No chopki dzisiaj o 21:30 na TV 4 bÄdzie wyĹwietlany sobie Obcy.. nie wiem jak wy ale ja bÄde oglÄ daĹ, mimo Ĺźe mam go na pĹycie od ponad roku ale jeszcze nie oglÄ daĹem. W TV jakiĹ taki lepszy klimacik jest niĹź jak sie oglÄ da na kompie. To wszystko
Wysłany: Czw 15 Sty, 2004
U mnie jest odwrotnie na kompie lepszy klimacik, podaruje sobie raczej dziĹ tego Obcego , chociaĹź uwielbiam caĹÄ serie. WidziaĹem go setki razy film genialny ,
WidzieliĹcie Director's Cut?? mam teĹź taki dokumencik Alien Legacy (making the Alien ) polecam
(dziĹ w TVN 7 jest Little Shop of Horrors o 23 ciekawe poĹÄ czenie komedi z horrorkiem)
_________________ I Have Such Sights to Show You !
Jak sie nie pĹaciĹo to Odcieli !!!!!!
w kablĂłwkowych ofertach kanaĹ jest napewno
Obcego rocznie kilka razy puszczajÄ w Tv na róşnych kanaĹach, wszystkie czÄĹci , ale najczÄĹciej jedynke wĹaĹnie , teraz pewnie poleci caĹa seria co 2 tygodnie 2 3 i 4
a jakoĹ ucichĹo o planach 5 , moze jednak powstanie , miejmy nadziejÄ
_________________ I Have Such Sights to Show You !
Scud Gość
Ja wĹaĹnie go oglÄ dam... chociaĹź juĹź to robie chyba pozaz 1000 ale nadal ten film ma w sobie coĹ co mnie przyciÄ ga... OBCY RULEZ
Calamity Gość
Wysłany: Wto 20 Sty, 2004
Obcy to jedna z najlepszych serii. Ma wszystko co potrzebne: klimat, akcjÄ i ciekawe postacie. Po prostu ponadczasowa i z takim samym zapaĹem oglÄ da siÄ jÄ teraz jak kilka lat temu. Nie mĂłwiÄ c juĹź o tym, Ĺźe sam obcy jest chyba jednym z najciekawszych potworkĂłw w dziejach kina.
KrÄcÄ teraz filmik Alien vs. Predator i juz nie mogÄ siÄ doczekaÄ. MoĹźe byÄ z tego coĹ fajnego. GraĹ tam bedzie m.in. Lance Henriksen znany jako Bishop z obcego wĹaĹnie, ale tym razem o ile siÄ nie mylÄ bedzie graĹ czlowieka. Arnie niestety nie przyjÄ Ĺ propozycji udziaĹu w tym filmie, ale moĹźe to i dobrze bo w koĹcu ma on juĹź swoje lata.
Wysłany: Sro 21 Sty, 2004
Obcy, jeden z moich ulubionych filmĂłw, prawdziwy majstersztyk kina s-f/horror.
Moja ocena:9/10
Wolf Gość
Wysłany: Sro 21 Sty, 2004
Jest Ĺroda 32:54, o 00:30 leci 2 Obcego, jak by to kogo interesowaĹo . Dzisiaj (Czwartek) jeszcze raz leci o 21:30. 9Nowy zapis) Jest Czwartek a ja oglÄ dam ten film po raz 2, i wydaje mi Ĺie Ĺźe jedna scena jest wyciÄta(mmmarines znaleĹşli w statku jeszcze 2 dziaĹka), pamiÄtam tÄ scene bo Hicks mĂłwi do Ripley kiedy koĹczy sie amunicja w dziaĹkach -ide tam- w 1 dziaĹku jest 0 amunicji a w 2 jest 10, tych scen brakuje a ja dobrze je pamiÄtam....
Wysłany: Pon 07 Mar, 2005
W dwĂłjce z obcych zrobili bezmĂłzgie miÄso armatnie, ale film byĹ i tak dobry. Jestem fanem Obcego i Predatora. WidziaĹem filmy i graĹem w gierki. Powiem jedno. "Alien versus Predator" to spieprzyli, choÄ mieli kasÄ na coĹ dobrego, a tak na to fani czekali, a komiks natomiast byĹ ok. Mogli po prostu zrobiÄ adaptacjÄ. Obcy 1 - kultowy i scena z wyjĹciem larwy z klaty to jest to. Szkoda Ĺźe nie zakoĹczyli tak jak chciaĹ reĹźyser czyli Obcy wygrywa i leci w kierunku Ziemi. Obcy 4 juĹź wielu osobom siÄ nie podobaĹ. Mi siÄ podobala praca zespoĹowa AlienĂłw hi hie KolegÄ rozwalili, Ĺźeby siÄ wydostaÄ a to nicponie. A motyw z Replay w 4 to juz troszkÄ kiczowaty nie sÄ dzicie ?
A motyw z Replay w 4 to juz troszkÄ kiczowaty nie sÄ dzicie ?
sÄ dze, ze zupeĹnie nie, dobry pomysĹ i nie ma w tym nic kiczowatego
a jezeli chodzi o filmy, to seria Alien nie ma sobie rĂłwnych w kategorii horror Sci-Fi, no moze tylko The Thing Carpentera moze siÄ z niektĂłrymi czÄsciami rĂłwnaÄ
moja ulubionÄ czÄsciÄ serii jest Aliens Jamesa Camerona, zresztÄ to jeden z najlepszych filmĂłw jakie widziaĹem - 10/10, dalej na drugim miejscu Alien Ridleya Scotta oraz egzekwo na 3 miejscu Alien 3 i Alien: Ressurection
kapitalna seria
Alien - jedynka rzÄ dzi za pomysĹ i "zgrzebnoĹÄ" - wreszcie caĹa aparatura wiarygodnie wyglÄ da na uĹźywanÄ , trochÄ podniszczonÄ , a nie jak te "lakierki" z bĹyskajÄ cymi ĹwiateĹkami w filmach sf, Aliens rzÄ dzÄ ze wzglÄdu na akcjÄ i niezmarnowanie pomysĹu pierwszego filmu, trĂłjka sĹaba, czwĂłrka - hm. PomysĹ z klonem trochÄ sucks, jednak klimat Jeuneta wynagradza to. OgĂłlnie - chyba najlepsza ze znanych mi serii horrorowych
Ja i tak zdecydowanie bardziej polecam ogladanie wersji rezyserskich. SzczegĂłlnie w przypadku 3 czesci film duzo zyskuje. Aliens rezyserski takze jest lepszy od normalnego choc wydawalo mi sie to niemozliwe. Pomysl z klonowaniem Ripley w 4 jest calkiem dobry, mniej juz podszedl mi motyw z "synalkiem" Ripley... Dla mnie jedna z najlepszych serii wogĂłle - nie tylko sf lub horror: dla mnie kolejnosc taka - Aliens 10/10, Alien 9/10, Alien 3 9/10, Alien 4 8/10. MĂłwie o Dir Cutach. Pozdrawiam.
_________________ Chester Copperpot, Chester Copperpot!! Don't you see, don't you realize?!! He was a pro, he never made it this far!!
Klimat zaleĹźy od wielkoĹci kineskopu i sprzÄtu grajÄ cego jak ktoĹ ma przynajmniej 32 calowy telewizorek i fajne kolumienki to robi klimat bo 14 calowy to nic ciekawego
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville