Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
VIDOCQ - Pitof - 2001
Autor Wiadomość
Sabbath 
V.I.P.

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006   VIDOCQ - Pitof - 2001

http://horror.com.pl/filmy/recka.php?id=953

Zapraszamy do dyskusji!

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Wto 14 Lut, 2006   

Niezwykła "malarkskość scen".Gra kolorów jest niesamowita.Fabuła całkiem ciekawa(średnia).Końcówka zupełnie nieudana,a postać mordercy niedopracowana.

Misquamacus 
konto usunięte

oglądałem ten film kompletnie w ciemno, nic o nim wcześniej nie wiedząc i nie powiem, podobał mi się. Może dlatego że nie jest to "typowy" amerykaniec z plejadą amerykańskich aktorów. Sceneria, postacie i w sumie pomysł malownicze i nieoklepane, wszystko to sprawiło że Vidocq jest naprawdę ciekawym obrazem :kosa:

freekE 
W stanie rozkładu

najlepsze w tym filmie jest klimat starej francji - rewolta ,ciemne uliczki ,dzielnice burdeli itp.no i postac Alchemika tez jest mocna :twisted: zakonczenie rzeczywiscie troche naciagane ,ale jako calosc porzadny film...

killer clowns 
Współpracownik HO

inny dobry horror z Francji utrzymany w podobnym ,,kostiumowym" klimacie to ,,Les pactes des loups" czyli ,,Braterstwo wilków"-nie ukrywam,ze jestem fanem obydwu filmów :)

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

killer clowns napisał/a:
inny dobry horror z Francji utrzymany w podobnym ,,kostiumowym" klimacie to ,,Les pactes des loups" czyli ,,Braterstwo wilków"-nie ukrywam,ze jestem fanem obydwu filmów

Również lubie te filmy.Troche ciekwsze jest "Braterstwo Wilków"-jednak fabuła mało rozbudowana,a końcówka i wyjaśnienie całej intrygi zawodzi "i o to chodziło ? Pff" takie słowa nasuneły się mojemu koledze po obejrzeniu filmu.Jednak oboje zgodznie stwierdziliśmy,że czas spędzony przy filmie nie byl stracony.

Chorus 
Żywy trup

Ostrzeżeń:
 3/2/3
Wysłany: Sro 15 Lut, 2006   

Tu macie ciekawą analize tego filmu :

http://www.gnosis.art.pl/...wski_vidocq.htm

Jack Nicholson 
W agonii

Wysłany: Czw 16 Lut, 2006   

Bardzo mi się podobał, a ogólnie nie przepadam za filmami z Europy w takim klimacie, on przypomina mi taki thriller z elementami horroru, jak na francuski film to bardzo dobry. Na dużą uwagę zasługuje gra Gérarda Depardieu wspaniały aktor nie widziałem go nigdy w takiej roli, końcówka mi się bardzo podobało tak namieszali że nie wiedziałem co gdzie jak ?? wyprowadzono mnie z równowagi dosłownie. Oglądając ten film nigdy o nim nie słyszałem, wiedziałem tylko że gra tutaj Gérard Depardieu i to przyczyniło się do tego że obejrzałem ten film. Naprawde godny polecenia film podobnie jak "Purpurowe Rzeki" świetny thriller francuski. Skoro Francuzi potrafią zrobić taki film, to czemu Polacy nie ruszą tyłków w troki i nie zrobią coś porządnego.

Skrzatan 
Zainfekowany

Wysłany: Sro 22 Lut, 2006   

podchodzilemd o tego filmu pare razy az w koncu rpzypadkowo ogladnalem go w tv i bylem pod wrazeniem:) ciekawa fabula, swietnie przedstawiony swiat( bardzo surrealistyczny - chodzi o sam wyglad) i dobre pomysly. Podobala mi sie scena kiedy piorun walnął w faceta otoczonego przez wlasnych ochroniazy ktorzy mieli mu zapewnic ochrone. warto obejzec

carmilla 
V.I.P.

Wysłany: Pon 20 Mar, 2006   

obejrzałam mimo Gerarda Depardieu, za którym nie przepadam, zwłaszcz, ze występuje w większości emitowanych u nas francuskich filmów... i mimo Gerarda film bardzo mi się podobał... przede wszystkim wizualnie piękny i mroczny - czyli to, co w horrorach lubię najbardziej... a że zakończenie niedopracowane - to chyba cecha większości horrorów...

Dr.HappyDeath 
W stanie rozkładu

Wysłany: Sro 22 Mar, 2006   

Cytat:
... a że zakończenie niedopracowane - to chyba cecha większości horrorów...

Niestety masz racje.Przykre jest to,że coraz mniej jest dobrych horrorów w całośći.
Jednak zawsze zostają klasyki :twisted:

SoLo 
Żywy trup

Wysłany: Sob 05 Sie, 2006   

Świetny film, ciekawy i bardzo fajny klimat, wspaniałe zdjęcia, scenografia i efekty. Fabuła też jest bardzo ciekawa i własiwie film ani chwile nie nudzi, zostajemy dosłownie wciągnięci w świat filmu i z niecierpliwością czekamy na kolejne wydarzenia. Gra aktorów też nie pozostawia wiele do życzenia a jedyną wadą filmu (ale za to dość poważną) jest zakończenie które jest bardzo kiepskie i ogólnie sama zagadka Alchemika mogłaby zostac inaczej rozwiązano poprostu końcówka filmu kuleje ale mimo to należy mu się 8\10 + znaczek jakośći :D

Nie płakałem po żółwiu zabitym w Cannibal Holocaust.

PeSPe2k6 
Powstały z martwych

Zgadzam się całkowicie - no może nie czepiałbym się tak tej końcówki :wink: - z poprzednikiem, bardzo dobry film, solidnie wykonany, fajny klimacik; jak dla mnie 8-8,5/10.

Rotten 
Powstały z martwych

przyzwoicie i ciekawie zrealizowany film, nie nudzi a przez cały czas można czuć klimat tej produkcji mimo oklepanej grze aktorskiej film wypadł bardzo dobrze, posiada znakomitą fabułe i napewno jest godny polecenia 8/1O

macready 
Zainfekowany

Wysłany: Sob 19 Sie, 2006   

Film przyzwoity, bardzo się na nim zaciekawiłem , koncówka i postać alchemika nie udana.
Daje 7-7,5/10

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu