" trzyma bardzo wysoki poziom.Co prawda fabuła filmu powędrowała w zupełnie inną stronę,troszkę się zagmatwało z tymi thornami i z rolą Michaela w tym całym szaleństwie.
mi czworeczka nie za bardzo przypadla do gustu. owszem to dobrze zrealizowany film, ale jednak chyba II czesc halloween podobala mi sie bardziej. nie wiem czy tylko ja ogladalem tak okrojona wersje, ale to na prawde denerwowalo gdy myers wykanczal ludzi, a w filmie nie bylo nic pokazane (chodzi mi o komisariat i policjanta pilnujacego drzwi do domu). ladne przeskoki heh. wyglad michaela tez jakos specjalnie mnie nie zachwycil, powiem szczerze, ze sama maska w II czesci prezentowala sie ladniej, ale to drobny szczegolik. chyba najjasniejszym punktem IV czesci jest gra donalda pleasence'a, ktory tutaj gra na prawde przekonywujaco (aczkolwiek teksty w stylu "to bestia nie czlowiek" tez zaczely nudzic).
część 4 serii kultowego filmu "Halloween" dosyc dobra , z tym ze mo gubi klimat czesci pierwszej , lecz to kawał swietnej roboty . dla mnie czesc lepsza od 2. bardzo ciekawy poczatek , w ambulansie Michael morduje wszystkich i pozniej upozorowuje wypadek.. świetne:) a scena ze strzelba w domu cudowna oraz zakonczenie ktore dosyc dziwne dal mnie ale to szczegół ;] Film lepszy od cz.2 ,ale chyba gorszy od 5 i 6.
moja ocena: 7.5/10
_________________ To co jest w cenie ? Nigdy za pieniądze.
Bardzo dobry jako kontynuacja. Duzo akcji, nie ma wogole nudy. Swietna muzyka - ta co zwykle, ale robi na mnie zawsze wrazenie, az dreszcze przechodza po plecach Zabojstwa ciekawe i krwawe. Aktorstwo na przyzwoitym poziomie, doktor oczywiscie jest najlepszy. Do minusow mozna zaliczyc bledy, maske mordercy (w poprzednich czesciach byla lepsza). Zdarzalo sie ze Myers czasami byl za sztywny,mozna to sobie tlumaczyc tak,ze to wina tego,iz ma zdeformowane cialo.Ja tez nie mialem scen rzezni na komendzie ani tego jednego morderstwa w domu, ale to chyba wina tego ze po prostu tego nie nakrecili. Ogolnie swietny slasher
film ogólnie dobrze zrobiony, świetna gra aktorów, szczególnie ta mała dziewczynka zagrała bardzo przekonywująco jak na swój wiek
zaskakujące zakończenie, fajnie pomyślane, siostrzenica Micheala przejmuje po nim instynkt mordercy tak sobie myśle, że może Myers dobrze chciał mordując swoich krewnych, bo wiedział, że oni też są nienormalni
co realizacji filmu nie mam większych zastrzeżeń, choć kilka rzeczy jest już mocno naciągnięte, jak np to że Myers wybił wszystkich policjantów na posterunku, albo to że on strasznie szybko się przemieszczał po tym miasteczku, a jak pokazują to on zawsze wolno chodzi; tak samo to jak on dostał się pod furgonetke, jak odjeżdżali spod szkoły
tak samo można mieć zastrzenia do tego jak przeżył wybuch dr Loomis w drugiej części ( u Myersa to normalka); przecież jakby go sam wybuch gazu nie zabił to by spłonął
o ile dwójka była jakby bezpośrednią kontynuacją jedynki, to czwórka jest już następną częścią, jakby kolejnym odcinkiem, i nie które rzeczy już nudzą i się powtarzają; nie mam tutaj do nikogo pretensji, taki już jest los kolejnych części po prostu
ale może dlatego Carpenter po dwójce chciał stworzył trójkę zupełnie inną, ale po porażce z tą częścią już nie chciał brać udziału w tworzeniu kolejnych części
podsumowując: dobra realizacja, świetna gra aktorska, pomysłowe zakończenie, niektóre momenty mocno naciągnięte, już troche nudzi
Wysłany: Wto 05 Cze, 2007
9/10 z czystym sumieniem mogę wystawić - w sumie to lepsza tylko jedynka i dwójka, które tak na dobrą sprawę traktuję jak jeden dłuższy film. A co ze 4?
Znakomita kontynuacja, od ciekawej fabuły, poprzez znakomicie zainscenizowane sceny mordów, świetny klimacik całości, świetną grę aktorską zarówno doktorka jak i o dziwo młodej bohaterki, na muzyce i wyglądzie Myersa kończąc. Polecam każdemu kto jeszcze nie widział.
_________________ "Przed nami bitwa. Nie będzie z niej ani pieniędzy, ani sławy... pójdziesz ze mną?"
"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."
"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville