"George A. Romero stanie za kamerą horroru "Land of the Dead", który jest kolejną częścią jego sagi o zombie, zapoczątkowanej w 1968 roku przez "Świt żywych trupów".
Przypomnijmy, że Romero jest autorem najpopularniejszej sagi o zombie. W 1968 roku wyreżyserował "Świt żywych trupów", 10 lat później "Poranek żywych trupów", a w 1985 roku - "Dzień żywych trupów". Teraz twórca przygotowuje się do realizacji czwartej części serii o legendarnych zombie. Obraz powstanie we współpracy firmami Atmosphere Entertainment i Wild Bunch.
- Ludzie pytają mnie dlaczego tak długo zwlekałem z kolejnym filmem o żywych trupach - mówi sam Romero. - Zrobiłem jeden w latach 60., jeden w 70. i jeden w 80. Jedynym powodem dla którego nie nakręciłem nic o zombie w latach 90., to fakt, że chciałem pokazać coś nowego a nic nowego wtedy nie wymyśliłem.
Romero jest nie tylko reżyserem "Land Of The Dead", ale także scenarzystą projektu. Tym razem w horrorze zobaczymy świat zdominowany przez zombie, przed którymi w otoczonym murem mieście schronienie znalazła garstka pozostających przy życiu ludzi. Podczas gdy na ulicach rządzi anarchia, wewnątrz fortu, w luksusowych drapaczach chmur żyją bogacze. Mimo zagrożenia ze strony bezmózgich stworów, resztka ludzkiej cywilizacji staje w obliczu wewnetrznego konfliktu.
Zdjęcia do "Land Of The Dead" mają się rozpocząć jeszcze tej jesieni w Winnipeg lub Pittsburghu. Produkcją filmu zajmują się Mark Canton, Bernie Goldmann i Peter Grunwald.
- Nowy film George'a "Land Of The Dead" będzie współczesnym i poruszającym obrazem, który zredefiniuje reguły gatunku, wcześniej wytyczone przez reżysera - wyjaśniają producenci.
Przypomnijmy, że Romero pracuje obecnie nad obrazem "Diamond Dead", który łączy w sobie elementy czarnej komedii i musicalu. Produkcją projektu zajmują się Scott Free i Andrew Gaty. Twórca napisał także scenariusz adaptacji powieści Stephena Kinga "The Girl Who Loved Tom Gordon"."
ładnie ładnie, tyle że u nas ten news był już na początku lutego - kto czyta nie błądzi hehe a tak na poważnie, to jakoś nie jestem przekonany do tej produkcji, póki co czekam co wykombinują panowie od kolejnej części Return of the Living Dead - tak czy inaczej dobrze, że w Stanach na nowo zaczęto interesować się żywymi trupami, może jakiś film z ich udziałem, okaże się miłym zaskoczeniem
tyle że u nas ten news był już na początku lutego
no no ale waszych newsow nie czytam a na ten przypadkiem trafilem jak chcialem sprawdzic poczte... tak czy inaczej sadze ze ten film bedzie lepszy on nowego powrotu
bo jakby nie patrzec powrot to tylko jeden dobry film a romero az 3
"George A. Romero stanie za kamerą horroru "Land of the Dead", który jest kolejną częścią jego sagi o zombie, zapoczątkowanej w 1968 roku przez "Świt żywych trupów".
cholera a ja myslałem głupi, ze ta pierwsza cześć z 1968 r. to się nazywała Noc Zywych Trupów, kurcze przez ten cły czas zyłem ze swiadomoscia ze to ma taki tytuł, alez ja głupi byłem
cholera a ja myslałem głupi, ze ta pierwsza cześć z 1968 r. to się nazywała Noc Zywych Trupów, kurcze przez ten cły czas zyłem ze swiadomoscia ze to ma taki tytuł, alez ja głupi byłem
Wiek: 40 Do³±czy³: 26 Maj 2004 Posty: 164 Sk±d: z Warszawy
Wys³any: Sob 17 Lip, 2004
Bez sensu, komercha, jechanie na tym samym temacie, pan Romero powinien dać już sobie spokój bo jego ostatnie filmy jak najgorzej wróżą kolejnemu odgrzewanemu kotletowi, zombiaki pełzały, biegały jak sprinterzy, teraz pewnie będą latać
zombiaki pełzały, biegały jak sprinterzy, teraz pewnie będą latać
a wiesz, podoba mi się ta koncepcja... latający zombi może być dużo ciekawszy niż biegający zombi... taka naprzykład scena - człowiek usiłuje zastrzelić lecącego zombi ale nie trafia w głowę tylko natenprzykład w brzuch, więc postrzelony zombi spada na niego i go zżera... albo zeżarwszy całą załogę samolotu zombi wylatuje z rzeczonego, a samolot spada (bo oczywiście zombi jest za głupi, żeby włączyć automatycznego pilota)... osobiście uważam że koncepcja latającego zombi stwarza morze możliwości dla rozwoju tego gatunku horroru...
sorry za off topic, ale wizja latającego zombi wydała mi się naprawdę fascynująca
"Simon Baker, John Leguizamo i Asia Argento dołączyli do obsady nowego filmu George'a A. Romero "Land of The Dead".
Tym razem w horrorze zobaczymy świat zdominowany przez zombie, przed którymi w otoczonym murem mieście schronienie znalazła garstka pozostających przy życiu ludzi. Podczas gdy na ulicach rządzi anarchia, wewnątrz fortu, w luksusowych drapaczach chmur żyją bogacze. Mimo zagrożenia ze strony bezmyślnych stworów, resztka ludzkiej cywilizacji staje w obliczu wewnętrznego konfliktu.
Obraz powstanie we współpracy z firmami Atmosphere Entertainment i Wild Bunch. Zdjęcia do "Land of The Dead" mają rozpocząć się jesienią w Winnipeg lub Pittsburghu. Produkcją obrazu zajmują się Mark Canton, Bernie Goldmann i Peter Grunwald.
Wcześniej do filmu zatrudniono Toma Saviniego, Denisa Hoppera oraz Simona Pegga i Nicka Frosta. Teraz podpisano umowy z Simonem Bakerem, Johnem Leguizamo, Asią Argento i Robertem Joyem.
Przypomnijmy, że Romero jest autorem najpopularniejszej sagi o zombie. W 1968 roku wyreżyserował "Noc żywych trupów", 10 lat później - "Poranek żywych trupów", a w 1985 roku - "Dzień żywych trupów"."
Swojego czasu napisałem cały raport o jego dwóch nowych produkcjach Land of the Dead i Dead Reckoning,a le to było dawno.
Wydaje mi się, że Land of the Dead będzie godnym następcą Nocy, Poranku i Dnia żywych trupów. Film znakomicie się zapowiada. Cała kula ziemska opanowana przez zombie MNIAM
_________________ "C64 jest jak wino, im starsze tym lepsze" - Majster
"St³amszony swymi przyzwyczajeniami z my¶l±, ¿e nie ma koñca, a pocz±tkiem jest wybawienie. Zapewniam Ciê, ¿e to co znasz jest tylko chwil± ulatuj±c± w nieznano¶æ wszech¶wiata" - A.Aldenbauer
Wys³any: Sro 09 Mar, 2005
Jeśli "Land" będzie czymś w stylu "Noc żywych trupów" remake, albo rozbudowanym "Day of the Dead" to pewnie będzie mi sie podobał. Jak na razie wszystkie filmy Romero o zombie bardzo mi się podobały. Nie chciałbym tylko, żeby kierował się nowymi produkcjami, tylko szedł własną drogą. Dobrze mu to szło.
Nie chciałbym tylko, żeby kierował się nowymi produkcjami, tylko szedł własną drogą. Dobrze mu to szło.
Tak, ja też jestem za tym, żeby "Land of the dead" utrzymał w klimacie wcześniejszych żywych trupów, bo na pewno wtedy wyjdzie to mu na dobre.
Niech sie trzyma własnego stylu i nie patrzy na nowe horrory o Zombie, które sa bezsensownie przeładowane F/X.
_________________ "You know the day destroys the night
Night divides the day
Tried to run
Tried to hide
Break on through to the other side"
scenariusz wydaje się własnie w klimatach serii, więc mysle, ze wyjdzie z tego cos wyjątkowego, przeciez juz Remake Dawn był bardzo dobrym filmem, a mysle, ze Romero jednak zrobi jeszcze cos lepszego
_________________ NIHIL VERUM NISI MORS
Sponsor
Do³aczy³: Dawno, Dawno Temu ...
Skad: Amityville
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach