Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
JU-ON (tv version) - Takashi Shimizu - 2000
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Sob 11 Lut, 2006   JU-ON (tv version) - Takashi Shimizu - 2000

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=262

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

Asdark 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Sro 15 Lut, 2006   

jedno pytanie: skąd można miec tą wersje filmu?

MauZ 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Sro 17 Sty, 2007   

Asdark napisał/a:
jedno pytanie: skąd można miec tą wersje filmu?

z takiego jednego programu co ma zwierzątko w ikonce :D
ja obejrzałem film i bo seansie czuje delikatny niedosyt... niby to Klątwa pełną gembą, ale coś jest nie tak... teraz już wiem co hehe :D można powiedzieć, że serie oglądałem od końca (najpierw amerykańską wersje, później japońską 2 kinową, 1 japońską kinową, 2 japońską telewizyjną i na końcu 1 japońską telewizyjną)... nie radze nikomu oglądać tej seri w takiej kolejności :) po prostu niektóre motywy będziemy znać z późniejszych części i nie będą stanowiły żadnego zaskoczenia... oczywiście dostajemy tu wszystko co może kojarzyć się nam z serią Ju-On (tylko jakoś brak takich zaskakujących, szokujących i pomysłowych histori znanych z późniejszych części... no ale to przecież sam początek :) )
mimo wszystko jako fan seri daje 8\10, bo gdyby nie część pierwsza nie byłoby 3 pozostałych filmów, które oceniam maxymalnie wysoko ;)

Garnet 
W agonii

Wysłany: Sob 17 Lut, 2007   

o ile wersje kinowe (jap) sa juz b. dobrymi filmami, to imho wersje tv sa jeszcze lepsze:]
tak swietnie rozwijajacej sie atmosfery grozy nie spotyka sie czesto:)
a ze wersje tv byly wczesniej,to imho im nalezy sie wiekszy szacuneczek,tym bardziej,ze naklad na efekty specjalne wynosil tu tylko 200 jenow :]

polecam! :)

<heh..i ten obraz filmu-wiadomo film jest jakosci kasety vhs..co imho dodaje jeszcze bardziej charakteru filmowi>

Mariusz_Myszka 
Zainfekowany

Wysłany: Pon 28 Maj, 2007   

Jak dla mnie najlepsza część serii. Tutaj te zjawy naprawdę straszą, a w ostatnich dwóch amerykańskich kinówkach śmieszą.
His words are not my own "

Wendy 
Żywy trup

Wysłany: Sro 24 Wrz, 2008   

Zdecydowanie jeśli chodzi o wersje tv i wersje kinową (?) (jap.) to ta pierwsza jest lepsza.
Bardziej straszy, ma lepszy, bardziej chory i niesamowity klimat, Kayako lepiej wygląda, miałczenie Toshio wywołuje ciary na plecach :mrgreen:
No i tu naprawdę... klątwa dosięgnie każdego... czasem nawet nie wiadomo dlaczego ;-) (moze sie nie skupiałam, ale po prostu nie zajarzyłam co dana postać miała z domem wspólnego)
8,7/10

Rafał Kuleta 
Żywy trup

Wysłany: Sro 24 Wrz, 2008   

Widziałem w oryginale, bez napisów, w domu o zaciemnianych oknach na peryferiach, w grudniową noc, sam - jedno z najpiękniejszych przeżyć w moim życiu :devil:

http://polskihorror.pl/scen3.html

slanty 
W agonii

Wysłany: Pon 24 Lis, 2008   

Dla mnie absolutna bomba. Bardzo mi się podobał. Toshio zdecydowanie wywołuje ciary na plerach, nawet je miałem podczas projekcji. Zrealizowany świetnie jak dla mnie, lubię tego typu straszaki z japonii. Dobry scenariusz, świetna gra, przerażające postacie, no polecam każdemu bo to pozycja obowiązkowa. 9/10...

:freddy:

Przemo 
Żywy trup

Wysłany: Sro 17 Gru, 2008   

Dokładnie, prawdziwa bomba!
Najmocniejszym punktem filmu jest ścieżka dźwiękowa! Zapewniła mi kilkukrotnie nagłe skoki adrenaliny! Klimat jest świetny, czuć że zaraz coś się stanie, oczekiwanie na jump scene czasem bardziej mnie wyciskało niż właśnie sam jump :grin: Widać, że jest to pozycja niskobudżetowa - to jest chyba najlepsze, bo stanowi dowód, iż wystarczy dobry pomysł oraz talent, żeby nakręcić horror z prawdziwego zdarzenia! Ju On jest najlepszym przykładem. Na prawdę mocna ekipa nakręciła ten film :czaszka: :candyman: :czaszka:

Golem 
W agonii

Wysłany: Sro 17 Gru, 2008   

Jest ok. Klimat filmu jest taki jak byc powinien. Samo straszenie ok choc wersje tv ogladalem pozniej niz kinowki japonskie. Wersja TV lepsza niz kinowka tyle ze juz przez kinowki przyzwyczailem sie do sposobow straszenia i kinowka jako pierwsza wieksze na mnie wrazenie zrobila.

Ogolnie bardzo dobry film i jednak warto najpierw wlasnie TV wersje zobaczyc a pozniej kinowki zeby je prawdziwie docenic.

7,5/10 powinno byc ocena na jaka zasluguje ta wlasnie Ju-On.

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu