Generalnie slabizma. Po dobrej 'jedynce' oczekiwalem czegos rownie dobrego. Nawet pozniejszy tworca Terminatora sie za to zabral No ale z kiepskim skutkiem. Caly film jest potwornie nudny, piranie tradycyjnie piszcza, klimatu brak. Denerwowal sposob zabijania przez piranie. Prawie zawsze taki sam, czyli - rybka wyskakuje z wody, leci i gryzie w szyje czlowieka
Film jako tako ratuje tylko Henriksen, ktorego zawsze lubilem, mimo ze to jego rraczej nienalepsza rola
4//10
_________________ The Brain - "Gdy mózg jest głodny zaczyna się HORROR"
Oj, Słaba produkcja. Nie widziałem pierwszej częsci, ale mam nadzieje że jest lepsza od Piranni 2. Przesadzono troche w tym filmie z faktem, iż tytułowe Piranie niczym nasze rodzime bociany - zaczeły latać. No cóż ten film to moim zdaniem raczej klapa.
Podobno planowany jest niebawem remake pierwszej częsci. No cóż oby nie zaczerpnięto niczego głupiego z Piranii 2 to może wyjdzie ciekawy film
_________________ "Człowiek nie wie, dokąd zmierza, dopóki nie
uświadomi sobie, gdzie był." - R.McCammon
Bardzo słaby film. Fabuła jest oklepana do bólu (atak bestii na nadmorski kurort, odpowiedzialni za bezpieczeństwo ludzie nie chcą zamknąć plaży w obawie utraty zysków etc. etc.), a pomysł z latającymi piraniami wybitnie naciągany. Kolejne wydarzenia są bardzo przewidywalne, praktycznie od poczatku wiadomo kto przeżyje a kto zginie. Jedyne plusy to rola Lance'a Henriksena i niezłe efekty specjalnie Gianetto De Rossiego, oraz jedna z moich ulubioncyh aktorek Carole Davis (zwłaszcza, że większość swej roli odgrywa w skąpym kostiumie lub nawet bez niego ). Niestety - grozy tu mniej niż kot napłakał, nie lepiej jest z napieciem i kilmatem.
3/10
Pmietam ten film , latajace piranie che che ( sorry ale to jest to ,co sie z filmu wynosi na długo). Oglądałem za młodu . Nie wiem moze jakby zrobić go w stylu komediowym, czy coś takiego, to zyskał by miano kultowego ( jak np. ED), a tak nic z tego nie wyszło (ale jak one pieknie latały - niczym polski orzeł"Bachleda"-namietnie i do bólu).
_________________ Jestem tak dobrym kochankiem, ponieważ dużo ćwiczę sam.
Bardzo zły film! Ryby mają tu skrzydla, a jak wiadomo ryby skrzydeł nie mają! W dodatku piranie! Ten cały Cameron to zły reżyser! Nic dobrego potem nie nagrał też!
_________________ Jason i Freddy żyją, zaraz ciebie zabiją!