Wiek: 22 Dołączył: 19 Mar 2006 Posty: 1153 Skąd: Leszczyny
Wysłany: Sro 05 Lip, 2006
Typowy średniak chociaż raczej na+ niż na -.......historia jak dla mnie troszkę banalna .....wątek z tym bliźniakiem z mózgu można by ładnie rozbudować w inny sposób.....bardzo łatwo domyślec się co stanie się dalej.......niby ok ale jednak nic nadzwyczajnego jak dla mnie to 7-/10
_________________ We are eternal all this pain is an illusion....
Through the magic of future past the magician longs to see, one chants out between two worlds, fire, walk with me.
+ bardzo dobre aktorstwo
+ oryginalna fabuła
+ końcówka z ptakami
+ w sumie gdyby wywalic z niego horrorowy akcent to byłby z tego niezły thriller
- mało napięcia
- brak mocniejszych scen
- za długi
- za nudny
- nierówny klimatycznie
6/10, film można obejżec, ale niestety trzeba uzbroic się w cierpliwość, a gdyby wycieto z neigo pół godziny naprawde zbędnych scen to mogłoby byc nawet oczko wyżej
A mnie film przypadł do gustu. Wciagnął mnie i uważam , że nie było przestojów a atmosfera zagęszczała sie w trakcie trwania filmu i osaczała nas na równi z głównym bohaterem. Kilka scen było bardzo dobrych właśnie wspomniana z ptakami ( ale w moim odczuciu lepsza była ta z początku filmu), czy również z początku motyw z tygrysami i padaczka młodego Starka. Ogólnie lubię gdy pisarze , bibliofile czy inne "pismaki" sa bohaterami opowieści. Ja ze swojej strony oceniam film na 7 i wydaje mi się , że jest to jeden z lepszych przekładów prozy-grozy Kinga na język kina.
_________________ Jestem tak dobrym kochankiem, ponieważ dużo ćwiczę sam.
Poprawnie zrealizowana ekranizacja prozy. Książkę przeczytałam na krótko przed seansem, no i uważam że film się obronił. Było parę nieścisłości, różnic, ale nie wypłynęły one na fabułę znacząco. Romero nie zepsuł historii napisanej przez Kinga, a że książka nie jest idealna o ma u mnie 7/10, to film dostanie 6/10.
_________________ ... a kiedy rozum śpi, budzą się potwory
oglądając film nie wiedziałem zupełnie o czym będzie więc myslałem, że rozwinie się troche inaczej wsumie nie wiem czego oczekiwałem ale mam lekki niedosyt po tym filmie. Szczególnie po prologu który moim zdaniem jest genialny i to jedna z najlepszych rzeczy z gatunku grozy jakie ogladalem aż mnie ciarki przeszły jak mu łeb otworzyli no i te ptaki. Myslałem, że to będzie coś w stylu Cronenberga. Pózniej nie jest zle a nawet bardzo przyzwoicie ale oczekiwalem czegos innego. 7/10
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville