Film szczególnie na początku jest bardzo tajemniczy i trzyma w napięciu, później przeradza się w masową walkę z mrówkami - mamy tu doczynienia ze zbiorowym bohaterem
Był to okres obaw amerykańskiego społeczeństwa w związku z testami energii jądrowej. Nie dziwi fakt, że reżyser podchwycił ducha czasu tworząc taki film. Osobiście jeśli żyłbym w tamtym okresie napewno bym podskoczył na kinowym fotelu widząc taką mrówkę - efekty specjalne stoją na naprawde bardzo wysokim poziomie, oczywiście jak na tamte lata
Reasumując polecam, polecam i jeszcze raz polecam ! Jest to jeden z najlepszych monster movies
_________________ "Father, yes son, I want to kill you"
Wiek: 66 Dołączył: 12 Maj 2006 Posty: 479 Skąd: spod Napleta
Wysłany: Sro 13 Cze, 2007
Ostatnio mam "faze" na takie filmy...
Obejrzałem Them! i mi sie podobało, ale wg mnie troche przydługi jest środek filmu, gdy juz wiedzą o co chodzi i tylko szukają sposobu aby zgładzić mrówki... jak dla mnie, to trochę za duzo tu gadania, ale oprócz tego jest OK.
dobrze stopniowane napiecie przed pierwszym pokazaniem sie stwora...
same mrówki tez bardzo klawo się prezentują, i podobnie jak przedmówca, na pewno bałbym sie gdybym obejrzał film w dniu premiery
Film ma fajny klimat, ale trochę drażnią odgłosy mrówek...
Zakonczenie całkiem Ok i takie symboliczne ,..7/10
Film ciekawy:) Tajemniczy dość , zapowiadajacy sie dobry z początku
Bardzo dobra muzyka w filmie! Przedstawienie mrówek tez jest świetne , wymagalo to niezlego pomysłu i efektów jak na te czasy. Fajnie się ogląda , leciutko w niektorych momentach moze powiewa nudą , chyba to dlatego ,ze mrówki zrobily malo mordów ( przynajmiej ja tak oceniam ) , stanowczo za mało . Spodziwalem sie nieco więcej hehe
Ale polecam , bo to dobry monster horror . 6/10
_________________ To co jest w cenie ? Nigdy za pieniądze.
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville