Forum dyskusyjne serwisu Horror Online Strona Główna Forum dyskusyjne serwisu Horror Online
Forum strony Horror Online - kompendium wiedzy o horrorze.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Aliensgroup

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
ANTROPOPHAGUS 2 - ABSURD - Joe D'Amato - 1982
Autor Wiadomość
Buio Omega 
Powstały z martwych

Wysłany: Sro 12 Maj, 2004   ANTROPOPHAGUS 2 - ABSURD - Joe D'Amato - 1982

http://www.horror.com.pl/filmy/recka.php?id=1

Witam

Kto z Was kojarzy ten wy�mienity "krwisty jak cholera" i niespokojny klasyk spod r�ki Joe D'Amato (pod pseudonimem Peter Newton)?

znany równieş pod takimi tytulami jak: Rosso Sangue, Ausgeburt der Holle, Monster Hunter i jeszcze par� innych.

Co Wam si� w nim podobalo, a co nie? Ja najbardziej lubi�:

glĂłwny bohater (nieoceniony George Eastman)
smaĹźenie glowy w piekarniku
morderstwo przy pomocy ta�mowej pily
psychodeliczna muza

a draşni� mnie jedynie dluşyzny w �rodku filmu i niemiecki dubbing (jak kto� z Was ma ten film z angielskim dubbingiem, to niechşe da zna�!!!)

pozdrawiam

TomaszP 
Zainfekowany

Wysłany: Sro 12 Maj, 2004   

Witam i oba filmy bedą w przyszłym tygodniu opisane :) Mam obie części i zapraszam do działu recenzję w środku następnego tygodnia:) Poznasz niedługo co HO sądzi o tym filmie:)

adamst85 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 10 Cze, 2004   

Po przeczytaniu recek na imdb - olsnilo mnie ja to widzialem!! I to z 15 lat temu. Rodzice wyszli na impreze - a ja odpalilem to to. I co - oj szok!!! co za chory koles to nakrecil :) . Wszelkie morderstwa pokazane w niesamowitych zblizeniach - i długo trwające (porównam do stosunków płciowych w filmach hard - z bliska bardzo i długo :) . Pomimo zniesmaczenia dotrwalem do konca. Heh - jak Eastman zawisl na plocie az mu flaczki wyszły :) , przewiercanie głowy wiertarką mnie zabiło (długie i zbliżenia - :) brrr), rozcięcie głowy piłą tarczową (piła taśmowa?? no taśma podająca tam jest...:), tak i piekarnik - wszystko w wolnym tempie i z masakrycznymi zbliżeniami. Jak na rok 82 - efekty były świetne - ja to widziałem troche później - ale i tak szokowało. Powiem tak - dla goremaniaków - pozycja obowiązkowa - naprawde mało jest takich filmów gdzie brutalne mordy są pokazane z taką dokładnością i w takich zbliżeniach. Ciekawe jak to wygląda po latach... Pozdrawiam.

Cannibal_Gientelmen 
W agonii

skąd miałes ten film 15 lat temu :shock: :?: :?: :?: :?: :?: :?: zawsze mnie szokuje jak słysze ze ktos Feroxa albo Ilse oglądał na VHS :shock: gdzie dzis mozna dostac gore w wypożyczalniach :cry: :?: :!: :!: oj źle sie dzieje... tylko DiVX , divx i nic więcej...

grzEGOrz
Powstały z martwych

Ilsa to wyszla normalnie na kasetach w polandii przecie. a poza tym to byly przeca takie wynalazki jak przywolywane tu przez wielu z rozrzewnieniem bazary na ktorych wymienialo sie tasmy i tam mozna bylo dostac rozne dziwne rzeczy (z tlumaczeniami uragajacymi jakimkolwiek standardom :mrgreen: ).

adamst85 
Powstały z martwych

Kaseta ta nie była z wypożyczalni, lecz pożyczona od znajomych. Zapewne z źródła bazarowego lub zza granicy i tłumaczona w Polsce. Heh - jak miałem pierwszy magnetowid to jeszcze wypożyczalni nie było - a człowiek sobie radził (Rambo 1,2 z niemieckim dubbingiem i polskim "lektorem", Caryca Katarzyna - flagowa pozycja tamtego okresu i wiele innych. A początki wypożyczalni? Myślicie, że ktoś się przejmował prawami autorskimi?? Fikcyjne firmy podające fikcyjne adresy na pudełkach i przez lektora. Okładki często w niemieckich językach itp itd - oj wtedy można było troszke rarytasów znaleźć. Firma Video Rondo :) - tylko filmy klasy c w dół z koszmarnym lektorem. Dopiero "iti" jak weszło na rynek zaczęło się coś zmieniać, a później jak Warner Home Video wszedł osobno (na początku filmy Warnera były w iti) oraz Imperial podpisał umowe z 20th Century Fox i Carolco - wtedy się wzieli ostro do walki z piractwem - i "podróbek" już w wypożyczalniach się nie uświadczyło. Hehe nawet kasety zabezpieczali przed kopiowaniem programem "FOTA"?? nazwy nie jestem pewien, ale kupowało się Videokorektor i jazda - hehe - to były czasy :) . Pozdrawiam.

grzEGOrz
Powstały z martwych

ja to mialem taki antyczny odtwarzacz ze wiekszosc filmow, ktora byla kodowana FOTA moglem sobie spokojnie przegrywac. tylko przy niektorych potrzebne bylo to ustrojstwo do omijania zabezpieczen :mrgreen:

a Video Rondo to pamietam - jakie oni filmy wydawali to muj borze :D i jeszcze jedna firma co takie superanckie filmy pchala na rynek - El-Gaz - tez tam kwiatkow bylo co niemiara, hieh... chociaz o ile sie nie myle to mieli kilka ciekawych pozycji. no wlasnie, czy przypadkiem Hellraisera to nie oni wypuscili? bo Hell On Earth to juz Imperial z tego co kojarze wydal.

Buio Omega 
Powstały z martwych

Wysłany: Czw 24 Cze, 2004   

tak tak, pierwszgo Hellraisera wydał El-Gaz bo mam takowy egzemplarz w domciu

Will Rahmer
Świeże mięso

Wysłany: Pią 30 Lip, 2004   

Antropohagus zarówno część pierwsza jak i druga, sa zajeeebiste, dzis wlasnie mam zamiar obejrzec je raz jeszcze :) Królik obdarty ze skory w roli płodu rządzi :) no i George Eastman !!! hm a widzial ktos Man Eater 2000 ?
ps. Buio Omega to nie przy Antropophagusie jedlismy lazanie czasem ?:)

Buio Omega 
Powstały z martwych

lazanie my żarli chyba przy jakim innym filmie, zdaje się właśnie że przy Buio Omega :lol:

Will Rahmer
Świeże mięso

A być może, pamięć zawodzi, w końcu żesmy troche się tego naooglądali :) a Ty w końcu widziałeś Man Eatera 2000 ?

Buio Omega 
Powstały z martwych

jeśli masz na myśli Anthropophagusa 2000 w reż. Andreasa Schnaasa, to jeszcze nie miałem przyjemności.

z tego co wiem to tytułową postać zagrał sam Schnaas, prywatnie wydziargany szpetny bysior :lol:

Will Rahmer
Świeże mięso

Ot co, dokładnie o to chodzi :) A tak btw ściągam właśnie obie części Antrpophagusa raz jeszcze, i licze na to że obie będą miały angielski dubbing, więc dam Ci znać jakby co, mam Twoj numer telefonu, długo Cie znajde !! :P

SmołA 
V.I.P.

yhym skoro się znacie osobiscie to takie pogaduszki moze zostawcie sobie jak sie spotkacie na zywo ok, bo to raczej nie miejsce na to :twisted:

Mr. Filth 
Powstały z martwych

Wysłany: Pią 25 Mar, 2005   

brechtu-brechtu-brechtu :D
temat niby traktuje o Anthropophagusie 2, a tu widze, ze dyskusja rozwinela sie bardziej o wydwanych VHS'ach w PL... ehh jak SmolA juz wspomnial:
Cytat:
yhym skoro się znacie osobiscie to takie pogaduszki moze zostawcie sobie jak sie spotkacie na zywo ok, bo to raczej nie miejsce na to

a co do samego filmu - owszem fajny i przyjemny w ogladaniu, troche krwisty, ale hmm no moim zdaniem czegos mu braklo... nie ma sie czym zachwycac; ja, np. obejrzalem go z czystej juz rutyny :D
bylem po prostu ciekaw jak wypada sequel... i co? mm no i znuzyl mnie - przez niego musialem sie wczesniej spac polozyc :wink:

Sponsor

Dołaczył: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville

Odpowiedz do tematu