Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
UNNAMABLE - Jean-Paul Ouellette - 1988
Autor Wiadomość
Sabbath 
V.I.P.

Wysłany: Sob 11 Lut, 2006   UNNAMABLE - Jean-Paul Ouellette - 1988

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=715

Zapraszamy do dyskusji.

LdF 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 04 Kwi, 2008   

Poza wszelkimi minusami takimi jak niesamowita niekonsekwencja w kreowaniu świata przedstawionego ( zachowania potwora, bohaterów) film ma jednak klimat lat 80. Z całym jego kiczem, sztucznoscią, i ogólnym badziewiem królującym w tamtych czasach. Ja tak bardzo lubię ten klimat... że nie przeszkadzało mi to w ogladaniu. Jednak trzeźwe spojrzenie nakzuje przestrzec przed tym filmem bardziej wybrednych kinomanów.Sa smaczki dla fanów Lovecrafta takie jak dzieło Abdula al-Hazreda.I człowiek majacy genetyczne skłonności do jego odbierania ( po wuju czy dziadku) czyli to wszystko co w prozie Lovecrafta jest standardowym motywem. Nie ma krwawych scen, "klasycznie" jest pokazana tylko twarz ofiary.J aodbieram go podobnie jak Trupiogłowego tyle , że tam chciano na poważnie a tu nie a efekt jest ten sam, czyli jest w śmiesznie.Nawiazując do recenzji w obydwu dziełach można było sobie darowac pokazywanie potwora w całej krasie (choć tu wygladał on o niebo lepiej , tej twarzy goryla z Trupiogłowego to chyba nic nie przebije).

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu