Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
OMEN 2 - DAMIEN - Don Taylor - 1978
Autor Wiadomość
adach 
Redaktor

Wysłany: Nie 12 Lut, 2006   OMEN 2 - DAMIEN - Don Taylor - 1978

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=343

Zapraszamy do dyskusji o tym filmie.

Adach

wave98 
W stanie rozkładu

Wysłany: Czw 23 Lut, 2006   

Świetna kontynuacja .........świetna muzyka, w tym filmie wszystko jest swietne,9/10

taaa ty też jesteś świetny z tymi twoimi komentarzami, łatwo da się zauwazyć, ze ostatnio nieźle idziesz na ilość, a nie na jakość, ale pilnuj się lepiej, bo jestes bacznie obserwowany - admin

Snejk 
Żywy trup

Wysłany: Sob 25 Lut, 2006   

Godna kontynacja Omena. W prawdzie film jest slabszy od 'jedynki' w kazdym elemencie ale oglada sie go bardzo dobrze. Mroczny klimata i muzyke w kazdym razie zachowal. Nastolatek Damien juz tak nie straszyl jak dzieciak i generalnie jego zachowanie nie wzbudzilo u mnie jakichs wiekszych emocji. Ot dorastajacy synek Diabua :mrgreen:
Film godny i napewno warto obezjec.
8/10

Igrek5 
W agonii

Wysłany: Nie 26 Lut, 2006   

Bardzo fajny filmik, a muzyka no cudeńko. Gorszy od jedynki no ale tez bardzo fajny i wciągający. moja ocena 8/10. Byloby 9/10 ale nie podobal mi sie fakt ze Damien nie wiedział ze jest antychrystem :(

Ryba 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 04 Mar, 2006   

Dla mnie te filmy to poprostu klasyki ( nie wliczam 3 i 4, bo były o wiele gorsze od 2 wcześniejszych moim zdaniem ). Oglądałam je pierwszy raz w wieku może 6 lat i oglądam je do tej pory, kiedy tylko są w TV. Wspaniała muzyka, wspaniała gra aktorska, klimat, dają to co potrzebne jest w horrorze. 2 dla mnie jest tak samo dobra jak i jedynka, sceny są mocne, świetnie dobrane utwory, które w pełni współgrają z obrazem na ekranie :wink: . Jednym słowem, każdy maniak powinien to obejrzec :mrgreen: Dla mnie ocena 10/10 ( wiem może troche wysoko, ale mam do "Omena" sentyment) :devil:

Piotrek 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 10 Mar, 2006   

Omen 2 : Damien to swietna kontynuacji doskonalej pierwszej czesci,Damien juz nie straszy tak jak w jedynce,ale i tak film jest bardzo dobry.Moze jest troche minusow,ale sa one drobne .8/10

bartix3 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Swietna kontynuacja. Zresztą cała trylogia dobrze wyszła. Nie liczę 4 częsci bo w sumie nie mam pojęcia po co ją zrobiono :x
Kapitalna muzyka, Damien już starszy. Super film

dux 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

A mnie się film nie podobał. Powtórzono poprostu schemat z części pierwszej, tyle, że Damien był starszy. Jak zwykle wybił swoich wrogów i pod koniec zbliżenie na jego twarz.
Mi się film specjalnie nie podobał.

[ Dodano: Pią 12 Maj, 2006 ]
Może dlatego, że nie przepadam za tego typu religijną tematyką, szatanem itd.

"Emptiness isn't misery. It's the beginning of something new."

"Jump as many times as you want... I'll jump too, and catch you"

jahbimba 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 13 Maj, 2006   

film napeno gorszyod jedynki i napewno lepszy od trojki :) dosyc straszy, niezla rola Damiena, fajna muzyka, dosc interesujaca fabula.. No nie powiem, jako jeden z nielicznych seuqeli wypada znosnie :)

Kuba_90 
Zainfekowany

Wysłany: Sro 24 Maj, 2006   

Postać Damiena w tej czesci filmu jest dla mnie mniej "diaboliczna" Bądź co bądź, bardzo sprytnie pojawienie się w Omenie brata Thorna, Richarda, nie jest to naciagany sequel jak bywa w innych produkcjach, rezyser doskonale "gra" emocjami widzów, bo gdy juz doktorek dowiedział się prawdy o Damienie, umiera w spektakularny sposób :) 7/10

Jason Krueger 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 03 Sie, 2006   

Bardzo dobra kontynuacja. Nie jest taki dobry jak pierwsza część, ale mimo wszystko wciąga. Świetny klimat i muzyka. Bądź co bądź ten film wciąga. Choć przyznam, że spodziewałem się lepszej końcówki, ale mimo to film mi się bardzo spodobał. Uważam, że jest udaną kontynuacją, ale ma małe minusy. Ja daję filmowi ocenę 8/10.

Scarecrow 
W agonii

Wysłany: Sro 29 Sie, 2007   

Całkiem fajny i udany sequel, ale gorszy od cz.1. Jest wiecej strasznejszych scen, muzyka nadal stoi na wysokim poziomie. Prktycznie 2 jest bardzo podobna do filmu Donerra więc oglądajac miameł wrażenie, że to już gdzieś było. Mimo tego film jest udany i polecam 7.5/10.

NESTOR_WUTANG 
Powstały z martwych

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Czw 14 Lut, 2008   

Świetna odsłona. Rownie dobry jak czesc pierwsza. Dobry klimat, dobra akcja w windzie :fire: , i ten kruk jeszcze. Wszystko razem sie ciekawie rusyje. Szkoda , ze ogladalem ten film 8 lat temu :neutral: , musze odświeżyć kiedyś. 7.5/10

Joe Chip 
Żywy trup

Wysłany: Pon 22 Gru, 2008   

Z tą serią to jak ze 'Szczękami'. Jedynka wyraźnie wyrasta ponad głowę, dwójka znośna co najwyżej a reszta zupełnie dołuje. Dalsze przygody dziecka Diabła jeszcze ogląda się z uwagą ale gdyby tak twórcy pokusili się na jakieś surrealistyczne pomysły zamiast ciągnąć te fantasy z diabłem z taką powagą to byłoby ciekawiej. Jeszcze zależałoby co to za pomysły by były. ;-) Ale tak ogólnie to niezłe jest, trzyma klimacior. Widać jednak, że oś fabularna z poprzednika był tu inspiracją twórców przy scenariuszu.

RUTEK 
Powstały z martwych

Wysłany: Sob 27 Gru, 2008   

Joe Chip napisał/a:
Jedynka wyraźnie wyrasta ponad głowę, dwójka znośna co najwyżej a reszta zupełnie dołuje.

Dokladnie tak !!! Nie rozumiem tych wszystkich zachwytow bo film jest ledwo znosny (choc i tak lepszy od kolejnych czesci/koszmarkow z tej serii) !!! Jak dla mnie wylacznie dla fanow serii !!! 5/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu