Zupełnie dobry film, ciekawa fabuła, chociaż tytułowe zombie odgrywają marginalną rolę. Jako "straszaki" mamy tu mordercę opętanego żądzą zemsty, zombie oraz wymienione w podtytule ptaki. Przez dłuższy czas żaden w tych wątków nie jest wysunięty na pierwszy plan, w efekcie dość ciężko przewidzieć co stanie się za chwilę - a to spory plus. Twócy nie poskąpili efektów gore, dobra jest też charakteryzacja nielicznych pojawiających się w filmie zombie. Muzyka podobała mi się, kiedy trzeba byłą dynamiczna, a kiedy trzeba subtelna. Minusy - gra niektórych aktorów oraz pewne dłużyzny w pierwszej połowie filmu, oraz słabe "posklejanie" poszczególnych elementów fabuły.
7,5/10
Wg. mnie film jest całkiem dobry - fabuła dość ciekawa, mimo że częste przestoje akcji są ale idzie znieść - dużym plusem wg.mnie jest wielowątkowość, uwielbiam to zawsze, efekty całkiem przyzwoite - ogółem średniak z wyższej półki raczej... 6/10.
_________________ DAWAĆ BANANA DO CHUJA PANA
"robię chlew tylko gdy przychodzę do chlewu"
- Szaleniec
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville