Świetna kontynuacja .........świetna muzyka, w tym filmie wszystko jest swietne,9/10
taaa ty też jesteś świetny z tymi twoimi komentarzami, łatwo da się zauwazyć, ze ostatnio nieźle idziesz na ilość, a nie na jakość, ale pilnuj się lepiej, bo jestes bacznie obserwowany - admin
Godna kontynacja Omena. W prawdzie film jest slabszy od 'jedynki' w kazdym elemencie ale oglada sie go bardzo dobrze. Mroczny klimata i muzyke w kazdym razie zachowal. Nastolatek Damien juz tak nie straszyl jak dzieciak i generalnie jego zachowanie nie wzbudzilo u mnie jakichs wiekszych emocji. Ot dorastajacy synek Diabua
Film godny i napewno warto obezjec.
8/10
_________________ The Brain - "Gdy mózg jest głodny zaczyna się HORROR"
Wysłany: Nie 26 Lut, 2006
Bardzo fajny filmik, a muzyka no cudeńko. Gorszy od jedynki no ale tez bardzo fajny i wciągający. moja ocena 8/10. Byloby 9/10 ale nie podobal mi sie fakt ze Damien nie wiedział ze jest antychrystem
Dla mnie te filmy to poprostu klasyki ( nie wliczam 3 i 4, bo były o wiele gorsze od 2 wcześniejszych moim zdaniem ). Oglądałam je pierwszy raz w wieku może 6 lat i oglądam je do tej pory, kiedy tylko są w TV. Wspaniała muzyka, wspaniała gra aktorska, klimat, dają to co potrzebne jest w horrorze. 2 dla mnie jest tak samo dobra jak i jedynka, sceny są mocne, świetnie dobrane utwory, które w pełni współgrają z obrazem na ekranie . Jednym słowem, każdy maniak powinien to obejrzec Dla mnie ocena 10/10 ( wiem może troche wysoko, ale mam do "Omena" sentyment)
Omen 2 : Damien to swietna kontynuacji doskonalej pierwszej czesci,Damien juz nie straszy tak jak w jedynce,ale i tak film jest bardzo dobry.Moze jest troche minusow,ale sa one drobne .8/10
Swietna kontynuacja. Zresztą cała trylogia dobrze wyszła. Nie liczę 4 częsci bo w sumie nie mam pojęcia po co ją zrobiono
Kapitalna muzyka, Damien już starszy. Super film
_________________ "Człowiek nie wie, dokąd zmierza, dopóki nie
uświadomi sobie, gdzie był." - R.McCammon
Wysłany: Pią 12 Maj, 2006
A mnie się film nie podobał. Powtórzono poprostu schemat z części pierwszej, tyle, że Damien był starszy. Jak zwykle wybił swoich wrogów i pod koniec zbliżenie na jego twarz.
Mi się film specjalnie nie podobał.
[ Dodano: Pią 12 Maj, 2006 ]
Może dlatego, że nie przepadam za tego typu religijną tematyką, szatanem itd.
_________________ "Przed nami bitwa. Nie będzie z niej ani pieniędzy, ani sławy... pójdziesz ze mną?"
"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."
"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"
film napeno gorszyod jedynki i napewno lepszy od trojki dosyc straszy, niezla rola Damiena, fajna muzyka, dosc interesujaca fabula.. No nie powiem, jako jeden z nielicznych seuqeli wypada znosnie
_________________ This is not a revenge, this is a punishment....
Wysłany: Sro 24 Maj, 2006
Postać Damiena w tej czesci filmu jest dla mnie mniej "diaboliczna" Bądź co bądź, bardzo sprytnie pojawienie się w Omenie brata Thorna, Richarda, nie jest to naciagany sequel jak bywa w innych produkcjach, rezyser doskonale "gra" emocjami widzów, bo gdy juz doktorek dowiedział się prawdy o Damienie, umiera w spektakularny sposób 7/10
Bardzo dobra kontynuacja. Nie jest taki dobry jak pierwsza część, ale mimo wszystko wciąga. Świetny klimat i muzyka. Bądź co bądź ten film wciąga. Choć przyznam, że spodziewałem się lepszej końcówki, ale mimo to film mi się bardzo spodobał. Uważam, że jest udaną kontynuacją, ale ma małe minusy. Ja daję filmowi ocenę 8/10.
Całkiem fajny i udany sequel, ale gorszy od cz.1. Jest wiecej strasznejszych scen, muzyka nadal stoi na wysokim poziomie. Prktycznie 2 jest bardzo podobna do filmu Donerra więc oglądajac miameł wrażenie, że to już gdzieś było. Mimo tego film jest udany i polecam 7.5/10.
Świetna odsłona. Rownie dobry jak czesc pierwsza. Dobry klimat, dobra akcja w windzie , i ten kruk jeszcze. Wszystko razem sie ciekawie rusyje. Szkoda , ze ogladalem ten film 8 lat temu , musze odświeżyć kiedyś. 7.5/10
_________________ To co jest w cenie ? Nigdy za pieniądze.
Z tą serią to jak ze 'Szczękami'. Jedynka wyraźnie wyrasta ponad głowę, dwójka znośna co najwyżej a reszta zupełnie dołuje. Dalsze przygody dziecka Diabła jeszcze ogląda się z uwagą ale gdyby tak twórcy pokusili się na jakieś surrealistyczne pomysły zamiast ciągnąć te fantasy z diabłem z taką powagą to byłoby ciekawiej. Jeszcze zależałoby co to za pomysły by były. Ale tak ogólnie to niezłe jest, trzyma klimacior. Widać jednak, że oś fabularna z poprzednika był tu inspiracją twórców przy scenariuszu.
Jedynka wyraźnie wyrasta ponad głowę, dwójka znośna co najwyżej a reszta zupełnie dołuje.
Dokladnie tak !!! Nie rozumiem tych wszystkich zachwytow bo film jest ledwo znosny (choc i tak lepszy od kolejnych czesci/koszmarkow z tej serii) !!! Jak dla mnie wylacznie dla fanow serii !!! 5/10
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville