Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
DARK HALF - George A. Romero - 1993
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Czw 09 Lut, 2006   DARK HALF - George A. Romero - 1993

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=54

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

Raq 
Moderator

Wysłany: Sro 05 Lip, 2006   

Typowy średniak chociaż raczej na+ niż na -.......historia jak dla mnie troszkę banalna .....wątek z tym bliźniakiem z mózgu można by ładnie rozbudować w inny sposób.....bardzo łatwo domyślec się co stanie się dalej.......niby ok ale jednak nic nadzwyczajnego jak dla mnie to 7-/10

Through the magic of future past the magician longs to see, one chants out between two worlds, fire, walk with me.

SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Wto 07 Lis, 2006   

+ bardzo dobre aktorstwo
+ oryginalna fabuła
+ końcówka z ptakami
+ w sumie gdyby wywalic z niego horrorowy akcent to byłby z tego niezły thriller

- mało napięcia
- brak mocniejszych scen
- za długi
- za nudny
- nierówny klimatycznie

6/10, film można obejżec, ale niestety trzeba uzbroic się w cierpliwość, a gdyby wycieto z neigo pół godziny naprawde zbędnych scen to mogłoby byc nawet oczko wyżej

LdF 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 12 Mar, 2008   

A mnie film przypadł do gustu. Wciagnął mnie i uważam , że nie było przestojów a atmosfera zagęszczała sie w trakcie trwania filmu i osaczała nas na równi z głównym bohaterem. Kilka scen było bardzo dobrych właśnie wspomniana z ptakami ( ale w moim odczuciu lepsza była ta z początku filmu), czy również z początku motyw z tygrysami i padaczka młodego Starka. Ogólnie lubię gdy pisarze , bibliofile czy inne "pismaki" sa bohaterami opowieści. Ja ze swojej strony oceniam film na 7 i wydaje mi się , że jest to jeden z lepszych przekładów prozy-grozy Kinga na język kina.

Wendy 
Żywy trup

Wysłany: Czw 07 Maj, 2009   

Poprawnie zrealizowana ekranizacja prozy. Książkę przeczytałam na krótko przed seansem, no i uważam że film się obronił. Było parę nieścisłości, różnic, ale nie wypłynęły one na fabułę znacząco. Romero nie zepsuł historii napisanej przez Kinga, a że książka nie jest idealna o ma u mnie 7/10, to film dostanie 6/10.

scheva 
W agonii

Wysłany: Sob 13 Lut, 2010   

ciekawa fabuła, film trzyma w napięciu choć grozy w nim nie za wiele; przyjemnie się go ogląda 8/10

OskarOskar 
Świeże mięso

Wysłany: Czw 25 Lut, 2010   

oglądając film nie wiedziałem zupełnie o czym będzie więc myslałem, że rozwinie się troche inaczej wsumie nie wiem czego oczekiwałem ale mam lekki niedosyt po tym filmie. Szczególnie po prologu który moim zdaniem jest genialny i to jedna z najlepszych rzeczy z gatunku grozy jakie ogladalem aż mnie ciarki przeszły jak mu łeb otworzyli no i te ptaki. Myslałem, że to będzie coś w stylu Cronenberga. Pózniej nie jest zle a nawet bardzo przyzwoicie ale oczekiwalem czegos innego. 7/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu