Witam i oba filmy bedÄ w przyszĹym tygodniu opisane Mam obie czÄĹci i zapraszam do dziaĹu recenzjÄ w Ĺrodku nastÄpnego tygodnia:) Poznasz niedĹugo co HO sÄ dzi o tym filmie:)
_________________ Tak wiem że można zmusić się do snu , w małym pokoju ciemniejszym niż grób, lecz co zrobić gdy się wszytskie zna, cierpienia i rozkosze które daje świat..
Po przeczytaniu recek na imdb - olsnilo mnie ja to widzialem!! I to z 15 lat temu. Rodzice wyszli na impreze - a ja odpalilem to to. I co - oj szok!!! co za chory koles to nakrecil . Wszelkie morderstwa pokazane w niesamowitych zblizeniach - i dĹugo trwajÄ ce (porĂłwnam do stosunkĂłw pĹciowych w filmach hard - z bliska bardzo i dĹugo . Pomimo zniesmaczenia dotrwalem do konca. Heh - jak Eastman zawisl na plocie az mu flaczki wyszĹy , przewiercanie gĹowy wiertarkÄ mnie zabiĹo (dĹugie i zbliĹźenia - brrr), rozciÄcie gĹowy piĹÄ tarczowÄ (piĹa taĹmowa?? no taĹma podajÄ ca tam jest...:), tak i piekarnik - wszystko w wolnym tempie i z masakrycznymi zbliĹźeniami. Jak na rok 82 - efekty byĹy Ĺwietne - ja to widziaĹem troche później - ale i tak szokowaĹo. Powiem tak - dla goremaniakĂłw - pozycja obowiÄ zkowa - naprawde maĹo jest takich filmĂłw gdzie brutalne mordy sÄ pokazane z takÄ dokĹadnoĹciÄ i w takich zbliĹźeniach. Ciekawe jak to wyglÄ da po latach... Pozdrawiam.
skÄ d miaĹes ten film 15 lat temu zawsze mnie szokuje jak sĹysze ze ktos Feroxa albo Ilse oglÄ daĹ na VHS gdzie dzis mozna dostac gore w wypoĹźyczalniach oj Ĺşle sie dzieje... tylko DiVX , divx i nic wiÄcej...
Ilsa to wyszla normalnie na kasetach w polandii przecie. a poza tym to byly przeca takie wynalazki jak przywolywane tu przez wielu z rozrzewnieniem bazary na ktorych wymienialo sie tasmy i tam mozna bylo dostac rozne dziwne rzeczy (z tlumaczeniami uragajacymi jakimkolwiek standardom ).
_________________ "a ktoĹ mĂłwi, Ĺźe dla kraju winien jestem miĹoĹÄ, ale brak im argumentĂłw, ktĂłrych nie mĂłgĹbym obaliÄ..."
Kaseta ta nie byĹa z wypoĹźyczalni, lecz poĹźyczona od znajomych. Zapewne z ĹşrĂłdĹa bazarowego lub zza granicy i tĹumaczona w Polsce. Heh - jak miaĹem pierwszy magnetowid to jeszcze wypoĹźyczalni nie byĹo - a czĹowiek sobie radziĹ (Rambo 1,2 z niemieckim dubbingiem i polskim "lektorem", Caryca Katarzyna - flagowa pozycja tamtego okresu i wiele innych. A poczÄ tki wypoĹźyczalni? MyĹlicie, Ĺźe ktoĹ siÄ przejmowaĹ prawami autorskimi?? Fikcyjne firmy podajÄ ce fikcyjne adresy na pudeĹkach i przez lektora. OkĹadki czÄsto w niemieckich jÄzykach itp itd - oj wtedy moĹźna byĹo troszke rarytasĂłw znaleĹşÄ. Firma Video Rondo - tylko filmy klasy c w dóŠz koszmarnym lektorem. Dopiero "iti" jak weszĹo na rynek zaczÄĹo siÄ coĹ zmieniaÄ, a później jak Warner Home Video wszedĹ osobno (na poczÄ tku filmy Warnera byĹy w iti) oraz Imperial podpisaĹ umowe z 20th Century Fox i Carolco - wtedy siÄ wzieli ostro do walki z piractwem - i "podrĂłbek" juĹź w wypoĹźyczalniach siÄ nie uĹwiadczyĹo. Hehe nawet kasety zabezpieczali przed kopiowaniem programem "FOTA"?? nazwy nie jestem pewien, ale kupowaĹo siÄ Videokorektor i jazda - hehe - to byĹy czasy . Pozdrawiam.
ja to mialem taki antyczny odtwarzacz ze wiekszosc filmow, ktora byla kodowana FOTA moglem sobie spokojnie przegrywac. tylko przy niektorych potrzebne bylo to ustrojstwo do omijania zabezpieczen
a Video Rondo to pamietam - jakie oni filmy wydawali to muj borze i jeszcze jedna firma co takie superanckie filmy pchala na rynek - El-Gaz - tez tam kwiatkow bylo co niemiara, hieh... chociaz o ile sie nie myle to mieli kilka ciekawych pozycji. no wlasnie, czy przypadkiem Hellraisera to nie oni wypuscili? bo Hell On Earth to juz Imperial z tego co kojarze wydal.
_________________ "a ktoĹ mĂłwi, Ĺźe dla kraju winien jestem miĹoĹÄ, ale brak im argumentĂłw, ktĂłrych nie mĂłgĹbym obaliÄ..."
Antropohagus zarĂłwno czÄĹÄ pierwsza jak i druga, sa zajeeebiste, dzis wlasnie mam zamiar obejrzec je raz jeszcze KrĂłlik obdarty ze skory w roli pĹodu rzÄ dzi no i George Eastman !!! hm a widzial ktos Man Eater 2000 ?
ps. Buio Omega to nie przy Antropophagusie jedlismy lazanie czasem ?:)
Ot co, dokĹadnie o to chodzi A tak btw ĹciÄ gam wĹaĹnie obie czÄĹci Antrpophagusa raz jeszcze, i licze na to Ĺźe obie bÄdÄ miaĹy angielski dubbing, wiÄc dam Ci znaÄ jakby co, mam Twoj numer telefonu, dĹugo Cie znajde !!
brechtu-brechtu-brechtu
temat niby traktuje o Anthropophagusie 2, a tu widze, ze dyskusja rozwinela sie bardziej o wydwanych VHS'ach w PL... ehh jak SmolA juz wspomnial:
Cytat:
yhym skoro siÄ znacie osobiscie to takie pogaduszki moze zostawcie sobie jak sie spotkacie na zywo ok, bo to raczej nie miejsce na to
a co do samego filmu - owszem fajny i przyjemny w ogladaniu, troche krwisty, ale hmm no moim zdaniem czegos mu braklo... nie ma sie czym zachwycac; ja, np. obejrzalem go z czystej juz rutyny
bylem po prostu ciekaw jak wypada sequel... i co? mm no i znuzyl mnie - przez niego musialem sie wczesniej spac polozyc
Sponsor
Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville