Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ALIEN - Ridley Scott - 1979
Autor Wiadomość
Trybek 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 15 Sty, 2004   ALIEN - Ridley Scott - 1979

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=5

No chopki dzisiaj o 21:30 na TV 4 będzie wyświetlany sobie Obcy.. nie wiem jak wy ale ja będe oglądał, mimo że mam go na płycie od ponad roku ale jeszcze nie oglądałem. W TV jakiś taki lepszy klimacik jest niż jak sie ogląda na kompie. To wszystko :)

Dżuma
W stanie rozkładu

Wysłany: Czw 15 Sty, 2004   

U mnie jest odwrotnie :P na kompie lepszy klimacik, podaruje sobie raczej dziś tego Obcego , chociaż uwielbiam całą serie. Widziałem go setki razy :) film genialny ,

Widzieliście Director's Cut?? mam też taki dokumencik Alien Legacy (making the Alien ) polecam :D

(dziś w TVN 7 jest Little Shop of Horrors o 23 ciekawe połączenie komedi z horrorkiem)

Trybek 
Zainfekowany

Chetnie był oglądną ale niestety nie mam TVN 7 :( ale pamiętam że kiedyś miałem tylko tera nie pamiętam czemu już go nie mam :P

Dżuma
W stanie rozkładu

Jak sie nie płaciło to Odcieli !!!!!! :P
w kablówkowych ofertach kanał jest napewno
Obcego rocznie kilka razy puszczają w Tv na różnych kanałach, wszystkie części , ale najczęściej jedynke właśnie , teraz pewnie poleci cała seria co 2 tygodnie 2 3 i 4
a jakoś ucichło o planach 5 , moze jednak powstanie , miejmy nadzieję :)

Scud
Gość

Ja właśnie go oglądam... chociaż już to robie chyba pozaz 1000 ale nadal ten film ma w sobie coś co mnie przyciąga... OBCY RULEZ :D

Calamity
Gość
Wysłany: Wto 20 Sty, 2004   

Obcy to jedna z najlepszych serii. Ma wszystko co potrzebne: klimat, akcję i ciekawe postacie. Po prostu ponadczasowa i z takim samym zapałem ogląda się ją teraz jak kilka lat temu. Nie mówiąc już o tym, że sam obcy jest chyba jednym z najciekawszych potworków w dziejach kina.
Kręcą teraz filmik Alien vs. Predator i juz nie mogę się doczekać. Może być z tego coś fajnego. Grał tam bedzie m.in. Lance Henriksen znany jako Bishop z obcego właśnie, ale tym razem o ile się nie mylę bedzie grał czlowieka. Arnie niestety nie przyjął propozycji udziału w tym filmie, ale może to i dobrze bo w końcu ma on już swoje lata.

Flaco 
Żywy trup

Wysłany: Sro 21 Sty, 2004   

Obcy, jeden z moich ulubionych filmĂłw, prawdziwy majstersztyk kina s-f/horror.

Moja ocena: 9/10

Wolf
Gość
Wysłany: Sro 21 Sty, 2004   

Jest Środa 32:54, o 00:30 leci 2 Obcego, jak by to kogo interesowało :D . Dzisiaj (Czwartek) jeszcze raz leci o 21:30. 9Nowy zapis) Jest Czwartek a ja oglądam ten film po raz 2, i wydaje mi śie że jedna scena jest wycięta(mmmarines znaleźli w statku jeszcze 2 działka), pamiętam tą scene bo Hicks mówi do Ripley kiedy kończy sie amunicja w działkach -ide tam- w 1 działku jest 0 amunicji a w 2 jest 10, tych scen brakuje a ja dobrze je pamiętam....

Deicide Satanus 
V.I.P.

Wysłany: Czw 29 Lip, 2004   

mi sie jakos cała seria tak sobie podoba :/

Reanimator
V.I.P.

Wysłany: Pią 30 Lip, 2004   

Film spoko tylko troche sie ciagnal momentami, za to dwojeczko to jest to !

zsasz 
Zombie pożeracz mięsa

Wysłany: Pon 07 Mar, 2005   

W dwójce z obcych zrobili bezmózgie mięso armatnie, ale film był i tak dobry. Jestem fanem Obcego i Predatora. Widziałem filmy i grałem w gierki. Powiem jedno. "Alien versus Predator" to spieprzyli, choć mieli kasę na coś dobrego, a tak na to fani czekali, a komiks natomiast był ok. Mogli po prostu zrobić adaptację. Obcy 1 - kultowy i scena z wyjściem larwy z klaty to jest to. Szkoda że nie zakończyli tak jak chciał reżyser czyli Obcy wygrywa i leci w kierunku Ziemi. Obcy 4 już wielu osobom się nie podobał. Mi się podobala praca zespołowa Alienów hi hie Kolegę rozwalili, żeby się wydostać a to nicponie. A motyw z Replay w 4 to juz troszkę kiczowaty nie sądzicie ?

SmołA 
V.I.P.

Wysłany: Wto 08 Mar, 2005   

Cytat:
A motyw z Replay w 4 to juz troszkę kiczowaty nie sądzicie ?

sądze, ze zupełnie nie, dobry pomysł i nie ma w tym nic kiczowatego

a jezeli chodzi o filmy, to seria Alien nie ma sobie równych w kategorii horror Sci-Fi, no moze tylko The Thing Carpentera moze się z niektórymi częsciami równać
moja ulubioną częscią serii jest Aliens Jamesa Camerona, zresztą to jeden z najlepszych filmów jakie widziałem - 10/10, dalej na drugim miejscu Alien Ridleya Scotta oraz egzekwo na 3 miejscu Alien 3 i Alien: Ressurection
kapitalna seria

Kamikadze 
Powstały z martwych

Alien - jedynka rządzi za pomysł i "zgrzebność" - wreszcie cała aparatura wiarygodnie wygląda na używaną, trochę podniszczoną, a nie jak te "lakierki" z błyskającymi światełkami w filmach sf, Aliens rządzą ze względu na akcję i niezmarnowanie pomysłu pierwszego filmu, trójka słaba, czwórka - hm. Pomysł z klonem trochę sucks, jednak klimat Jeuneta wynagradza to. Ogólnie - chyba najlepsza ze znanych mi serii horrorowych :wink:

adamst85 
Powstały z martwych

Ja i tak zdecydowanie bardziej polecam ogladanie wersji rezyserskich. SzczegĂłlnie w przypadku 3 czesci film duzo zyskuje. Aliens rezyserski takze jest lepszy od normalnego choc wydawalo mi sie to niemozliwe. Pomysl z klonowaniem Ripley w 4 jest calkiem dobry, mniej juz podszedl mi motyw z "synalkiem" Ripley... Dla mnie jedna z najlepszych serii wogĂłle - nie tylko sf lub horror: dla mnie kolejnosc taka - Aliens 10/10, Alien 9/10, Alien 3 9/10, Alien 4 8/10. MĂłwie o Dir Cutach. Pozdrawiam.

NASIŁ 
W agonii

Klimat zależy od wielkości kineskopu i sprzętu grającego jak ktoś ma przynajmniej 32 calowy telewizorek i fajne kolumienki to robi klimat bo 14 calowy to nic ciekawego :happymonster:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu