Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
PIRANHA 2 - James Cameron - 1981
Autor Wiadomość
Deicide Satanus 
V.I.P.

Wysłany: Pon 13 Lut, 2006   PIRANHA 2 - James Cameron - 1981

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=395

zapraszam do dyskusji

Snejk 
Żywy trup

Wysłany: Pią 24 Lut, 2006   

Generalnie slabizma. Po dobrej 'jedynce' oczekiwalem czegos rownie dobrego. Nawet pozniejszy tworca Terminatora sie za to zabral :) No ale z kiepskim skutkiem. Caly film jest potwornie nudny, piranie tradycyjnie piszcza, klimatu brak. Denerwowal sposob zabijania przez piranie. Prawie zawsze taki sam, czyli - rybka wyskakuje z wody, leci i gryzie w szyje czlowieka :lol:
Film jako tako ratuje tylko Henriksen, ktorego zawsze lubilem, mimo ze to jego rraczej nienalepsza rola :)
4//10

bartix3 
W stanie rozkładu

Wysłany: Pią 12 Maj, 2006   

Oj, Słaba produkcja. Nie widziałem pierwszej częsci, ale mam nadzieje że jest lepsza od Piranni 2. Przesadzono troche w tym filmie z faktem, iż tytułowe Piranie niczym nasze rodzime bociany - zaczeły latać. No cóż ten film to moim zdaniem raczej klapa.

Podobno planowany jest niebawem remake pierwszej częsci. No cóż oby nie zaczerpnięto niczego głupiego z Piranii 2 to może wyjdzie ciekawy film :P

Dejw17 
W agonii

Wysłany: Pon 18 Cze, 2007   

Wydałem na ten film 5zł :/
Nie mozliwie głupie efekty... Te piranie były sztuczne jak nic... a jak latały...

Ale ogolnie film nie był koszmarny, osobiscie lepiej mi podchodziły sceny bez morderczych ryb :P
Ale daje filmowi 4/10 :)

Nie oglądajcie, nie warto...

Zapraszam na AH :)

Makedonec 
Współpracownik HO

Wysłany: Wto 22 Sty, 2008   

Bardzo słaby film. Fabuła jest oklepana do bólu (atak bestii na nadmorski kurort, odpowiedzialni za bezpieczeństwo ludzie nie chcą zamknąć plaży w obawie utraty zysków etc. etc.), a pomysł z latającymi piraniami wybitnie naciągany. Kolejne wydarzenia są bardzo przewidywalne, praktycznie od poczatku wiadomo kto przeżyje a kto zginie. Jedyne plusy to rola Lance'a Henriksena i niezłe efekty specjalnie Gianetto De Rossiego, oraz jedna z moich ulubioncyh aktorek Carole Davis (zwłaszcza, że większość swej roli odgrywa w skąpym kostiumie lub nawet bez niego :D ). Niestety - grozy tu mniej niż kot napłakał, nie lepiej jest z napieciem i kilmatem.
3/10

LdF 
W stanie rozkładu

Wysłany: Wto 12 Lut, 2008   

Pmietam ten film , latajace piranie che che ( sorry ale to jest to ,co sie z filmu wynosi na długo). Oglądałem za młodu . Nie wiem moze jakby zrobić go w stylu komediowym, czy coś takiego, to zyskał by miano kultowego ( jak np. ED), a tak nic z tego nie wyszło (ale jak one pieknie latały - niczym polski orzeł"Bachleda"-namietnie i do bólu).

ozcar 
W agonii

Wysłany: Sro 13 Lut, 2008   

No słabizna, lichota i dzicz na potęgę... ale jedna scena mi sie podobała... gdy tytułowa pirania wyskakuje ze zwlok i atakuje jedną z postaci.

Ślepy 
Zainfekowany

Wysłany: Czw 14 Lut, 2008   

Bardzo zły film! Ryby mają tu skrzydla, a jak wiadomo ryby skrzydeł nie mają! W dodatku piranie! Ten cały Cameron to zły reżyser! Nic dobrego potem nie nagrał też!

evilmg 
Współpracownik HO

Wysłany: Sob 12 Kwi, 2008   

obdarte z miesa geby, golizna i Lance.. hmm i to chyba na tyle jesli chodzi o plusy.
schematyczne ataki, denerwujacy gogus i NIC SPECJALNEGO.
:czaszka: 4/10 :czaszka:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu